Diskusia k téme Rekordy
Z KH sa mi podarilo na kopci pri Chvojnici v okr.Myjava chytit SRo1 na 92.2Mhz.Je to zaujimave,ze napriklad nechytim Funko z DCA,pritom niektore radia z TN tam chytim,bez vacsich problemov-okrem HitFM-91.8,Radia Devin-97.8-rusene 97.9 R.Niederosterreich,102.5-Radia Expres-to ide velmi slabo,ale tiez je rusene Devinom z BS na 102.6Mhz a nechytim Betu na 104.3-rusene Frekvenci 1 a 104.4 z BA.A samozrejme sa neda chytit GoDeejay z hradu na 89.8-aj kvoli Radiu Wien na 89.9,ale aj kvoli velmi slabemu vykonu vysielaca a aj jeho umiestneniu.
doma chytím i Betu 93.9 MHz 1 kW pre Prievidzu a širšie okolie, no slabo, na autorádiu som ju nikdy nechytil, na tej frekvencii je aj dosť silné MR2 z Kabhegy, to som ale ešte myslím nechytil.
presne tak, ku mne sa ten signál z Krížavy v podstate "neprebije", asi 800 metrov odo mňa pred Lidl-om (otvorenejší priestor) som chytal FUN 99.2 na autorádiu, no fakt hrozne slabučko. Sásová je úplne v tieni, napr. ZET-ko z Veľkej Lúky mi ale hralo pred Karlovom (Karlovo je mestská časť BB) v smere od Sásovej i s RDS ! No v Sásovej ZET-ko som ani nedokázal naladiť, v iných častiach mesta sa dá i počúvať. Zaujímavé ale, že ten Devín 97.2 som ešte na autorádiu nechytil, aspoň si na to nepamätám.
to ze si chytil v banskej bystrici 97,2 MHz radio devin krizava 20,00 kW H nie je az taky rekord co sa tyka dialky skor co sa tyka clonenia
...97.2 (Devín) v BB som chytil, no mizéria na mojom sídlisku, ide asi tak dobre ako Juventus na 89.5 z BP, ešte ten Juventus ide snáď lepšie.
presov cintorin 97,2 MHz 20,00 kW H krizava radio devin 100,1 MHz 20,00 kW H krizava radio regina banska bystrica 103,5 MHz 20,00 kW H radio slovensko
Určite LC, zo Žiaru nechytám rádiá.
to 101,1 MHz radio expres je lucenec blatny vrch 5,00 kW C ale moze to byt aj ziar nad hronom sibenicny vrch 0,50 kW
...je to jednoznačne Lumen 95.6 Topoľčany (hralo veľmi slabo), výkon 0.25 kW (výška vysielača 244 m...). Miesto príjmu asi kilometer od Horných Pršian v smere od BB. Odtiaľ som chytal ešte horšie ako ten Lumen poľské ZET na 97.8 MHz (Szczawnica) 2.5 kW, to by som zaradil na druhé miesto. Príjem realizovaný cez autorádio.
poprad 101,4 MHz swiety krzyz polskie radio radio kielce 120,00 kW H
moje rekordy v poprade 88,2 MHz swiety krzyz rmf fm 120,00 kW H 95,8 MHz info radio szechenyi hegy 2,00 kW H 101,9 MHz tovsta radio zakarpatia fm 104,8 MHz hostalkovice cro 3 vltava 43,00 kW H poprad obalovacka 88,2 MHz swiety krzyz rmf fm 120,00 kW H 105,3 MHz swiety krzyz radio zet 60,00 kW H 106,5 MHz swiety krzyz rmf maxxx 5,00 kW H
Tu v BB sa dá chytať v južnej časti mesta Frekvence 1 na 104.5 MHz (Kojál z Brna), signál už je pred Európou (nákupné centrum v smere od Ružomberka), miestami na Zvolenskej ceste a pri nej je signál dosť dobrý (Radvaň), no určite to nie je počúvateľné počas jazdy autom, signál je vtedy raz celkom dobrý a o chvíľu zlý a tak to kolíše. Podobne Kamzík z BA v Sásovej a snáď aj v iných častiach mesta, čo som skúmal, tak sa dá na niektorých miestach počúvať dosť kvalitne Viva a FUN (napr. Sásová), no a dá sa niekde zachytiť aj FM, Okey som nebádal, no tiež to asi pôjde, iné neviem..., i Veľká Javorina hrá dobre v niektorých častiach, prekvapivo i Štúrovo, napr. 96.3 SRo 1 na Zvolenskej ceste, dosť dobre aj 103.7 FM, no a dá sa počúvať i Patria na 106.2, slabšie sa dá niekde zachytiť i Expres 107.5 (Prievidza), Expres 97.0 (Levice), no a aj Expres 95.1 (Banská Štiavnica), táto frekvencia hrá slabo napríklad i pri hlavnej železničnej stanici pri Kauflande, Expres sa dá počúvať niekde v BB aj na 93.0 (Brezno), 93.6 (Donovaly) a i na 101.1 (neviem :-D), dosť silná je frekvencia 92.6 zo Zvolena, to chytím aj na bežnom rádiu doma, inak príjem som skúšal na autorádiu.
Mne sa podarilo ešte za čias, keď 97,6 Suchá hora bola voľná chytiť Kiss Jižní Čechy z kóty Votice-Mezivrata zo stredných čiech. Taktiež som vtedy zachytil aj Rádio Blaník na 95,0 z rovnakej kóty. Zachytil som ich u nás v Stankovanoch, v doobedňajších hodinách, za jasného počasia a pekne v stereu. Prvý a posledný krát. Poobede už nebolo po nich ani stopy.
Mne sa podarilo chytit v Brne na Kravi Hore-tam je aj hvezdaren Radio Hey! z vysielaca Sucha Hora 97.6Mhz,dalej Funko z Ba na 94.3,ale aj na 104.0 z BB,Okey z 98.5 z NMNV,104,8 z Ba,a aj zo Suchej Hory na 106.0,Radio Viva na 101.8,Slovensko 1 z NMNV na 103.2,ale aj 96.6 z Ba,Jemne Melodie na 88.0,ciastocne,aj Expres na 107.6-skor na 107.65,lebo ho rusil vysielac Proglasu na 107.5Mhz.Okrem nasich stanic tak na 88.6 Musiksender,na 89.9 Radio Wien,na 92.0 OE 1,97.9 Niederosterreich,99.9 Hitradio O3,103.8 FM 4 a na 105.8 Kronehit,sice ten siel aj na 105.3,ale sumel,na spominanej druhej frekvencii aj s RDS.Este som zabudol na Radio Regina 100.7 z NMnV z Javoriny,tam bolo tiez pocut.Zaujimave je to ze napriklad 90.1 SRO 1 zo Suchej hory,ani Regina BB tiez zo Suchej Hory na 101.5 tam pocut neboli-aspon pri mojom hladani nesli,ale Hey! z 97.6 tam slo v dobrej kvalite aj ostatne co som spominal.Sice SRO1 z NMNV na 103.2 bol miestami problem,v blizkosti su Brnenske radía Krokodyl-103.0Mhz a na 103.4 Petrov a tie sa tisli,pretoze 103.2 bola stredova frekvencia medzi tymito radiami,ale dalo sa to ako tak zachytit.Niektore vysielace maju teda ozaj pekny dosah.Tieto radia som chytal za kazdeho pocasia.
mh-bystra okres humenne bana kataster obce porubka okres humenne hirac kataster obce porubka okres humenne cely kotnik radia televiziu nema mozmost vyskusat
94,8 MHz mr 2 petofi radio budapest H
hirac kataster obce porubka okres humenne 94,8 MHz mr 2 petofi budapest H
Okolo roku 2003 mi v pohode hral Expres na PO frekvencii od Popradu a s výnimkami siel az po mesto... S výkonom 0,5 kW.
V roku 1998 v septembri som chytil vo Vysokých Tatrách na Slieszkom dome v Peugeote na autorádiu aj s RDS + STEREO - Rádio Kiks 90,8 MHz z vysielača Prešov - Stráž 1,6 kW H. Signál bol úplne čistý. A hralo aj celú cestu zo Sliezskeho domu až za Poprad a potom na Branisku.
101,9 MHz zakarpatia fm chust tovsta 106,8 MHz radio melodia chust tovsta
cela spolocnost netrox menila providera
zaujimave.. a inac ty co si menil providera? vidim ze mas inu ip ;)
porubka okres humenne na kopci za obcou smer juh kralova hola cisto okrem 96,9 MHz radio regina banska bystrica 30,00 kW H kolizia s 97,0 MHz radio kiss 5,00 kW horka zamcisko a dubina s miernym sumom uloza tiez strbske pleso a tiez kotnik ktory ide aj pri bani smer od porubky na vychod inac este okolo vikartoviec a hlavne kravian a slabsie aj v spisskom bystrom a hranovnici ide tiez v dobrej kvalite dubnik a makovica spominane obce su v okrese poprad
Pozri povolené vysielače TÚ SR a uvidíš, že max. ERP 104,1 MHz Prešov Kiss je 500 W: http://www.teleoff.gov.sk/data/files/1185.xls
pre Pe3k: Máš pravdu pokiaľ išlo Zet 94,5 MHz s ERP 4 kW a vertikálne dalo sa v Prešove a okolí prijímať čisto i s RDS aj na radiomagnetofón s prútovou anténou alebo na autorádiu. Až keď začali vysielať H polariáciou a po spustení Lumenu v Košiciach na 94,4 MHz začal byť so Zetkom problém.
P. S.: 103,6 MHz Poprad je kolízna okrem 103,5 MHz Žilina - Krížava aj so 103,7 MHz Prešov - Lysá.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň