Diskusia k téme Rádio Plus FM
Však im aj dali šancu. Dokým sa tá naša rada rozhýbala, tak prešlo pol roka :)
Rada pre vysielanie a retransmisiu (ďalej len „Rada“) berie na vedomie informáciu o zániku licencie na rozhlasové vysielanie č. R/118 držiteľa licencie LOUD, s.r.o., keďže ku dňu 21.6.2013 podľa ustanovenia § 53 písm. f) zákona č. 308/2000 Z. z., licencia zanikla uplynutím 360 dní odo dňa nadobudnutia právoplatnosti rozhodnutia o udelení licencie, ak osoba, ktorej bola licencia udelená, nezačala vysielať.
Hlavne ze ked som to tu pred pol rokom pisal, tak miestni kvazi odbornici ako Peter z BB tu vypisovali ako ma radio este sancu a podobne dristy...
Rada pre vysielanie a retransmisiu [RVR] SR sa bude na svojom zasadnutí č. 22/2013, ktoré sa uskutoční dňa 17. decembra 2013, zaoberať okrem iného aj nezačatím vysielania programovej služby Plus FM do 360 dní po nadobudnutí právoplatnosti rozhodnutia o udelení licencie. Spoločnosť LOUD, s.r.o. tak môže prísť o licenciu na vysielanie a frekvencie.
Tiež by ma zaujímal výsledok. Ťahá sa to ako sopeľ na rukáve. Ak svoje pridelené frekvencie nerozvysielali v zákonnej lehote bez adekvátneho zdôvodnenia - odobrať a dať do lic. konania (už mohli byť imho v jesennom). RVR a zákony sú v tomto strašne benevolentné a tak to potom aj tak vyzerá (napr., že KISS blokoval takmer desaťročie frekvenciu v Rožňave bez akýchkoľvek sankcií, ale príkladov je samozrejme, bohužiaľ, oveľa viac).
Tak k čomu teda dospela licenčná rada ? Má niekto nejaké info ?
Ja som to adresoval stranke radia.sk,predsa oni v tom maju vacsi prehlad.Tomuto radiu bolo pridelenych viacero frekvencii a zaujima ma jeho osud
No a ako čítam nižšie, Pali píše že licencia po 360 dňoch automaticky zaniká, teda v takom prípade nie je ani čo riešiť či hľadať informácie
Neviem čo za informácie očakávate. Rádio nevysiela a ani nevyvíja nijakú aktivitu. Zoberme si takú Rebecu, tá je aktívna na webe, má svoju stránku, komunikuje na facebooku, rádio dáva o sebe vedieť. Plus FM mlčí, ak jedného dňa príde o licenciu, určite o tom informácia bude
Tiež by ma zaujímalo, že čo je nové. (-:
Nepodarilo sa nic zistit ohladom tohto radia?
No veru aj ja skusam ladit,ale vzdy je na ich frekvenciach ticho a ani sa nic nehovori,skoda
Nevysielajú, samozrejme, ani teraz..radia.sk by mohli fakt vydať nejaký článoček už.
Oficiálne by mal mať tento projekt už po funuse, keďže to do roka nestihli rozbehnúť (ak tomu dobre rozumiem). Iba, že by im RVR dala po ich adekvátnom vysvetlení nejakú výnimku (ak to legislatíva vôbec umožňuje).
Myslím, že už je najvyšší čas, aby radia.sk zistili v tejto veci viac a venovali tomu nejaký článok. Lebo ak by išli frekvencie znova do výberového konania, tak sieť vysielačov v NR, PO, BB, CA a RV by pre niekoho už mohla byť pomerne zaujímavá.
dobrý den chcem sa opytať či bude vysielať PO,CA,BB,NR,RZ,toto radio do polovička augusta,či už nezaniknikla licencia,pred rokom žačala a už je po roku či bude dalej pokračovať,a je až do roku 2020.dakujem za pochopenie.dovi
ďalší projekt, ktorý nezačne vysielať ?
Comu si nerozumel na slovnom spojeni "automaticky zanika"?
Kvitujem vznik každého nového Rádia na SK, na Slovensku ich nie je zas tak veľa, čím väčší výber, tak tým lepšie. A to boli úvahy, že taký marec je reálny ako začiatok vysielania..niekedy býva RVR zhovievavejšia, čiže ešte to nemusí znamenať zánik licencie..každopádne stále držím tomuto projektu palce, snáď z ich strany záujem o vysielanie stále trvá. :-)
Uz to nestihli. Lehota je 360 dni a to uz uplynulo. Licencia uplynutim lehoty automaticky zanika...
Licencia im plati od 5.6.2012 takze to asi nestihnu rozvysielat
Dobry den,chcem vedieť kedy bde vysielať Plus FM,prešov,b.bystrica,rožnava,čadca,nitra a kedy to bude už spustene do kolkych dni.dovi
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň