Diskusia k téme Rekordy
V piatok 2.7. som večer pri stredovlnom vysielači nad Čižaticami (okres Košice-okolie, cca 350 metrov nad morom)) chytil na autorádiu českú Frekvenci 1 na 94,1 Mhz, trochu zašumené stereo bez RDS, rádio Juventus z Budapešti na 89,5 v podobnej kvalite alebo Rádio Hey z Banskej Bystrice na 97,6 Mhz. Paradoxne všetky tieto vysielače mi hrali lepšie ako blízke Rádio Prešov na 91,4 Mhz. Okrem toho som chytil viacero poľských, maďarských a dve ukrajinské rádiá.Rumunské išlo na 107.9 Rádio Info Pro ale len veľmi slabo, pri Košiciach ide o trochu lepšie. Okrem toho na 97,2 išiel Devín z Martinských holí, 98,0 sa dalo počúvať Rádio_FM z Lučenca a na 106,5 Expres z Modrého Kameňa. Ešte jedna zaujímavosť, Lumen na 102,9 Mhz zo Štrbského plesa úplne vygumoval Funrádio z Košíc na tej istej frekvencii. Keď ešte pôjdem niekedy okolo, prípadne sa dostanem aj do vyššie položených obcí pod Slánskymi vrchmi, tak snáď ešte niečo pribudne.
Pri Handlovej okolo 21. h v cistuckom stereu s RDS... Ja ze ako to Yes cisto hra... :-))
a stereo
mono bez rds 94,1 MHz frekvence 1 radhost 10,00 kW H aj s rds F1 94,1
autoradio sony parkovisko pred popradskym maxom cely radhost v pocuvatelnej kvalite
moj mobilny telefon sony ericsson S312 porubka okres humenne 88,2 MHz rmf fm swiety krzyz 120,00 kW H 96,2 MHz trojka swiety krzyz 120,00 kW H
Z ma byz z aby ste to nechapali ako polarizaciu ta je H u nagy kopaszu 50 kW
prijimac moje autoradio sony 50 kW Z nagy kopaszu a cely avas vsetko s rds aj z oradey
prijimac moje autoradio sony zavadka okres humenne 104,1 MHz romania actualitati oradea 10,00 kW H prehlusilo to aj 104,1 MHz radio era fm cholmec 3,00 kW V
z hajnicova, ale ked ide TV tak tiez to je tazko rozoznatelne
viem kde je liptovska tepla dakujem co tv z hajnicova
95.0 MHz a 96.3 MHz (Fun a Jemne) nejdu uz druhy den? Co sa deje?
To este to predtym miesto prijimu Liptovska Tepla (8 km od RK Vychodne) ,, Veza PHILIPS FW-C220 z upravenym TUNEROM a s pripojeným anténnym systémom na streche
a tv liptov C 60 haje 0,10 kW H mala tiez vypadok
nezabudni napisat miesto prijimu no tak to 90,7 MHz jedynka gora jawor 30,00 kW H je pekny ulovok v okoli ruzomberka ostatok sa mi zda aj normalny v okoli ruzomberka
Vcera vecer Poliaci na 90.7 a na 91.5 slabsie 96.0 RMF FM a 103.0 Katowice - prebijali sa z lumenom poprad 102.9 MHz dalej ZET PL 95.7 MHz ale 95.5 Ex. SLAGER mocnejsi ,,,,,, vcera nesiel LM-Háj Nicovo Fun 95.0 a Jemne 96.3 MHz okolo 1:00 v noci neviete preco?
Ale vdaka tomu som slabsie lapil Frontinus 96.2 MHz z martina a EXPRES 93.1 MHz 100% a este som chytil 105.1 MHz Viva so Sitna 100%
dubnik radia vypadavali aj predvcerom dalej chytil som frekvencie z juhu 88,1 MHz 88,6 MHz ktore idu uz dost dlho 88,1 MHz som chytil na sony ericssone T280i aj na autoradiu sony v lokalite vinianske jazero porubka okres humenne 88,6 MHz som chytil iba na sony ericssone T280i v takej istej lokalite
dnes pocas burky vydavali na sum radia z dubnika okolo 16:00 televizie som nemal moznost overit okolo 16:30 tiez vypadol na ticho s RDS vysielac banovce nad ondavou silazna veza postupne sa cez sekanie signal vracal az na 101,3 MHz radio fm banovce nad ondavou silazna veza 10,00 kW H ktore je ticho s RDS aj teraz
Mam prispevok o tom v teme Sporadicka vrstva ES,po 18h sa to podarilo.Tak som sa nemylil bola to turectina.Este i po 19h nieco slo,hlavne 90.9 a zrusilo mi to Fun radio z 94.3Mhz BA Kamzik totalne a turci sli cca 3min vkuse na tejto fq.Este nieco bolo aj v okoli 94.6-7,ale nevyrazne.Uvidime,co bude dalej,pozrem tu www co si dal.
prave som sa vratil z terenu, naladil som vlastne to iste čo včera, hlavne niekoľko tureckych stanic medzi 90 a 92 MHz, na 90,8 ukazal sa RDS : SUPER FM. Neskôr vhodim na web video zaznamy.
ano, dnes doteraz podľa mapy
http://www.vhfdx.net/spots/map.php?Lan=E&Frec=MUF&…
nič sa nedialo, MUF nedosiahol frekvencie nad 50-60 MHz čiže radiove pasmo VKV odrazy nedosiahly. Ale prave teraz niečo to hustne, momentalne MUF nad tureckom dosiaha nad 160 MHz! Teraz by sa malo niečo chytiť. A treba nezabudať že občas tento prijem trva par sekund až par minut v extreme max. niekoľko desiatok minut
Na zapade zatial nic takeho,skusane dnes poobede
vdaka za tie suradnice no už hadam stači, určite v každom kute Slovenska sa najdu mimoriadne vhodne lokality pre dx-prijem no pre mňa všeobecne cely tento dx-prijem už teraz skôr je to relax ako extremne hobby. Kvôli praci nemam čas sa tomu toľko venovať ako kedysi.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň