Diskusia k téme DVB-T na Slovensku

Sudi, u mňa zatiaľ nič, skúšal som to dvakrát (ešte keď snežilo), je pravda že dosť povrchne, ale keď sa oteplí, odtestujem to zo všetkých dostupných miest doma a uvidím. Čo viem, tak na Hájiku to ide, ale to nie je prekvapenie.

Ja nie som z Drahošanky, to si si ma asi s niekým splietol :-)

A co lokalny multiplex na hradisku na kanali 56? Bude este niekedy vysielat? Btw., dnes asi definitivne skapal aj web zilinskej TV56. Obnovenie vysielania po "technickej" odstavke sa asi nekona.

k51 je uz tiez off! Predtym som to skusal na DVB DY WAY a aj 51 a55 ukazoval 75% zaroven sa dal naladit aj analogovo. Teraz to ukazuje na 51 55% a na 55 65%. takze teraz sup so sitom na strechu kvoli MUX1 CZ na 54k, lebo doteraz som ho mal v "tieni" aby som odrusil ten 55k. Na drahosanke by ti mal ist ten "NAS" cierny MUX z krizavy ide ?

U mňa na dolných Kysuciach ide 55k najlepšie odrazom smer Veľká Lúka,podobne,ako Lysá hora,záleží hodne aj na tuneri,ako spracuje takto odrazení signál a vhodnom umiestnený antény,ak máš možnosť tak vyskúšaj čím skôr,lebo ked zapnú 55 V.J.už takýmto spôsobom to nechytíš.Na 56 k je dosť silný signál z V.J,takže je predpoklad že to potom nepôjde vôbec.

konečne neake hlasenie zo ZA kraja ohladom prijmu polskeho muxa 1 zo Skrzyczneho na k55 už po zvyšeni jeho vykonu. Však podla ohlasov na českych forach vyhliadky nie su priliš optimisticke, na mapach vyzera byt tlmenie signalu smerom na SK dost vyrazne.
Som zvedavy ako sa mi bude dat naladit toto DVB-T v Ziline, vlani analog k24 k41 k58 som chytal v celkom dobrej kvalite s farebnym obrazom a zvukom na sito, no mux1 na k62 už ani nahodou. Ked bude teplejšie vyskušam sito na k55, hned skusim naladit aj PL mux3 z Wisly, od marca tohto roku zrejme pojde na k41 na vyššich otačkach :)

Dnes sa my uz podarilo naladit ten 1mux 55k PL kvalita 100%. Pirati uz asi vypli! HURA !!!

asi nikdy, lebo pri cenách Jaj aj Ty bandas compeny by hneď krachli

Niekde som čítal že by mali začať vysielať cez DVB-T aj rádiá Lumen, Anténa Hit Rádio, Fun, E2, atď. Kedy začnú ?

že by MUX1 slovenský už vysielal, u mňa ešte nevysiela.

hnojka 3 určite nepôjde vo 4-tom ktorý ma slabé pokrytie ale Jaj aj Ty a ten lysý štupeľ to narvú do muxu 2. TA3 určite nikdy nepôjde do Jaj aj Ty muxov, lebo po 3 mesiacoch alebo aj skôr by bolo po celej TA3.

Iba vtedy ak by vysielala zo satelitu nekodovane. To, že DVB-T vraj používa iba 10% je absolútna blbosť pretože minimálne 70% domácnosti sleduje aj prostredníctvom dvb-t. Je zaujímavé, že keď vysielala analógovo stovkami kW z desiatok vysielačov jeden okruh tak sa jej oplatilo a teraz keď môže vysielať svoje okruhy spolu za nižšiu cenu tak sa jej neoplatí. Ja očakávam, že mux4 bude pre komerčné tv a bude v ňom vysielať 3 kanál jojky, a možno do budúcna v mpeg4: TA3 a Lux a možno potom si rozmyslí aj markíza či nezačne vysielať svoje okruhy cez dvb-t. Predpokladám, že cca polovičná cena vysielania bude za mux4 a možno až štvrtinová vo formáte mpeg4 v porovnaní s mux3. Towercom musí sa prispôsobiť čo najviac tv aby malo zisk. S platenou ponukou v DVB-T to tak ružovo nevidím no dá sa predpokladať, že bude mux1 obsahovať zrejme len platené tv v sd sa im tam, môže zmestiť 8 až 10 a možno ďalšie v muxe 4. No čas ukáže.

Mám menší problém!Na streche mám klasickú širokopásmovú anténu tkz.sito.Slovenský MUX1 a MUX2 , český MUX 1 K29 a MUX2 k 40 idú bez problémov.No ale český MUX3 K 59 mi už mrzne.Neviete mi niekto poradiť čí je na trhu neaký zosilňovač,aby sa trocha zosílil signál?Privítam akúkoľvek radu.Ďakujem.

Je skutočne taký problém kontaktovať KTV, alebo prevádzkovatela a spýtať sa ich, prečo ešte vysielajú v analógu? Ale hundrať na fórach, špekulovať a bonzovať hneď na TUSR, to je také slovenské ...

rano cca o7hod isiel aj 51k aj 55k KTV. takze 55k MUX1 PL bez naroku! dobre si to vystihol nizsie "PIRATSKY" ale zas ake maju dodatky v povoleni ,to nik nevie?!

Nevypli to, že áno? Mne to síce DVB-T z Poľska prehluší, ale firmware televízora ukazuje chybovosť pred Viterbi korekciou 6E-4 (na k62 bola nižšia ako 1E-4, takže ukazoval 0) napriek silnejšiemu signálu.

Pokiaľ sa prejde na T-DAB, bude sa to označovať číslom kanálu (podobne ako TV). Konkrétne sú vyhradené kanály 5A-12D (kanály E5-E12 v treťom televíznom pásme, frekvencie 174-230 MHz) a prípadne LA-LP (pásmo L, frekvencie 1452-1492 MHz, málokto to používa). V prípade, že by sa DRM+ prebralo z kómy, pravdepodobne by sa používalo súčasné VKV-FM pásmo.

myslel som tym prechod na digitalne rozhlasove vysielanie,ako to bude s frekvenciami?

radia na zadne DVB nikdy prechazet nebudou :-) to mas nejake dopletene...

Neviete mi povedat ako to ma byt pri prechode radii na DVB,ked teraz su frekvencie napr.95,2... ake maju byt po zmene,resp budu to viacciferne cisla?Dakujem

Len aby. Medzitým odtiaľto http://teleoff.gov.sk/index.php?ID=377 zmizol zoznam povolení pre analógové vysielače, takže asi naozaj vysielajú "pirátsky" a TÚSR o tom ani nevie (pretože UKE vydal povolenie pre Skrzyczne už 16. januára). Zrejme im (TÚSR) bude treba poslať priateľský pozdrav, aby sa na tú rušičku prišli pozrieť
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň