Diskusia k téme DVB-T na Slovensku

len upresnim - ako autor toho prveho prispevku, ze sa jedna konkretne o lokalitu Dlhe Diely; + zoznam stanic:
SK: STV1 HD, STV2, Markiza, Joj, Plus, Doma
CZ: CT1, CT2, CT24, CT4, Nova, Nova Cinema, Prima Family, Prima Cool, Prima Love, Barrandov
AT: ORF eins, ORF2 NO, ORF III, ORF Sport+, Puls4, Servus TV, ATV, 3sat, Schau TV (zatial nevysiela),
HU: m1 HD, m2 HD, Duna, Duna 2 HD, RTL Klub, TV2, EuroNews, Info Csatorna
cize dokopy 33 ich je v tom zozname, ale madarske Info Csatorna som neratal, kedze je to len ich DVBT infokanal; okrem toho teda mame este aj STV 1 SD, a ORF 2 tiez mame vo verziach NO a W

v spoločnej televíznej anténe na paneláku v Bratislave majú v rozvode 32 programov z DVB-T vysielačov
prečítajte si tieto príspevky z diskusií na iných portáloch:
som z BA, X rokov mam sice kablovku, co bolo viac-menej v minulosti nutnost, ked som chcel mat viac ako 4 programy, ale po vypnuti analogu v BA nam opravili v juni antenu na panelaku a uz len cakam ked mi vo februari skonci viazanost. Nemam problem si zaplatit aj najvyssi balik, ale nepotrebujem to. Mam v DVBT 32 TV programov (SK, CZ, AT, HU), a na to, aby som si raz za mesiac pozrel nejaky film alebo dokument na "premiovom" kanali a vyhodil za to 15-30 euro navyse? To radsej vybehnem za to s kamosmi niekam von sa zabavit
Dnes už sa satelit ani neoplatí ja napriklad chytím 26 programov cez dvb-t z toho 22 slovenskych a českých načo by mi bol satelit plus ešte česke a slovenské radia. Mohol by som sa vykašlat na satelit a ich viazanost a na niektory satelit všetky stanice nechytite napr. novu, primu atď...no a ja na dvb-t chytim tieto česke a slovenske stanice: joj,markiza,stv1,stv2,nova,čt1,plus,prima,prima cool,nova cinema,barrandov,ta3,prima love,doma,čt2,čt4,čt24,tv noe,cetv,a dve regionalne k tomu+ zahranične

Televízia Liptov sa nebude rušiť! Mestskí poslanci ešte v septembri 2011 prijali uznesenie o zrušení vysielania TV Liptov k 31.12.2011 pre vysoké náklady na jej prevádzku. Nakoniec toto uznesenie zmenili a TV Liptov sa rušiť nebude. K dátumu 31. december 2011 dôjde len k ukončeniu analógového vysielania na 60. kanáli UHF z vysielača na kóte Háje. Televízia však bude stále vyrábať analógový signál, ktorý sa preklopí na digitálny. TV Liptov požiada aj o licenciu na digitálne vysielanie. Do jej získania oživí potrebný technologický systém, ktorý otestuje a vyladí. Televízia ostane v súčasných priestoroch, k existujúcej technike pribudne niekoľko potrebných zariadení. Riadne vysielanie na televíznej obrazovke bude spustené, pravdepodobne, do konca prvého štvrťroka budúceho roka. Zatiaľ bude sledovanie liptovskej televízie možné len cez internet.

ako vám ide žilinský mux na 56 kanáli? Včera podvečer som skúsil, či náhodou aj ja zachytím, ale okrem slabého signálu z Veľkej Javoriny nič. Už vie niekto akým výkonom vysielajú a či ho od 1.1. ešte navýšia?

Na madarke programy Daj antenu smerom na sturovo & estergom kanal 63,64.

Ahojte Neviete mi poradiť,kúpili sme dvb-t mpeg 2 mpeg 4 aby sme mohli prijímať aj maďarské stanice,ale nevieme zachytiť zatiaľ len slovenské,kam by som mala nastaviť anténu,alebo kanál?SOM z okresu šaľa

volali jste kompetentním, nebo si tu hojíte bebí a vyplakáváte se, abyste si udělali dobře? Navíc s pravděpodobnosti 99procent předpokládám chybu na straně příjmu, jak to ze zkušenosti s příjmem je, 99procent problémů si dělají sami diváci (tím neříkám, že problém na straně vysílání nemůže být.

keď asi pred 2 týždňami išli na STV 1 Legendy popu so Žbirkom tak zamrzol obraz cez DVB-T vysielače a aj na STV 2 asi na 2 minúty a vypísalo v češtine: Žáden signál. občas sa stane, že kockuje a trhá obraz

celý tyzden boli zaznamenane vypadky vo vysielani /strata signalu / vo vecernych hodinach / okolo 20:00 / včera vypadol uplne / JOJ, JOJ+ , Markiza,/ ale možem naladiť namiesto toho rádiá a stvhd / čo mi je na dve veci ... / Ďakujem tomu koko ovi , čo to vypol teraz na vianoce

Vo štvrtok dňa 22. decembra 2011 bolo zahájené testovacie vysielanie lokálneho žilinského DVB-T MUXu so stanicami Žilinská TV (ŽTV), TV Patriot a TV LUX s dosiaľ nezisteným výkonom (zatiaľ testovací režim) na 56. kanáli. Lokálny žilinský MUX začne s ostrým vysielaním 01.01.2012. Všetko vo výbornej 100% kvalite a sile signálu z lokality Bytča - centrum.

Tak nám už pridali avizované HD programy STV do DVBT

Akym sposobom zastaralo DRM, DVB-T a pod? To su broadcastove systemy na jednosmerne sirenie urciteho datoveho toku velkemu poctu prijemcov, pricom UMTS je unicastovy system na obojsmerne pripojenie s relativne obmedzenou kapacitou. Akym sposobom si predstavujes cez takyto system poskytovat audiovizualne sluzby vacsiemu poctu posluchacov/divakov simultanne? Dnes je teoreticky mozne pocuvat radio, pripadne sledovat TV cez UMTS, ale keby sa to stao jedinou alebo hlavnou distribucnou cestou, cela siet by rychlo skolabovala.

myslim, ze cele tzv DRM, DVB-T, je blbost, pretoze system uz zastaral. Dnesny trend je sirokopamovy internet, ktory ponuka rovnake moznosti, ale aj individualny prijem podla potreby, na zaklade dopytu. hlavne body pre bezdrotovy kontakt je uz polozeny cez UMTS, HSDPA, aj pre a nielen pre TV.
NEchapem, preco sa nepouziva v SR napriklad aj sirenie cez DRM na povodnych freq. kratkych vln. nemoze to byt len koli nakladnosti prevadzky, lebo ta pre lokalne pokrytia je mensia ako na VKV

Tak podľa správ po 19:00 na Rádiu Slovensko (SRo 1) by to mali spustiť koncom augusta 2012 a pokrytie by malo byť 46 %-né.

http://forum.digizone.cz/index.php?topic=1536.0
To ma prekvapilo teda. :-)

Som zvedavý ako to bude s lokálnym MUX-om v Prešove , či v ňom bude vysielať iba TV7 alebo aj iné TV (TA3,LUX,M.Box a pod.) Inač k tej TV7 len toľko, že ma veľké predpoklady na úspech. Veď ty čo sú v PO tak vedia, že TV Prešov ktorá tu je tak ako keby ani nebola. Skoro nikto o nej nevie a pokrytie ma len v UPC tak, že bieda. Človek aj keby neviem ako chcel tak sa k jej vysielaniu takmer nedostane. TV7 držím palce !!!

tak odpísali mi, že už na tom pracujú

tak sa zdá, že im zase blbnú vysielače na 26 kanáli (vermux). Už niekoľko dní nejde tento mux v okolitých obciach a ani u nás. Kvalitu síce prijímač zobrazí, ukazuje 80%, ale sila je stále na 0.
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň