Diskusia k téme Rekordy
V Poprade Ti preto neišiel signál z Lomnického štítu, lebo TV prevádzač ma natočené antény na severovýchod.
Lomnický štít 38. a 41. kanál majú ERP 0,05 kW. (38. kanál obmedzený, 41. kanál neobmedzený výkon)
TV prevádzač Svit je umiestnený vo Vyšných Hágoch na Liečebnom dome alebo na komíne.
Jeden známy mi vravel, že v obci Dubovica pri Lipanoch ide v dobrej kvalite niekoľko ukrajinských staníc z Chust - Tovsta.
Ďalší známy, ktorý robil na Rádiokomunikáciách mi zasa vravel, že ešte za socializmu mali taký problém, že vysielač Ľvov (1. kanál) na Ukrajine rušil TV prevádzač Orlov (1. kanál) pri Starej Ľubovni. Lebo I. a II televízne pásmo (1 - 5. kanál VHF) sa šíri neuveriteľne ďaleko a vtedy sa vysielalo na plné výkony. Vysielač Tokaj (4. kanál) prijímali až v Poprade alebo na Ukrajine na vysielači Rachiv - Terentyn, kde ho aj istý čas načierno šírili. V začiatkoch TV vysielania v 50. rokoch vysielač Kamzík (2. kanál) zachytili až v Istebnom na Orave detto na Orave zachytili aj Kojál (9. kanál), ktorý dokonca prijímali pri Liberci! Dokoca takéto extrémy sa využívali ako zdroj signálu na TV prevádzače Kamzík - Istebné na Orave, Ostrava - Ružomberok. Lenže vtedy bolo prázdne pásmo a išlo sa na plné výkony.
Dnes som skusal JM - v PD stereo s RDS, o nieco lepsie, nez Radio_FM. Je realne, ze uz idu na 10 kW.
Ha, to ne je všetko čo dokaže tento prevadzač - bežne chztaju jeho signal aj vo vnutroyemi v Poľsku! Pri Krakove, Tarnove a v meste Busko-Zdroj teda dokonca aj 150km od toho štitu! Je to naozaj sila, vykon tohto prevadzača je iba niekoľko WATov!!!
2 odkazy :
http://forum.radiopolska.pl/index.php?showtopic=10…
http://forum.radiopolska.pl/index.php?showtopic=10…
kvalita C 37 stv 1 hranovnica obraz staly s farbou zrnity C 56 stv 1 svit obraz utekal zrnity s farbou inac cudujem sa preco je na televiznom prevadzaci svit stv 1 C 56 musi ho rusit C 56 tvp 1 przehyba 30,00 kW H
ja som v poprade po lomnickom stite nemal ani potuchy z televiznych prevadzacov som chytal C 37 svt 1 hranovnica a C 56 stv 1 svit
Tych par W pri priamej viditelnosti - co Lomnocak a PO maju uplne staci... Ako pises, problem je v tom ruseni...
Par rokov spet sme tu mali Twist na Chopku s 1 kW, iducim stereo od Zilina po Levocu a Namestova po Zvolen... Ide o vysku a jednoduchu fyziku.
Inak jeden známy mi vravel, že v Prešove je možné prijímať 38. a 41. kanál z Lomnického štítu 2632 m n. m. (TV prevádzač Javorina I). Že niekedy, keď už v noci nevysielala STV 2, tak Dubník vypol skôr signál a tým pádom nerušila STV 2 Kapušany (TV prevádzač) 38. kanál, ktorá brala signál z Dubníka a Kráľova hoľa vypla neskôr signál, tak 38. kanál z Lomnicko štítu, ktorý bral signál (monoskop) z Kráľovej hole bežal aj hodinu alebo celú noc. A 41. kanál sa dal prijímať tiež, rušil ho občas signál z Krynica - Jaworzyna 41. kanál TVP 1. Počas odstávky Dubníka sa dalo vysielanie z Lomnického štítu normálne prijímať a vo farbe, trochu zašumené. Je to dobrý extrém.
100,6 H - 3 kW - Telkibánya - Rádió Híd + Rádió Mária: http://www.mariaradio.hu/lefedettseg/ -pokrytie
este slabo cely kekes cela telkibanya a cely nagy kopasz
v presove idu este 105,2 MHz lux fm uzhorod 102,4 MHz gala radio cholmec 101,9 MHz zakarpatia fm tovsta cela przehyba niekde aj cela sucha gora a v niznej sebastovej som chytil aj goru jawor
tam aj Híd rádio, to vysiela medzi 12:00 a 16:00.
Mária z vysielača Telkibánya.
V Prešove na 100,6FM sa mi v celkom dobrej kvalite podarilo naladit nejake madarske radio asi katolicke ......vie niekto z akeho vysielaca vysiela a ake zahranicne radia sa daju v PO este naladit???
dávno čo Viva 106.6 BB mala výpadok vyše 2 dni..., už mi to pripomína HIT FM výpadky. Ale našťastie to istí 105.1 Sitno...
Viva 106.6 stále nejde, už vyše 30 hodín prinajmenšom...
budu navysovat vykon az neskor,teraz im to pred par dnami nazad odklepla rada.
tam hrá veľmi slabo, asi nie, okrem iného by sa už o navýšení výkonu písalo...
mozno to hralo horsie preto lebo ti to rusil kojal 106,5 MHz cro 5 brno 70,00 kW H
si myslím, že stále sú tam 3 kW, hralo to horšie ako 89.3 FM...
Ved Jemne 106,6 z Kamzika zvysili vykon na 10 kW tak mozno aj to urobilo svoje
ale skús niekedy JM 106.6 v Handlovej, tam to so ST podľa mňa nepôjde, asi to tam ale bude rušiť Viva 106.6..., neviem ale...
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň