Diskusia k téme DVB-T na Slovensku

Tu na Kysuciach je do analógovej tmy ešte ďaleko. Stále vysiela Markíza (k51 Čadca, k40 Krásno) aj JOJ (alias KTV k55 Čadca)
@Quido: To neotestujem, pretože to prijímam na iDTV a prepnutie z analógu na digitál (alebo opačne) trvá nejaké 2-3 sekundy.
@Peter: A ako je to s Markízou zo SH (k49)? Vysiela ešte?

mne je inac aj tak trocha luto ze uz skoncil analog nadobro :( je to taka nostalgia a okrem toho stale este nie je standardom na slovensku mat tv prijimac s dvbt tunerom a rozne stare telky co som si naladil v pripade potreby hocijaky analog to rovno mozem vyhodit :( fnuk

Bol som pozrieť u brata, či ešte niečo ide analógovo, ale už je ticho. Akurát nejaké rušenie ešte sa objavuje na kanáloch, čo boli chytateľné. Oni tie prevádzače ešte asi nevypli, takže šíria všelijaké divné zrnenia teraz. Napr. 9,11,12,28,32,46k.

Pekné videá. Ten oznam výlučne cez digitál by som poopravil. Káblovky a MMDS stále šíria analóg. Určite sa nájde aspoň 500000 Slovákov, čo ešte stále pozerá analóg.

Ak máš možnosť vyskúšaj či to berie z DVB-T. Pusť DVB-T aj prevádzač, ak idú súbežne je to DVB-T. Môže to brať aj zo Skylinku alebo CS linku.

Chvalabohu že vypli Markízu na CH 42. Idem skúšať CH 42 MUX3 Sucha Góra. Mimochodom viete o DVB-T2 z Kamzíka, prečítajte si na mojej stránke.

To isté v Čadci, Dvojka na k25 z Briavy zatiaľ veselo vysiela ďalej. Tento prevádzač bol ponechaný v činnosti aj po vypnutí analógovej Dvojky z Krížavy (zrejme prevádza signál z DVB-T do analógu) a teraz naň "zabudli". Zaujímalo by ma, koľko takých prevádzačov je po Slovensku.

Údajne v Radzovciach pri Šiatorskej Bukovinke vypadli v káblovke tesne po polnoci programy STV1, STV2 a Markíza..možno, že programy preberali z Kráľovej hole.

V Sobotišti na vykrívači vypli vypli len Dvojku, Jednotka ide ďalej. A Joj zo Senice taktiež ide.

A ako je to s Markízou? Tá sa tiež mala pôvodne vypínať k 31.8.2011. Beží ešte stále?

skoda ze som bol na oslave zrovna vtedy.. chcel som si to nahrat - snad to dakto bude mat k dispozicii

DVB-T však nebudú mať všetci. Odľahlé a ťažko dostupné oblasti o signál STV môžu prísť.

Tak Jednotku už vypli asi 2 minúty po polnoci..na STV2 ešte beží monoskop. Kráľova hoľa ešte beží naplno..

Už od rána som si všimol, že z analógových vysielačov STV beží dole oznam každých 15 minút (DVB-T a Skylink samozrejme bez oznamu)..synchrónne s STV2 ten oznam..aj na SRo 1 dnes opakovane informovali o ich vypnutí.
http://www.youtube.com/watch?v=fgnSl8Eee4Q
http://www.youtube.com/watch?v=UHmyIVZNb50
Vyzerá to tak, že ich odpoja o polnoci..Towercom bude mať zrejme rušnú noc. :-))

už je to spustené.Je tam Doku CS,Kino CS,MusikaCS,Viasat -Explorer,Nature,History a Travel Chanel HD.

Tak v Bratislave od dnes bude v teste dvbt T2 vysielač s volnými nezakódovanými stanicami : Travel chanel HD, Muzika CS,Kino CS, a štyrmi dokumentárnymi stanicami-zrejme NG?,Discovery?,Spektrum?,Viasat ?

Aspoň bola reportáž v správach - http://www.stv.sk/online/archiv/spravy-stv?id=4617…

Aspoň je vidieť, ako si STV váži svojich divákov.
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň