Diskusia k téme Rádio Patria
98.0 ... ReNe - Kialudtak a fenyek
98.3 ... Vasarnap delutan
Okolo 710 m.n.m. a naskenovalo aj 12D 16 rádií ČRo, ale nehrajú...
89.6 - https://streamable.com/q3b4is
105.9 - https://streamable.com/q6099h
Nahraté 31.10.2021 tesne po 17:30. Najprv mi RT na 105.9 vôbec nenabehol.
89.6 je hlasitejšia..asi o 10 dB. 89.6 má aj PTY (VARIED) a RT.
1098 kHz Nitra je asi sekundu pred FM. AM Rimavská Sobota asi pol sekundy pred FM. Zvuk je ale horší z vysielača RS ako 1098..
Dokonca bola spustená už na prelome rokov 2019 a 2020..informoval ma Quido.
sa spustil vysielač moldave nad bodvou 105,8 PATRIA tak po tajomky ani neoznámili a ani nič nedali to vonku a tu diskutujúci aj kamoši ste o tým ani nepísali o 105,8 patria.
Na SV je to tak nejak jedno, asi nehrozi ze ti to AF v RDS bude prepinat, nie? :-D
Signál na 1521 kHz (RS) je asi pol sekundy pozadu oproti 1098 kHz.
V aute mi ešte na Dvojkriznej 91.40 MHz ešte hrala.No je pravda,že už smer Gagarinka napr. sa miestami strácala
Byvam na Posni a Vrakuna je vzdialena ani nie kilometer. Nechce sa mi verit, aby som tu nezachytil ani naznaky signalu. Nieco mi tu nesedi. Inak Patria/RSI na 98,9 MHz mi tu ide dost dobre, takze ten kmitocet mi nastastie nechyba.
V Biskupiciach a vo Vrakuni ešte Patria na 91.40 MHz hrá.Len odkedy je vysielač presunutý do Šamorína,je 91,40 MHz bez RDS.
Teraz že presunuli vysielač z Dunajskej Stredy do Šamorína aby tí, ktorí sa presúvajú z Bratislavy do Dunajskej mohli počúvať bez prerušenia. Ale mňa by zaujímalo, či teraz môžu počúvať aj tí, ktorí sú za Dunajskou Stredou, čiže tak smerom na Veľký Meder a Komárno. A ich neubrali o frekvencie?
Tu v Ruzinove, v byte otocenom na vychod, ani tuk.
Tak preto to tak hrá čisto.No pekne.Este by ma zaujímalo,kam ten vysielač v Samorine umiestnili.Defakto je to prvý VKV vysielač v Šamoríne :-) :-)
Na 98,0 FM je RDS PS "RADIO_FM"..od 06:00 do 18:00 vysiela Patria, až potom FM.
Neviem, či niekto postrehol,ale vysielač hrá teraz podstatne lepšie ako predtým, hlavne smerom na Šamorín a okolie.V aute hra absolútne bez problémov aj Samorine a okolí, takisto sa dá zachytiť aj v BA-Pod.Biskupice, Vrakuňa.Len je momentálne bez RDS.Bud navýšili výkon, alebo smerovanie,ale teraz proste hrá v tejto oblasti,ako má :-) :-)
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň