Diskusia k téme Radio Jazz

Tiež mám pocit že v Petržalke je to o dosť horšie ako pôvodné Jazz/Aktual/Rocková republika. Problém naladiť, o RDS ani nehovorím.

Hraje ako predtým .. smer juh ju od Šale gumuje Devín/Patria zo Štúrova. Dokonca hlasnejšie ako predtým Aktual..

dostali "Lengyelovu" frekvenciu, spustili to (asi podľa povolenia) a hrajú slabšie, ako hrali RR/Aktual/Jazz ... takisto ako TT 106,2; BA 90,1 atď ...

V Ruzinove mi ide 92,6 MHz dost slabo. Musel som to manualne naladit. Mam problem najst polohu, v ktorej mi to ako-tak cisto hra. Myslim, ze signal je slabsi ako za cias Lengyelovho Radia Jazz. Je to vobec ta ista lokalita? Nebol vysielac inde? Nepamatam si.

Signál je presne taký istý,ako predtým.Horsie je už na tom smer Dúbravka, Lamač a Záhorská Bystrica.Za Lamačom na Záhorskú už signál padne a na 92,60 tam už hrá rakúske radio 88.6.A zase smer Šamorín hrá úplne v pohode.V Šamoríne to trošku je poslabsie,ale stále počúvatelne.

Už poobede okolo 15:00 už testovali vysielanie.Ale ako som ich počúval,tak zatiaľ je to doslova kópia starého Radio Jazz,aj hudba aj znelky, úplne rovnaké.Cakal som niečo iné a nie to ,čo vypli pred cca. 1 rokom.To nemuseli ani vypínať ????????

Music Gallery Group (teda Valihora) ziada o frekvenciu 100,3 FM Bratislava po Antene Rock vo vyberovom konani (starsie rocniky vieme, ze symbolicky prave na nej zacinal Ragtime). Pochybujem, ze to budu chciet spustit na slabej 92,6.

Veľká škoda. Opäť zmizne z éteru Český Rozhlas Plus, ktorý sa dá prijímať v okrajových častiach Bratislavy

Podľa dostupných informácií sa spustí budúci týždeň..už sa testuje nosná..

Takze frekvencia bude na jar opat volna? Skoda, napad vyzeral slubne a bol by spestrenim konzumistickeho SK eteru... ;-(

https://www.radia.sk/radia/jazz-bratislava
Myslim, ze im zostavaju uz len necele 3 mesiace...

Aha, tak teda v septembri uvidíme čo bude. Ďakujem za info.

Dobrý deň,
Kancelária Rady požiadala Regulačný úrad o vyjadrenie, či frekvencie po spoločnosti C.S.M. group s. r. o. môžu byť zaradené do výberového konania.
Či budú zaradené, resp. či budú zaradené všetky záleží od vyjadrenia RÚ a od schválenia Rady - to bude jasné v septembri.
S pozdravom
Mgr. Ivana Čaučíková
hovorkyňa
Útvar riaditeľa kancelárie
Rada pre vysielanie a retransmisiu
Palisády 36
811 06 Bratislava
tel.: +421 2 20 90 65 03
mob.: +421 918 696 286
mail: ivana.caucikova@rvr.sk

Vie niekto čo bude s týmto rádiom? Lebo už asi 5 mesiacov je iba ticho na ich frekvenciách. Iba zbytočne zaberajú miesto. Pokojne by ich mohli prideliť nejakému inému alebo úplne novému rádiu.

Samozrejme sa to týka celého rádia Jazz, vysielať prestali koncom marca 2020.

Stalo sa tak 08.04.2020 na zasadnutí RVR.

Vedia. Ale len keď je slabý signál, alebo keď je prijímač (autorádio) bez pohybu. Ak je signál silný, tak sa do počúvanej stanice počas jazdy, alebo chôdzi s mobilom, tá susedná stanica pretláča, pretože keď sa prijímač pohybuje, tak je cestou rôzna intenzita signálu kolíznych staníc.

Kvalitné (drahšie) tunery si vedia poradiť aj s odstupom frekvencie 0,1 MHz. Pomôže aj skrývať anténu od rušiaceho signálu za prekážku napr. na opačnú stranu sedlovej strechy, za strojovňu výťahu na okno / balkón na opačnej strane paneláku atď.

Nič sa nedá už robiť, mne sa bijú ženevy.
95,2 MHz Europa 2
95,1 MHz Radiožurnál (mám pocit)
To isté platí aj o:
101,2 MHz Rádio_FM Trenčín
101,0 MHZ Nitra rádio VIva, ktorá sa presunula do mesta so zníženým výkonom na 0,1 KW.
Tiež nerozumiem, prečo sa radšej neznížil výkon 101,2 MHz, predsa v Trenčín je jednoduchšie skoordinovať frekfenciu ako v Nitre. A 101,0 MHz mohla zostať plným výkonom
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň