Diskusia k téme TV Nova (CZ)
To určite chytajú STV 1 a TV Markízu z Kamzíka, prípadne Borský Mikuláš - Šaštín-Stráže - Dubník alebo sito Asta prijíma aj zo zadu, čiže Trenčín - Nad oborou alebo STV 1 aj z Krížavy, možno. A čo sa týka FM. Na Veľkej Javorine sú rozdelené anténne systémy vo výškach nad zemou takto:
88,0 - H - Rádio Jemné - 78 m
98,5 - H - Rádio Okey - 78 m
100,7 - H - SRo 2 - Rádio Regina BA - 60 m
103,2 - H - SRo 1 - Rádio Slovensko - 60 m
a majú anténne systémy nasmerované na územie SR.
České FM stanice nevysielajú z Veľkej Javoriny.
vazne? nevrav... btw. preco mas novy nick?
vsetky slovenske kablove spolocnosti,co siria TV Novu,Nova Cinema a CT4 sport,tak robia na slovensku nelegalne a je uplne jedno,ze ci sa jedna o volny presah na Slovensko,to ze tieto stanice dakto svojpomocne chyta za pomoci analogu,alebo dvbt,to uz je ina vec,ale kablove spolocnosti,ich sirit nemozu a nesmu.
sorrac, tu linku co si dal som blizsie neskumal, len ma nenapadlo ze nieco co sa vola "komunikacno-informacne druzstvo" moze prevadzkovat ktv, preto som si myslel ze je to reklama na nejake nevimco.
ospravedlnujem sa.
tak neviem skade to chyta ale to nie je az taky dobry signal kdezto stv1 ide brutalne kvalitne jak miestna stanica... nechapem a na streche domu maju obycajny astu...
ja sa tu nicim nechvalim ja dokonca niesom ani z SL ale preco by NOVU nemohli sirit aj ine KTV ked ju uz siri KTV v SL.
a ako je to tam s radiami
je to velmi pozoruhodne ako je potom mozne ze u kamosovej babky v obci Strani (to je hned prva dedinka za moravskym lieskovym smerom na moravu za hranicnym prechodom) chytaju bez problemov stv1 a markizu ked su anteny smerovane na SK.. ale pravda je aj to ze sa to asi otacalo alebo co lebo kedysi tam islo prijimat Satro a skoro kazdy druhy dom mal kalifornie nainstalovane ale potom nejako zrejme otocili anteny a uz to nejde... a este pre upresnenie, ta dedinka strani sa nachadza presne na opacnej strane kopca ako je nove mesto takze preto mi je zahadou ako tam mozu ist tak silno slovenske stanice ked su teda anteny otocene smerom na nove mesto, zilinu, trnavu a topolcany.
Na Veľkej Javorine sú rozdelené anténne systémy vo výškach nad zemou takto:
21 - H - TV Nova - 50 m
39 - H - STV 2 - 73 m
47 - H - ČT 2 - 70 m
56 - H - STV 1 - 80 m
České stanice majú anténne systémy nasmerované na územie ČR - severovýchod, západ, juhozápad a Slovenské stanice na územie SR - severovýchod - východ - juhozápad - západ.
hentakou strankou by som nielenze nespamoval, ani by som sa nou nechvalil.. ba dokonca sa za nu hanbil.
daj ju prosimta spravit niekomu kto sa tomu vyzna, nie ferovi pri kostole za pivo.
ako je potom mozne ze TV NOVU siri KTV v starej lubovni...
hehe ja doma na kvp mam tv nova na takej obicajnej izbovej antene a je nastavena smerom na bankov xixi a ide mi perfektne... no az tak perfektne nie ale ide obraz trocha taky no ako povedat ako mravenisko ale zvuk je paradni aj ked obcas praska
Pozri si plan prechodu na digitalne vysielanie v CR. Morava este prakticky nie je digitalizovana. Tento rok sa sustredili na Cechy.
A neviete niekto nahodou,kedy sa vypnu Nova a ČT2 z Javoriny kvoli tej digitalizacií?
okrem spominaneho vysielaca boli vsetky ostatne zrusene - od vzniku TV JOJ. kedze povodne patrila pod rovnaku spolocnost ako TV NOVA a mala zo zaciatku aj prevzatu cast programov (s tyzdnovym oneskorenim), mali by konkurenciu medzi svojimi vlastnymi stanicami, tak vsade bolo vysielanie novy nahradene vysielanim tv joj, cize aj v kablovkach.
v oblastiach kde vsak dosah niektoreho CZ vysielaca je, napriklad aj tu v Skalici, je nova do kabloveho rozvodu prijimana terestrialne.
na Vel'kej Javorine su umiestnene česke aj slovenske vysielače, česke sa oficialne volaju Uherský Brod-Velká Javořina (Nova,ČT 2) a slovenske Nové Mesto nad Váhom - Veľká Javorina (STV 1,2). Neviem presne ako to tam vyzera, no tušim su zvlašt a len pravdepodobne využivaju spoločny stožiar. Podl'a kvality prijmu TV stanic s tejto hory v ZA myslim že česke vysielače su otočene viac k CZ a slovenske na SK.
nie len v diskusii na radia.sk ale aj na inych veboch som sa docital ze vraj je jej vysielanie na slovensku zakazane zaujimave ze ma na slovensku svoj vysielac konkretne velka javorina 21. kanal tak neviem co je pravda cez digi sa nesiri ani cez humensku kablovku
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň