Diskusia k téme Radiob1
zdravim "banda", takze sa mi to nezdalo s tym zvukom. ja ostanem radsej bez poznamok. este ma tajomny z t-mobilu odbachne. ale suhlasim s tym, ze taketo veci by mali vysvetlit ludia z b1.
Som necakal, ze si toho niekto vsimne. Ano je to tak, pravy kanal hra hlasnejsie ako lavy. A maju to velmi prebudene. Ide to az do skreslenia. Ale co sa tyka korekcii zvuku, tak musim uznat ze to maju fakt vyborne nastavene...
Myslim, ze odpovede niekoho priamo z radia sa tak skoro nedockame. Aj vtedy ked mali este funkcne forum na ich stranke tam skoro nikto z b1-tky na otazky neodpovedal. Ked sa nahodou niekto z dj-ov obetoval, hned sa na neho oborilo par ludi a znosili ho pod ciernu zem. Pravidelne sa stavalo, ze niekolko dni nevysielali cez internet a nikto nevedel preco a kedy to bude zase fungovat. Ja som si zasadne spustala b1tku z funradio.sk ale potom to casto vypadavalo (tak kazdych 5-10 minut az ma to prestalo bavit). Teraz si ich obcas ladim cez link https://www.radia.sk/?zobraz=radia&id =5 a ak streamuju tak to vysiela najdlhsie bez prerusovania.
Co sa tyka opakovania pesniciek, tak si myslim, ze sa snazia ziskat co najviac posluchacov hranim zarucenych hitov, co bohuzial nie je vzdy ta najspravnejsia volba. Takze tolko moj nazor. Ak sa chce niekto vyburit a zhadzovat prispievatelov, prosim najdide si na to ine forum.
Teraz asi riešili sťahovanie do nových priestorov, zosieťovanie rádií B1, Naj a Rebeka. Nemali pritom všetkom asi čas na výber skladieb, tak pustili zaručené staré hity. Možno plánujú zmenu názvu stanice, formátu a potom rozbehnú kampaň vo veľkom štýle, tak sa teraz šetria. Ale pravda je, že najlepšie by na hudobný výber vedel odpovedať niekto priamo z rádia B1, takže záhadný niekto, máš priestor.
Taketo radio mi tu naozaj chybalo.80roky mam velmi rad ale ta kvalita je slaba.Chybaju tomu vyšky a v sluchadlach sa mi zda že jeden kanal ide slabšie a stereo efekt nema jasny stred.Ako su na tom ostatne frekvencie??
myslim, ze tu rozoberame preco radio b1 vysiela stale tu istu hudbu, nie ci tam kruti nejaky cinan klukou alebo maju technolugiu z NASA. uz som povedal som, ze som to myslel len zartom, ze asi nemaju AV a co to ma na starosti. dnes staci obycajny real player a producer na to aby som prevadzkoval internetove radio. radsej si nas mohol poucit preco vysielaju tu istu hudbu dookola.
wov, pult myslis to co vyzera ako ovladania na raketoplan ? ahaaaaaaaaa, aj my pozdravujeme radio b1, Good Afternoon
V B1 vysielanie odbavuje Audio Valut, planuje sa v Sepii a pult je Axia Audio (pult znamena pult,nie odbavovaci software). dobre rano
Prepac, ospravedlnujem sa, ze bol ironicky.
Rozmyslam nad tym co prinuti produkciu a sefstvo aby tento stav zmenili.
Par rokov do zadu chcela vlada zrusit Amtraku / federalny zeleznicny operator pre dialkovu osobnu dopravu v USA / niektore vlakove spoje, stalo sa, ale len ciastocne, na internete sa rozprudila diskusia ci ano alebo nie pre Amtrak, ludia mali k dispozicii mailove adresy na senatorov, kongresmanov, ministerstva a prezidenta, nakoniec vyhral zdravy rozum a vlada ustupila. Moj blby komentar: cestoval som do Austinu z New Yorku, musel som ist cez Chicago so sest hodinovou prehliadkou mesta, paetdesiat rokov pokroku znamena predlzenie cesty o sest a celkovo o dvanast hodin.
Kto je vinny ? Peniaze ? Ludia ?
Aj ano. My tu v praci mame vyse 20 pocitacov a jedina frekvenica, ktora tu hra cisto, je 90,8, takze som to nuteny pocuvat... A dalsia vec, ked pisem kritiku, snazim sa veci pomoct a nie ublizit...
Palo, je problem zmenit stanicu ked sa ti ich vysielanie nepaci alebo Brano vysiela aj na B1 ?
ano Axia Element je konkurencny vyrobok, kompletne studio stoji 40000.- dolcov, momentalne je v akcii za 20000.-, je zalozene na analogovej technologii, spolupracuje cez ISDN so satelitom atd.
To nic nemeni na veci, ze hraju kazdy den tie iste pesnicky...
Inak je asi pravda, že v B1 nemajú audiovault. Miesto neho tam majú Axia audio element. Pravdepodobne to však bude podobne drahá záležitosť ako audio vault , ak nie aj drahšia.
Tak ja ich mam naledenych v praci a pocuvam ich minimalne 10 hodin denne. To je fakt, ze hraju to iste dookola. Ten Eagles Hotel california a podobne pesnicky hraju skutocne kazdy den. A celkovo, ked ich tak pocuvam, tak maju fakt velmi obmedzeny playlist... A to aj z pohladu toho, ze hraju stare pesnicky... Vobec nemaju pestry vyber... Po 11 dnoch co ich pocuvam som tam este nepocul hrat trebars taky Tears For Fears, New Order a podobne... A to som len tak z brucha napisal...
Vierka, presne tam je ten kameň úrazu, alebo "pes zakopaný", že b1 sa odlišovalo od iných rádiií a človek počul aj pesničku oldisácku takú, ktorá dávno ako sa hovorí - zapadla prachom. Je aj veľa prerobených pesničiek a ak sa zahrá "originál" v tom je ten pôžitok počúvania rádia. Napr. The Searchers nahrali pesničku Needles of Pins (prepáčte, ak som to zle napísal), ale b1 ju žiaľ nehralo a hrali od nich iné pesničky, no chcem povedať, že túto pesničku nahrali SMOKIE, dali tam vokály a zjemnili ju. No ak raz začas by človek počul v éteri originál, to velice poteší, no a b1 bola rádiom, ktorá hrala staré originály skladieb.
dost vela, pretoze je to taky spicel ktory prezradi produkcnemu ktora skladba bola hrana - KEDY - X DNI DO ZADU A DO PREDU, KED JU MODERATOR UPREDNOSTNIL / ZMENIL PORADIE napr.: Z c.8 NA c.3 /, KOLKO KRAT BOLA HRANA ZA DEN, TYZDEN, MESIAC. A ESTE JEDNU "LOPTOVU HRU" TO ROBI, KONTROLUJE CI SKLADBA NEBOLA HRANA V PRIEBEHU STYROCH HODIN DO ZADU A CI NEBUDE HRANA V PRIEBEHU STYROCH HODIN DO PREDU. Ospravedlnujem sa ja som to myslel skor ako zart, ze ASI nemaju AudioVault.
Ehm... co ma co AudioVault spolocne s tým, ako casto sa ta ktorá skladba hra ??? Audiovault je ozaj drahsia zalezitost...ale myslim ze sa staci pozriet na fotky studia B1 a hned zistis ci ho maju alebo nie. Alebo na monitoroch maju len pozadie ktore vyzera ako AudioVault?... ehm aj to je mozne..
Neviem, este som B1 nepocul ale asi nemaju AudioVault ked hraju stale to iste. A potom AudioVault je drahy.
neviem neviem ci B1 hra stale dookola tie iste pesnicky ;) a B1 je asi jedine pocuvatelne radio na SK.
B1 ma sklamala tym, ze HRAJU stale dookola kazdy den tie iste pesnicky... Kto ma pocuvat kazdy den Eagles Hotel california, ale Bee Gees a podobne. Keby to aspon obmienali. Je to strasne... Ale hlavne nepocuvatelne.
V rádiu B1 asi čakajú na výsledky mapping study a potom rozhodnú akú stratégiu zvolia. Útlm je iste len dočasný. Inak chlapci z B1 by si mali dať do poriadku internetovú stránku www.b1.sk a tiež www.radiob1.sk, kde robia reklamu Funrádiu, svojmu ex-bratovi. Stránka www.radiob1.sk by ma ani nebola napadla, lebo mám už zafixovanú doménu b1.sk, ale v prípade súťaží a volnej linky je mailová adresa ešte @radiob1.sk
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň