Diskusia k téme DVB-T na Slovensku

Minulý týždeň bola tam Krea, TA3,Patriot. Neviem či sa odvtedy zmenilo niečo.

Aké máte skúsenosti s príjmom 29k z Galanty? Zaujímajú ma aj lokality, odkial prijímate tento kanál.

Dnes mi prišla odpoveď z TÚ SR:
Dobrý deň,
TÚ SR rozhodnutím pridelil spoločnosti AVIS frekvenciu - K56 v Banskej Bystrici. Rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť 16.4.2012. Povolenie na prevádzku zariadenia pre DVB-T ešte nebolo vydané.
S pozdravom
Ing. Roman Vavro, tlačový hovorca

neviete niekto, kedy plánujú spustiť Skalnaté Pleso - K 28?

Vypadá, že Avis spustil aj Galantu - 29k.

Práve pred chvíľou som zachytil signál na tomto kanáli, ale hneď potom zmizol, zrejme prvé testy..
Kolegovi odpovedali na mail:
-odpoved z AVISu-
56 K, povolenie uz je, zajtra , najneskor do konca tyzdna by to malo zacat
vysielat.
K.

Teraz som si to všimol, že to tam máš, inak myslel som si, že si si to všimol. ;-)

Všimli ste si, že na nejaký čas odbudla predvoľba PatriaFM, no je zas s5, neviem čo skúšajú..

Ahoj, kdo máte Android telefon, můžete si zdarma stáhnout aplikaci pro přístup k serveru www.mapavysilacu.cz.

Mne sa páči.Príjemne ma prekvapili. Jingle sú super. Hlavne tie čiernobiele na Dvojke

Dnes už tie nové logá zapli.Otrasné,tie dvojbodkové logá musel vymyslieť a schváliť nejaký retardovaný dement.

Z Facebooku..to nie sú oficiálne logá...to som sa dnes len nudil tak som skúsil niečo spraviť a som ich sem hodil....

http://i40.tinypic.com/2wrjkgw.png
Asi ho nasadia od 1.3.2012, som na to hodne zvedavý. :-)

Na prijimacoch Sencor a Orava s podporou MPEG-2 mi vobec nenaskenuje STV 1 HD. Na Hyundai a Zircon to naskenuje ide zvuk a EPG a pise HDTV nie je podporovane. Ak bola STV 1 HD vo VERMUXE pocas MS v hokeji. Skenovalo mi to na vsetkych prijimacoch.

Takze to uz zmenili, este v lete tam bolo Skylink.
Uz rozumiem. To znamena, ze vsetko, co je v HD bude mat vo formate 4:3 cierne pasy na okraji obrazovky ak je obrazovka 16:9.

Tak som si dal info o tých dvoch programoch joj plus a DOMA a provider je Towercom.Na prijímači USB Sencor s programom HDTV Deluxe.Jozef

@Quido: STV HD nejde roztiahnut na celu obrazovku preto, lebo nativny pomer stran pre HD vysielanie je 16:9. To znamena, ze ak je nejaky program vo formate 4:3, priamo v televizii k obrazu "prirobia" zvisle cierne pasy po oboch stranach. Vysledny format je tak 16:9.

Postrehol, ale pozabudol som na to. Niekedy som si na CH 64 prepinal Komisara Rexa do nemciny a spat. Teraz tam je len jedna SK zvukova stopa, pri vsetkych programoch. Nevies aky provider je teraz uvedeny pri Pluske a Dome? - niekedy bol Skylink a ostatok Towercom, teraz to uz nemozem overit, lebo mi to neukazuje.

Áno, Ondrej, idú tichšie ako ostatné rádiá v tomto multiplexe a obraz sa nedá ani u mňa roztiahnúť tak, ako je to pri ostatných programoch.
Ja som si zase všimol, že na nijakom programe v našich multiplexoch neide dual audio ,ako to bolo v multiplexe na CH64, ked ešte vysielal.Neviem, či si to postrehol.Jozef
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň