Diskusia k téme radio KISS vysielace
V PO opäť nejde KISS ide len RDS.
No, tak tomu se říká dobře zajištěný zdroj signálu :D Navíc, signál jede z Thoru a ne Astry 3, takže je tam na východě SR i silnější. To musí jít téměř za každého počasí :D
A nebo tam může být větší příjmací parabola a ne jen nějaká 80cm
SAT prijímač na Ščobíku môže mať väčšiu signálovú rezervu.
8. 1. 2010 mal opäť dlhší výpadok Kiss na Stráži 90,8 MHz a Monobloku 104,1 MHz - bolo úplne ticho, signál neskôr sekal, vypadával. Tak to vyzerá, že tieto vysielače berú trasu zo satelitu. Ale vysielač Ščobík 95,9 MHz frčal v pohode - má pozemnú trasu? Niekedy mali všetky vysielače Kissu (Kikska) pozemné trasy dopravy modulácie.
ale podnet poslem, nic za to nedam.
osobne mi sice vyhovuje, ak tam nikto ako Kiss nevysiela (teda ze je OFF), lebo mam aspon obcasny prijem Beogradu1 :-)
ale ak by namiesto Kissu prisiel niekto zmysluplny, som za.
Frekvenciu 89,0 MHz Rožňava má Rádio Kiss pridelenú už skoro 10 rokov. Čo sa týka jej spustenia nemusia ju spustiť ani o ďalších 10 rokov, lebo podľa zákona o vysielaní stanica, ktorá získa novú licenciu musí spustiť vysielanie a frekvenciu do 365 dní. Neskôr získané a pridelené frekvencie, môže rozvysielať stanica kedy chce. SRo mal pridelenú Starú Ľubovňu, Modrý Kameň, Trebišov, Sninu veľmi dlho - všade 3 - 4 frekvencie, možno aj cez 10 rokov a spustili to až potom. Detto Markíza Sninu, Rožňavu, Štúrovo spustili po nejakých 7 rokoch od začiatku vysielania.
Aha, ten 99,2 MHz má 5 kW, jasné, aj mne tu doma trošku ide, v Peč. Novej Vsi okres Sabinov. Jozef
ja hovorim o gore jawor 99,2 radio rzesow 5,00 kW H
Čav, akože dobre, v poriadku, že vysielač 90,8 MHz má 5 kW, ale bol som autom a prijímačom Sangean dosť ďaleko od vysielača, kde už 90,8 šumel a tie parazitné 90,4 a 91,2 boli stále, takže v dialke silný nebol.Sú stovky 100 kW vysielačov a toto sa u nich nedeje. Napr. pri Salzburgu v Rakúsku je silný vysielač s 6-timi rádiami a bol som 100 m od neho a žiadné parazity okolo nemá. Tak len toľko.Jozef
inac ta 91,2 MHz znemoznuje prijem radia presov 91,4 MHz monoblok 0,50 kW H nieco podobne sa dialo aj tu radio viva z horky 99,0 MHz 1,00 kW H hralo na 98,7 MHz tym rusilo jemne melodie 98,6 MHz dubnik 50,00 kW H 99,3 MHz tym rusilo radio rzesow 99,2 MHz gora jawor 5,00 kW a na 99,5 MHz
mozem potvrdit ze moje autoradio sony zastavilo minule v presove na 90,45 MHz no rabku som v presove este nikdy nechytal
Čavte všetci, ako ste si všimli, frekvencia rádia Kiss 90,8 MHz je už v prevádzke, ale nič sa nevyriešilo, tie parazitné frekvencie konkrétne 90,4 MHz a 91,2 MHz idú stále súčastne s 90,8. Je zaujímavé, že to ešte stále a to prešla už dlhá doba, nikoho z kompetentných netrápi.Jozef
To si děláš srandu, že takhle masivně překročují povolený zdvih +- 75 kHz ? :-O Tohle by se v ČR stalo max jednou. To, že se u nás toleruje překračování výkonu, to je známá věc, ale aspoň neujíždí zdvih, aby rušil kmitočet, který je o půl MHz vedle. Jak tak sleduju, tak KISS se o své vysílače opravdu "stará" :D
Hmmm nejak dlho potom tu údržbu robili, skoro týždeň...."hej určite bežne to tak je"ale len v KISSE :D
Ta je pridelena uz aspon 6 rokov a nikto nic nenamieta... Bordel jak len u nas moze byt! Najlepsie by bolo hodit vsetky frekvencie do kosa a nanovo pridelit! Bez prekryti a neopodstatnenych odmlk... Samozrejme odbornikmi, nie tou bandou lajdakov, co tam dnes sedi!
a co vysielac v RV? kedy bude spusteny? nevie niekto? na webe to maju ako hotovu vec aj s mapkou dosahu.
ak nebude v blizkej dobe, tak bude dalsia staznost na nevyuzivanie frekvencie - hadam uz RVR zasiahne, nie ako naposledy :-D
uvedom sa ty keby som ja nehlasil poruchy scobika tak nejde dodnes
Ty si TU?? TU neustale monitoruje vysielace.
Zdravím, tu je Jozef, rádio Kiss by sa už konečne, opakujem konečne malo viac zaujímať o to, aby ich vysielač na 90.8 MHz vysielal ako má, keďže si ani nepamätám, že by niekedy normálne bez chýb išiel.Keby sa zostavil rebríček najrozladenejších a najviac rušiacich vysielačov na Slovensku, tak 90,8 suverénne vedie, keďže jeho harmonické sú plus mínus ďalšie dva megaherze inde. Bolo by potrebné z ich strany si uvedomiť, že niesú na pásme od 87.5-108 MHz sami a vďaka tomuto vysielaču sú potlačené ďalšie rádia vysielajúce v okolí 90,8 Mhz, napr.90,4 Rabka, 91,2 Snina alebo 91,3 Krynica.Je to na zamyslenie, pretože keby boli všetky vysielače takto rozladené, tak pre "DX-manov" a "bandskeneristov" by toto pásmo VKV nebolo zaujímavé. Jozef
Mno nevidim problem na tomto vysieraci, zapnem a ide super dost v pohode. Pravdepodobne v noci robili udrzbu, to sa bezne robi.
No, koukám, že u vás na Slovensku jste na tom opravdu skvěle s kvalitou vysílání. Každou chvíli nejde nějaký vysílač. To se tady v ČR nestává. Že by proto naše regionální rádia měla slušnou poslechovost, protože se o své vysílače starají ?
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň