Diskusia k téme Rocková republika
No ak som dobre videl, tak je tam "ROCKOVA_".
Tak isto aj na popradskej 91.0 MHz.
dobrý večer PO neide ROCKOVA a je ticho a chyba je modulacia,takže opraviť,dakujem,dovi..ahojte..
RK 98.00 MHz, RDS: "ROCKOVA_" ?
Pred dvomi mesiacmi mali "_ROCKOVA"
PO 107.50 MHz - dynamický RT,
PP 91.00 MHz - dynamický RT,
LM 96.70 MHz - nemám overené,
RK 98.00 MHz - statický RT ("www.rockovarepublika.sk"), RDS: "ROCKOVA_",
DK 107.70 MHz - statický RT ("www.rockovarepublika.sk"), RDS: "_ROCKOVA"
(cez víkend som trochu cestoval ;-)
No dobre, keď od ruky tak od ruky. Ale obchádzaš fakt, prečo potom mám prakticky všetko ostatné - vrátane toho puberťáckeho AR a to vo veľmi dobrej kvalite. No, keď tam budem, zistím na akej frekvencii to AR funguje a skúsim identifikovať vysielač.
Výborne, konečne v rádiu zostane asi len jedna stanica naladená
v radiotexte vysiela i názvy pesničiek.
Ešte upresním - RDS je "_ROCKOVA".
(radiotext stále statický, viď nižšie).
@LuboTS
Podľa vyjadrení tech riaditeľa p. Schmidta boli v TSku nejaké problémy, ale určite sa to rieši a snáď to do najbližšej zimy bude frčať. Treba dúfať a držať palce. ;)
Potvrdzujem - Rocková na 107.70 MHz už hrá.
Neviem ako pred tým, ale odkedy to počúvam ja (cca. od 16tej), tak to hrá stereo (chvalabohu).
RDS: ROCKOVA, radiotext statický: www.rockovarepublika.sk (na ostatných vysielačoch je asi dynamický, alebo?).
Neviem ale odkiaľ to lezie - nový stožiar na Brezovci ešte nie je dokončený ani len v kompletnej výške (dokončený je odhadom z 3/4 konečnej výšky) - nie to ešte skolaudovaný s nainštalovanou technikou (?žeby to dali na anténu, odkiaľ ide Vlna?).
Signál je napriek rovnakému deklarovanému výkonu v porovnaní s Vlnou (tiež 0,5 kW) a pomerne čistej frekvencii u mňa doma (m.č. Medzihradné) o niečo slabší.
Zvuk imho v pohode.
Pri ceste z práce som ešte zaznamenával občasné slabé seknutia streamu.
Uz ide RRR aj v DK 107,7 MHz
Boca nie je odruky? Brezno je 26 km, LM 30 a PP 55 km horským terénom! Očakávať tu kvalitné stereo z lokálneho vysielača za kopcami je riadne naivné. V samotnom sedle môžu byť presahy, no VB je takmer 300 výškových metrov nižšie, kde presah nedoletí. Donovaly máš priamo v sedle a Expres tam má svoj vysielač. Z ostatných tam hrajú len rádia z výkonných vysielačov a niektoré zvolenské. Ale dole v Korytnici je to tiež odlišné... Podobné to je všade... Ten vykrývač je buď tel. operátora alebo TV vykrývač, rádio odtiaľ určite žiadne nevysiela. A vzhľadom na charakter a "malosť" strediska, ani tak skoro nebude. Ekonomika nepustí.
všetky ostatné bežné rádiá chytám v pohode. Na Čertovici je dokonca akýsi vykrývač. Neviem ako sa platí za pokrytie signálom - ale zrejme v tom bude problém.
V minulosti si tu tento problém riešil a vzhľadom na polohu lokality "odruky" sa výrazný posun očakávať nedal. Predsalen tie pár desiatok wattové vysielače nemajú v silách pokryť každé zákutie regiónu. Celá AR mi príde ako dlhodobo premárnený potenciál, zaklincovaný pokusmi bez efektu. Pri možnostiach mobilov a mp3 prehrávačov však nie je problém naťahať si desiatky albumov a mať na čas dovolenky ten najlepší mix bez reklám :)
Vrátil som sa z dovolenky na Vyšnej Boci - RR som sa snažil vyladiť ale napriek usilovnej práci s anténou to nešlo. Hyperpubeťákov z AR však chytám stereo bez problémov - mám naozaj kvalitné rádio. Lenže AR sa nedá počúvať tri dni za sebou - mám dojem, že vysielanie riadi jeden človek, ktorý dokolečka púšťa nahraté kecy svojich kolegov aj niekoľko dní po sebe. Myslím si, že žiadne iné rádio nemá tak stupídne a vulgárne moderovanie ako oni. Nakoniec som bol nútený prepojiť počítač s rádiom a počúvať svoj Winamp rock ...
Expres s polovičným vykonom chytám čisto. Republika sumi a občas, ked prepne prijmac do sterea je to čistý sum
Rocková Republika: V Spišskej Novej Vsi chceme ísť z vyššej kóty a vlastného stožiara, prebieha stavebné konanie.
Frekvenciu 103,9 MHz pre Spišskú Novú Ves a okolie získala Rocková Republika ešte v jarnom licenčnom konaní 2015.
Dnes som skúšal, ešte stále nerozvysielané...
Má zvláštny zvuk. Kolíše na ňom hlasitosť aj viackrát za minútu. Aká je vaša skúsenosť?
Este som zvedavy ako ta nova 91,0 obmedzila 91,1 z Uloziska. Vysielac Velka - vodojem ide smer zapad asi najlepsie zo vsetkych popradskych mestskych vysielacov.
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň