Diskusia k téme DAB/DAB+ na Slovensku
Pôvodne 5960, po novom 5590..treba to preskenovať nanovo.
DAB+ vysielač v Dunajskej Strede je úplne zbytočné prekrytie z Kamzíka. Ten DAB+ vysielač mohli radšej spustiť v Čadci alebo na Orave.
28.03.2021 to budú 3 roky čo sa spustil posledný DAB+ vysielač v Dunajskej Strede na kanáli 12C. Nitru 10C nerátam...
Veľmi slušný výber...v Poľsku budú musieť byť od budúceho roka v predaji rádia, ktoré majú aj DAB+teraz je tzv.prechodné obdobie.Mne sa páčia tie SONY, len je problém čo majú aj RDS ,lebo jedno uvádza že ani, iné že nie..a pri tomto čo je v českej alej aj slovenskej ponuke-chýba mi tam miniSd,alebo aspoň BT resp.AUX
Prečo by mal byť koniec.. Už ide.
V tom to nie je, CD má len 44,1 kHz. 48 kHz dáva teoretický audio rozsah do 24 kHz.
A práve preto to znie v prijímačoch tak, ako to znie....
A ostatné akú majú vzorkovačku? Ja myslím, že všetky idú na 48 kHz.
Ostatné, vrátane AVISU, majú formát +SBR 48 kHz.
To áno, ale keďže to nemá textový ani grafický display,tak sa mi to nezdalo
Prave ze spominane DAB je vlastne DAB+ a funguje na SK aj v CZ
No vždy záleží čo od daného produktu človek očakáva... U mňa tvoj výber neprechodný, nemá DAB+
ak vravite o tych radiach, ja som si kupil taketo jednoduche radio od cinana: https://www.ebay.com/itm/193561384871
sice to nema textovy ani graficky displej, takze nevidim nazov stanice ktoru prave pocuvam, ale za tu cenu je tam aj BT, USB/SD, hraje perfektne, napajanie vymenitelna 18650 Lion + nabijanie / napajanie cez USB, baterka vydrzi minimalne 8hodin,
citlivost ma vybornu, zvuk na to aky je tam maly reproduktor tak hraje celkom slusne..
Ked zacinalo DAB, strasne som sa nanho tesil, aj prvy prijimac z TESCA som si kupil.
No co, zaspalo to dobu... FM tu zrejme bude este nejaky cas a kym skonci, budu vo velkom 5G siete a ludia budu mat hromadu dat.
Ja uz posledne 2 roky doma pocuvam zasadne radio cez internet - paradoxne slovenske, v praci rovnako. FM jedine ak v aute, aj to si radsej pustim nieco z internetu.
DAB ma este nejaky sancu, ale uz to bude vzdy len akysi doplnkovy zdroj signalo pre ludi...skoda
Kenwood CR-M10DAB , u nas 73,90Euro, Rakusko 59,99Euro ... a potom JVC kompaktne radio RA-C20DAB za 44,36Euro (u nas)... nech som pozeral, ako som pozeral-dosiel som k zaveru, ze sa jedna o tu istu masinu, s tymi istymi funkciami, asi vyrobenu v tej istej fabrike-len jedna ma "nalepku" Kenwood a ta druha JVC :) ...len u nas pri Kenwoode s klamlivou-zavadzajucou informaciou u jedneho velkeho predajcu, ze ma aj USB vstup-samozrejme, ze tam ziaden nie je
Tam som bol 5 rokov dozadu :-D Škoda, tehdy tam prijímače nemali :-)
To áno, to je jasné!
Ja len, že keď ideš autom, tak ten Simmering máš v podstate cestou. A hneď vedľa METRO.
https://www.mediamarkt.at/de/marketselection.html
https://www.metro.at/metro-maerkte/simmering
Ak sa chceš prejsť po centre, Prateri, či popri Dunaji, potom Mariahilferstrasse je dosť od ruky. Ak však ideš autobusom alebo vlakom, potom je predsa len výhodnejšia, pretože sa k nej dostaneš napr. metrom - na rozdiel od Simmeringu. A tiež je Mariahilfer v smere do Schönbrunnu - ak mieriš skôr na juh.
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň