Diskusia k téme Rádio IASI
Plus jednu neoficiálnu s pokrytím od detskej izby po záchod, s miernym presahom do susedovej obývačky.
Preto aj v susedovej kúpeľni je možné prideliť novú frekvenciu len Rádiu Iasi aby nekolidovali.
Rádio Iasi celé ako také je riadny paškvil (paskvil), nakoľko ešte dnes v roku 2020 stále vysiela na AM 1053 kHz a ešte v roku 2014 či kedy to bolo pirátsky vysielalo aj na slovensku na 102.5 MHz. Ale neskončilo (iba na 102.5), ale na 1053 kHz ide stále (a aj asi na nejakých FM frekvenciách) teda ešte dlho potrvá, kým tento rumunský paškvil (paskvil) skončí.
PS: Ako sa to správne píše - paskvil alebo paškvil?
Skoda, mohlo to byt multikulti radio, urcite by bol podiel na trhu nasledovny:
SK: 17.8%
IS: 14.5%
RO: 25.8%
Nie, nič také tento rok nebude! Ale mám dobrú správu, stále ide originál verzia na 1053 kHz :-D
Tak ako to bude s Rádiom Iasi? A nechcel by majiteľ urobiť spoluprácu s rádiom Ríkisútvarpið, kde už finišujú prípravy na spustenie vysielania?
Čo by ste povedali na vznik rádia Ríkisútvarpið a čo by ste chceli aby vysielalo a ako by malo vysielať a aké relácie by ste chceli mať a o čom by boli relácie a aké by malo mať zameranie a akú hudbu by ste chceli počúvať?
Malo by mať správy? Ak áno, mali by byť po slovensky o Slovensku a islandsky o Islande a anglicky o iných krajinách?
Zatiaľ mám takýto program (časy v CET):
00:00 - 06:00 - Noc nad Atlantikom (živé prenosy velrybieho spevu, v zimnom období striedané s rozhlasovými prenosmi polárnej žiary)
06:00 - 09:00 - Góðan daginn Slóvakía (ranné islandské vysielanie pre Slovákov)
09:00 - 12:00 - Dobré ráno Island (ranné slovenské vysielanie pre Islanďanov)
13:00 - Hlavné správy + Slovo Božie (slovensky)
14:00 - Hlavné správy + Slovo Thorovo (islandsky)
14:10 - 21:00 - krátky kurz islandštiny / slovenčiny (na striedačku každý 2. deň)
21:00 - 23:00 - Tinðer - slovensko islandská zoznamka
23:00 - 00:00 - Denný špeciál - slovenská alebo islandská hudobná scéna, čo deň to iný žáner
---
Zatiaľ sú stránky tuto: https://rikisutvarpid.video.blog/ ale časom by som chcel pokryť Slovensko, 10 najväčších miest na Islande cez FM, mať 2 DV vysielače ako zálohu a aj pre tých ktorým chýba šušťanie a tak po roku vysielania ak by boli už nejaké financie tak prenos cez satelit a možno tématicky podobnú televíziu.
Zatiaľ takto skromne a potom by sa videlo podľa podielu na trhu a odozvy tuto na stránke.
Neznamená, že pôjde aj cez transmitter alebo dokonca v slovenskej verzii. Ja aktuálne vysielam slovenskú verziu Class FM :-) Keďže o 20:00 sa vysielanie (Class FM) skončilo, tak som dal do 21:00 radio Iasi... Nič viac, nič menej :-)
mam pocit ze sa opat nieco deje, "majite" tohto radia zasa pocuval original. Zvolajme 3x Hura, radio pomenovane podla rumunskeho mesta sa mozno opat rozohra na Slovensku na trasmitri s dosahom obyvacka <=> zachod.
Jupiiii.
Od roku 2014 uz ne je. Zo co islo bolo ZOOM FM a jedine co to malo spolocne bolo že to islo cez ten istý traansmitter.
no len aby si to nevysielal pirátsky ty ;)
chvilu som mal pocit, ze uz to tu prestanes zaplavovat komentarmi
jeden kámoš býva pri Sibírskej na Sekčove v Prešove a vedľa MAXu tam má na streche paneláka na Sibírskej skutočne nejaký rádioamatér asi 12 metrový stožiar a z neho ponaťahované káble (antény) cez celú strechu...
@($)@ tato nieje moja ale jediny pozitivny
sorry
nestaci mu, musel este pozakladat temy:
- Aké rádio by ste privítali v éteri?
- Prečo rádiá žijú Vianocami tak dlho?
Nemyslíš že by už stačilo?
A musim povedat ze som mal z casti pravdu :) pirati taaaaak ta moja teoria
Ja som tu stranku objavil a nasiel som tam ten wishlist a som tam aj hlasoval a teraz uz ta stranka zazrakom nefunguje
Radio iasi uz neslo na 102.5
A niekto tu spominal aj 102.5 a http://www.radioiasi.webnode.sk/
ide niekomu
http://www.radioiasi.ro/
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň