Diskusia k téme Ak máte možnosť prijímu maďarských rádií, tak ktoré najviac počúvate?
lebo v slovenskom terestrialnom medialnom priestore nie je co pocuvat. Chyba hovorene slovo, JE stale viac vytesnovane. A ak uz nejake je, nie su to relevantne informacie pouzitelne v realnom zivote, ani info z vedy a techniky. Slovo je vytesnovane hudbou. Ta je ale uplne mizerna. Miestne zaprdene odrhovacky z minuleho rezimu, na vlne antiamerikanizmu zaplava europskeho spanielsko-francuzsko-talianskeho odpadu. Ubohy pozostatok hovoreneho slova je spravidla 1.cista polit.-socialna propaganda, 2.nekompetentnost, 3.temy zacielene pre ...ludi pochadzajucich z prostredia s nedostatkom socialnych podnetov, 3. PR "zadarmo" pre roznych lobbistov, podomovych predajcov a inych kamaratov redaktorov a sefov konkretnych radii, PR, ktore sa tvari ako rozne poradenstvo, odporucania a tipy pre posluchacov.
Je to v madarskom prestore podobne?
Počúvam rádio Class FM, je to celkom podobné nášmu funrádiu ale o niečo lepšie, čo sa tíka hudobného výberu.
malo byt mohli by ste....fujtaxl-to bola hrubka ako hrom :)
ten velky presah do hlbky uzemia SR maju vysielace zo vsetkych susednych krajin, nielen z Madarska. A vacsinou sa jedna o tzv.Zenevske frekvencie s vyssim vykonom a teda sa aj pocitalo s presahom. na zaciatku rokov 80. skoro vsade(teda aj na zapade) boli len verejnopravne resp. statne media(teda aj radio a TV).Vynimkou boli Britania,Taliansko,Luxembursko a Monako. Aj do takeho Francuzska sa vysielalo z Monaka, Luxemburska ci Andorry(na MW a LW). Takze frekvencie sa podeli stylom 5-6 frekv. na jednu kotu a logicy aj pri presahu nehrozila vacsinou kolizia.
A nakoniec rovnako aj SK vysielace idu hlboko do vnutrozemia susednych krajin. Kralova Hola a Dubnik dokonca az do Rumunska.
Madari nemaju o nic lepsie vysielace ako my. Pri velkosti Slovenska je uplje normalne zecmaju k nam velky presah. My ik na oplatku vysielame do pol Madarska z Kralovej holi,Suchej hory,Sitna........ Je otazkou vkusu komu sa pacia a koku nie. Mne sadol jedine kedysi Danubius.
pre toto bolo potrebne znicit slager. krasa
Neo FM will go off the air at today midnight. After 14 years there will be only white noise in Hungary's largest frequency package.
... ja ich viem doma naladiť niečo cez osem, ale nepočúvam ich, pretože mi maďarský jazyk moc smrdí. Dokonca moja riť lepšie vonia! Ale no... neviem maďarský to je ta príčina. vďaka bohu...
Čo vy (dočerta..) stále vidíte zlé na tých Maďaroch? Za to, že majú kvalitnejšie vysielače ako u nás na Slovensku, a preto ich kanály zastihnete aj ďalej, než si myslíte??
A náhodou, majú tam vynikajúce rádiá.. kedysi Sláger, dnes NEO FM (ktoré, ako som zistil nižšie, končí :(...).. Mne sa tiež ľúbi Juventus..
Vážení, ja vás chápem, že sa vám to nepáči, že ste zvyknutí na slovenský jazyk.. ale buďte trošku miernejší.. Oni majú také vysielače, aby ich mohol zachytiť každý všade v Maďarsku a očividne im to funguje veľmi dobre..
Vám poviem len toľko.. až pôjdete niekedy do Chorvátska, vtedy zistíte, akú kvalitu majú maďarské rádiá.. tie chorvátske sa ani počúvať nedajú...
Maďarské rádia sú sice podľa mňa lepšie ako niektoré naše ale stačí keď majú pokrytie na juhu SR....No môžeme prestať snívať.
Bohužiaľ...realita je taká...
Zapnem rádio v KE o HU rádia neni núdza a z celého pásma ide najlepšie Kossuth na 90,2.
Zapnem rádio v HE a PETOFI BARTOK A SZENT idú čisto aj s RDS.
Zapnem rádio v BA a maďari tam nechýbajú.
ZAPNEM RÁDIO V PRYBILYNE A BARTOK 105,5 IDE NA ČISTÉ MONO!
Čo k tomu dodať...škoda reči :(.
no Slager bol jednym z najlepsich v strednej europe tusim len Hitradio OE 3 bolo lepsie a este mozno Danubius
Kedysi som počúval Sláger rádio, žiaľ dnes už neexistujúce
Ahojtéééé tak ja počúvam jedine NEO FM,super pesničky aj keď sa NE-opakujú.
Ahojtéééé počúvám jedine kék duna super pesničky aj ked sa opakujú
Juventus kedysi som chytal aj ja, keď ešte nevysielal Lumen 89,4 z Martina. Potom už len na mp3-ku alebo mobil. Na 103,9 je slabý výkon len necelý kW, ale aj keby to išlo 100-kou, tak by Juventus bol nechytateľný - zase rušenie Orion - Valašské Meziříčí.
na 103.9 Rádió 1 bude Juventus (Rádió 1 stratilo frek. v BP nateraz) a na 89.5 bude zrejme nové rádio..možno formátu CHR (nový vlastník 89.5 je teraz Prodo Voice Kft).
V tendri sú ešte 2 frek. pre BP..92.9 a 96.4 ;-)
92.9 záujemcovia Rádió 1, Radio Papa Kft, Radio Code Broadcast Kft, Click Rádió Kft
96.4 záujemcovia Rádió 1, Click Rádió Kft.
Čiže Rádió 1 má dosť veľkú šancu získať náhradnú frek. v BP.
http://www.786cast.tv/channel.php?u=probajani
Nevedel som kde presne to zaradiť, tak som to dal sem..asi je to brané z analógu, nakoľko je signál pred DVB-T.
http://www.power.szm.sk , tu je novší prehľad. ;-)
Velka Javorina je na hraniciach CR a SR. Ak si spravne pamatam, je vo vlastnictve slovenskych radiokomunikacii (Towercom alebo ako sa to vola), ale spolocne pouzivana s ceskymi radiokomunikaciami. Ta Nova tam naozaj je, alevyziareny vykon smerom na Slovensko je asi dost obmedzeny.
Na riesenie prijmu Novy (a aj ostatnych ceskych stanic) odporucam satelit.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň