Diskusia k téme Rekordy
som chytal veľmi slabo aj pod Hornými Pršanmi, v smere od BB.
strbske pleso vyhliadka pri hotele hviezdoslav dnes tam natacali nejaky cesky film videl som tam donutila sediet v aute aj nas upozornovali ze sa tam nakruca film
neviem aka bola dnes predpoved pre tropo ale podarilo sa mi chytit toto na mojom mobilnom telefone sony ericsson T280i amfiteater vychodna cela velka javorina radhost cro 1- radiozurnal a frekvence 1 strbske pleso kahlenberg 89,9 MHz 92,0 MHz 97,9 MHz 99,9 MHz poprad autoradio sony 88,4 MHz do expresu sa dost silno miesalo radio maryja gora magurka 10,00 kW H teda tropo bolo hlavne zo zapadu a teraz moj naozajstny rekord mobilny telefon sony ericsson T280i poprad ako bola niekedy delvita ulica francisciho 90,9 MHz cro 1 - radiozurnal bukova hora 100,00 kW H okrem toho som tam este chytil radhost frekvence 1
pre blizsiu lokalizaciu horne vestenice su okres prievidza
obec horne vestenice prijimaac autoradio sony 102,4 MHz radio hey! rimavska sobota vinice 0,50 kW H
neviem co je na tom pravdy ale podla http://nadaje.com/nadajniki.php?woj=PDK&nad=910 vysiela 104,9 MHz radio eska rzeszow 10,00 kW H zo suchej gory viem ze to do nedavna islo z czarnorzek odkial idu aj 100,6 MHz radio maryja 10,00 kW H a 104,5 MHz radio fara 1,00 kW V
humenne sidlisko polana prijimac moj mobilny telefon sony ericsson T 280i 104,8 MHz radio viva dubina 1,00 kW V ticho zachytene iba na 104,9 MHz pre koliziu s 104,7 MHz class fm kekes 30,00 kW H 107,3 MHz radio hey! zamcisko 2,00 kW V vcera okolo 17:30 vypadok ci pri nom fungovalo rds sa overit nedalo pre slabi prijem ked som v poprade a je vypadok rds funguje *HEY* 91,0 MHz radio expres zarnov 1,00 kW H 89,8 MHz radio hornet presov monoblok 0,20 kW H 91,4 MHz radio presov presov monoblok 0,50 kW H
už som nahral to video, čo som spomínal ten môj rekord cca 373 km (samozrejme bez ES), príjem RR2 Cultural 105.8 FM z vysielača Bihor-Curcubata realizovaný na Šachtičkách (pár km severne od BB). Vraj sa tam RDS ani nevysiela (z toho vysielača)... http://www.youtube.com/watch?v=xnwIEbIFllg
z kralovej hole ide trocha problematickejsie 96,9 MHz radio regina banska bystrica 30,00 kW H pretoze ma koliziu s 97,0 MHz radio kiss hurka 5,00 kW H z kralovej hole vobec nejde 104,3 MHz radio fm 30,00 kW H pretoze ho komplet vyrusi a prekryje 104,3 MHz radio tisa javornik 0,10 kW H
o dvb-t z nagy kopaszu sa v kalnej roztoke nikto nezmienil a z kralovej hole makovice a stebnickej magure tiez v obci idu tiez celkom dobre radia z kralovej hole makovice a stebnickej magury dnes som sa opat presvedcil ze programy slovenskeho rozhlasu su na magurici zbytocne v kalnej roztoke ide lepsie 96,6 MHz radio slovensko dubnik 100,00 kW H ako 91,2 MHz radio slovensko magurica 10,00 kW H
dnes ma prekvapil prijem fm patdesiatok z nagy kopaszu v obci kalna roztoka cast roztoka okres snina stereo aj s rds tiez dnu v kuchyni prijimac moj mobilny telefon sony ericsson T 280i podla miestnych tak vraj ide dobre aj analog z nagy kopaszu ja som to nemal moznost vyskusat
vcera 104,9 MHz czarnorzeki 10,00 kW radio eska dnu v dome v kuchyni prijimac moj mobilny telefon sony ericsson T 280i
dnes som spozoroval tropo na chalupe v porubke okres humenne zlepsili sa vsetky polske stanice hlavne zo suchej gory a gory jawor czarnorzeki som chytal iba na vysnom konci porubky okres humenne no dnes som ich chytil aj v dome v kuchyni kontretne 100,6 MHz radio maryja 10,00 kW H prijem bol vo vsetkych pripadoch realizovany mojim mobilnym telefonom sony ericsson T 280i
podľa dôveryhodnej predpovedy by malo sa začat 23.1 rano postupne zo severu/vychodu, maximum dosiahne 24.1. Zo skusenosti by som ratal + - 1 deň. Celkom možne nove rekordne ulovky - ukraina, poľsko, rumunsko, dokonca au,cz aj slovinsko.
http://www.dxinfocentre.com/tropo_eur.html
ano, zo subotice, viem.
byvam v rudnej, okres roznava a vyslo mi to google pedometrom na nejakych zhruba 298 km - naklikane len zhruba, preto som to zaokruhlil na peknych 300
inak, z tej istej lokality sem-tam prijimam aj beograd 1, no ten je ruseny vselicim, tak je to hlavne vecer a s unikmi. ostatne smery mam pomerne uzavrete, takze ziadne dialkace sa nekonaju. iba ak by som spomenul PR1 na 88,00, prijimany odrazom - ale tam sa ani tak nejedna o vzdialenost (vzhladom na vykon vysielaca je mala), ale o ten prijem s antenou otocenou prakticky uplne opacne.
vcera som pri uzhorodskej univerzite na kopci na moje autoradiu sony chytil tieto rekordy 94,0 MHz radio unu satu mare 0,40 kW V a 93,8 MHz city radio carei 0,08 kW V prekvapilo ma hlavne ze aj ked tuto univerzitu vidno z kristov z porostova zo sejkova z bezoviec a zo zahora nejde pri nej ziadny slovensky mobilny operator
vcera islo na 103,0 MHz cholmec aj na 104,3 MHz javornik radio tisa tak potom neviem co s tym robia
Vysiela to zo Subotice a na kotu Zobor /NR/ to je 277 km. Neviem, kde byvas, len az mas predstavu...
Inak niekto tu dal link na uzasny program presne na tieto meracky: http://www.wavearena.eu/calculator/cs/index/distan…
radio novi sad na 99,30, vzdialenost 300 km a vykon len 5 kW - prijimam neustale v dobrej kvalite doma (teda ziaden kopec).
Nikdy som sa nezameriaval na ulovky, no pamatam si, ze mi doma na magici obcas hralo radio na 93,4 FM z Jihlavy - Javorice - vzduchom presne 250 km. Na obycajnu prutovku v dome v doline to neni zle. Viem, ze niekde na Martinkach by som chytil vselico, no na to ste tu vy :-D
V PD na Severe (na sidl. na kopci) mi vsak stereo s RDS idu uz spominane NZ (tusim Max), cely Kamzik i nejaky Kahlenberg ci nejaky Radhost. Naopak Sitno problem a TN nepocuvatelne, NM i NR v pohode...
môj rekord je 373 km. :-)) Tu je info ( http://fmscan.org/mi.php?i=6600759) o vysielači z ktorého som chytal RR2 Cultural (Bihor - Curcubata), video ešte nahrám. :-) Pôvodne som si myslel, že 103.8 a 105.8 je ten istý vysielač, teda Arad - Siria, inak zaujímavé, že to prebilo úplne Kahlenberg, ktorý tam nehral najhoršie.
max. diaľku ste chytali rádio (Bez ES) ? Môj rekord je 340 km cca (bolo aj RDS !), príjem asi 500 metrov od Šachtičiek, smer BB, tu je video: http://www.youtube.com/watch?v=8i6Ab60N1aA Napr. priamo na Šachtičkách som chytal i RR2 Cultural na 105.8 (iný vysielač), podľa všetkého sa tam RDS nevysiela. Nemal som veľa času a nečakal som, že tam chytím rumunské rádiá, tak som vôbec nemal dopredu pripravené frekvencie. Celkom dobre hral i Kahlenberg a myslím, že aj Semmering...mám ešte nejaké videá, zatiaľ nie sú na YouTube.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň