Diskusia k téme DAB/DAB+ na Slovensku
Čiže stanice naladí, ale nemali by hrať.
Podľa manuálu by malo byť laditeľné III. pásmo aj L-pásmo. DAB (L) má frekv. nad 1452 MHz, pokým DAB+ má 174 až 239 MHz.
Dobrý deň,chcem sa informovať mám DAB rádio Pioneer Pioneer F-F6-J može moje rádio chytať signál DAB+?
Áno, napr. pokiaľ by si mal naladené predvoľby z oboch vysielačov..vždy by ti hrala len jedna z nich, poradie by si si musel odsledovať.
Da sa nejako rozoznat, ci prijimam DAB+ z Krizavy alebo Laskomera?
Spolocnost Towercom, spristupnenim svojej ponuky cez spolocnost AVIS, porusila ustanovenie zakona c. 220/2007 Z. z. o maximalnom pripustnom pokryti signalom z miestnych multiplexov. Bude teraz na Urade pre regulaciu elektronickych komunikacii a postovych sluzieb ako vyhodnoti naplnenie skutkovej podstaty spravneho deliktu a ake z toho vyvodi sankcie.
Pri oboch pásmach je veľmi dobrá citlivosť.
Chyti aj slabe signaly?
Ja mám sencor sir 5000 wdb, nie je síce na batérie, ale má okrem FM a DAB aj internetový príjem.
aj aj mám také rádio ako ty peťo z veľkékostoľany sencor srd 6400 aj peťo z bystrice ma už 3 roky a ja polroka už bude zachvíľu koncom tohto mesiaca aj u nás majú 2 rádio s DABplus.
Citlivý tuner, je spratný (má len 300 gramov) a aj cena je prijateľná: https://www.planeo.sk/katalog/1248778-sencor-srd-6…
Baterka je kvázi mobilná.
Ja ho používam už približne 3 roky.
Aky mate nazor na tento prijimac? Planujem si ho vo velmi blizkej dobe asi kupit, ked pustili Zobor :)
Veľké Kostoľany - 34 km od vysielača na Sencor 6600 plný signál.
Nevie niekto, akym vykonom sa fici zo Zobrika?
DAB+ zo Zobora na 10C už fičí do éteru. Signál z vysielača síce slabší ako ten, čo zmĺkol pred dvoma rokmi. Snáď sa to ešte doladí. Vďaka všetkým, kto tomu pomohli
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň