Diskusia k téme Rádio One Retro
Na 95.8 MHz ZH sa názvy pesničiek vysielajú. Rádio sa na tejto frekvencii identifikuje ako "VARIED" (PTY).
Na 94.7 MHz BB názvy pesničiek zatiaľ vysielané nie sú.
Stále chýbajú názvy pesničiek čo je veľká škoda.
už spustený,signál som zachytil už dnes ráno pred 05:30 (za Žarnovicou sa na 95.8 MHz začali miešať nejakí Rakušania). Okrem iného vysiela už aj ONE 95.0 MHz Nová Baňa, po neviem koľkých rokoch spustené.
Retro (95.8 MHz) nedokázali rozvysielať za bezmála 20 mesiacov, už na tej frekvencii mohlo vysielať nejaké iné rádio.
Inak pred železničnou stanicou v ZH hrá dobre ČRo 1 Radiožurnál 95.1 MHz a aj Frekvence 1 104.5 MHz. Testované prostredníctvom prenosného rádia SilverCrest..obe stanice mi zachytilo automatické scanovanie.
Btw, SWAN-ko (mobilný operátor 4-ka) stále nepokrylo svojím signálom mesto Žiar nad Hronom (40. najväčšie mesto na SK).
Dnes poobede testované priamo v ZH, zatiaľ daná frekvencia nebola spustená.
A ešte si dovolia žiadať o 94.50 MHz z Krížavy... Nas*ať do rúk a týždeň k vode nepustiť!
Ubehol už zhruba rok a pol a rádio One Retro v ZH (95.8 MHz) stále mlčí.
Vysielač v Žiari nad Hronom je pripravený k spusteniu, čaká sa už len na dodávku dvoch komponentov. Spusteniu tohto vysielača bránil aj plánovaný presun kóty Rádia One na iné miesto, ktorý sa musel uskutočniť skôr ako inštalácia technológie Rádia One Retro. Z jednej kóty tak bude na novom mieste vysielať Rádio One (už vysiela) a Rádio One Retro.
Plánované spustenie je stanovené na september 2015.
Daná frekvencia je tiež dlho vypnutá....bolo obdobie kedy chvílu isla, ale ako uvádza aj Mwe 91,4 ZH má pomerne slušný dosah a Zarnovicu viac menej vykrýva....inak antena je tam stale.... http://kuvang.blog.cz/galerie/fotogaleria-vysielac…
Stale nejde , slusne ju supluje ale 91,4 Ziar
One malo niekolko rokov vypnutu aj Zarnovicu. To uz je poriesene?
Už na nej mohlo dávno vysielať nejaké iné rádio.
a čo je ešte na tom celom usmevne tak rada uz niekolko krát riešila nevyuzivanie frekvencii napr. aj u radia One a bez vysledku... https://www.radia.sk/spravy/1928_vzniknu-nove-radi…
V utorok som v NB skúšal frekvenciu 95.0 a stále nič...
A skús hadať odkedy má ONE-ko 95,0 MHz pridelenu Novú Baňu?? :)
Túto frekvenciu už majú pridelenú zhruba 15 mesiacov, no doteraz ju nerozvysielali.
Podla definicie radioveho formatu Oldies, primarne do neho patria skladby z obdobia 1955 az zaciatok 80. rokov. Ako vsak cas plynie, do tohto formatu spada vsetko co je starsie ako 15 rokov (tzv. New Odlies, a to velmi stare je uz Golden Oldies. Tolko v skratke z wikipedie.
Asi si neuvedomuješ že čas letí. 80-te roky sú už oldies. Samozrejme že keď sme podaktorí ešte v 90-tych rokoch počúvali na Rock FM Pop antikvariát čo bolo o oldies, vtedy sa tam hrali maximálne 70s, 90s bola len súčasnosť. Teraz je však rok 2014, taká skladba z roku 1984 má už 30 rokov...
PALO ty filozof, nazov vychadza z existencie protipolov MODERN - RETRO
bud si isty, ze tuc-tuc era 90tych rokov patri do stareho zeleza :)
divne mi pride pomenovat radio menom RETRO a tam roky 90.te.Pod pojmom retro sa mi vacsinou vybavi nieco aspon 30-40 rokov starsie, cize vtedy by to mohli byt roky 60-80 :) Aj ked tam asi skor daju pomenovanie Oldies(tie mi ale zas nesedia na roky 80.te:) )
Východ si nezaslúži takéto rádo? Určite áno.
Osobne myslím, že lepšie je moderovať menej, než mať priemerných alebo zlých moderátorov. To je častý problém regiónov. Tu je fajn hudba na retre:) Spomienky a návrat v čase... Je jasné, že to nie je stanica na nonstop počúvanie, ale je to príjemný únik z reality pustiť si to párkrát v týždni:)
Radio One Retro uz spustilo svoj v poradi 3.vysielac v Liptovskom Mikulasi podla ich infa na ich webe http://www.radioretro.sk/index.php?action=detail_c… :-) :-)
Power ma pravdu, tiez som spokojny, ze tam nehraju tie SK/CZ "sracky" - pardon za vyraz. Take BEST FM to riadne pohnojilo prave spominanymi "hitmi". Retro ma potencial, len treba urobit nieco s vysielanim. Akurat uz dnes viem, ze ak raz budu moderovat, bude to slabota a la One Rock - take moderovanie o nicom. To uz neviem, ci nie je lepsie nemoderovat.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň