Diskusia k téme Vlastné rádio
...15W nie je vela, ale zavisi aj od umiestnenia a typu vysielacej anteny, nadmorskej vysky...terenu....
A este cosi. Ake uzemie priblizne pokryje vysielac s vykonom 15W ?
A môžu v pirátskom rádiu vysielať aj reklamné brejky?
Ja som reagoval na poziadavku od Tomasa. Ja o tom nerozhodujem aku pokutu udelit.
Ahoj Omegáč, tá pokuta 20 mil. Sk je len strašidlo na malé deti, určite o tom vieš, že jedna rozhlasová stanica vysielala v BA pred rokom niekoľko mesiacov bez licencie a povolenia, pričom dostala smiešnu pokutu 10 tis. Sk. To už sa oplatí vysielať na čierno. Tak do toho!
O telekomunikacnych sluzbach hovori zakon o elektronickych komunikaciach c.610 z roku 2003 Z.z., podrobne znenie najdes na stranke Telekomunikacneho uradu SR: http://www.teleoff.gov.sk/zakon.html , šiesta časť, §71, ....pokuta do vysky 20.000.000,-- Sk za poskytovanie sluzieb na ktore nie je vydane vseobecne povolenie. Na prevadzku rozhlasoveho vysielace "Povolenie na prevadzku radioveho zariadenia". Tak do toho....!
Skús napísať rade na mail: office@rada-rtv.sk Možno ti poskytnú potrebné údaje :-)
No to si myslim, ale potrebujem konkretne cisla a zakony.
Rozhlasove vysielanie ako take neupravuje iba Zakon o vysielani a retransmisii...je to cela rada dalsich predpisov a moznych postihov, ktore ta cakaju pri nelegalnom vysielani:)
Pirátske rádio vysiela a nehovorí o tom. Myslím, že pokiaľ to neprekáža inému rádiu, tak to nikoho veľmi nevzrušuje. Ak to však prekáža inému oficiálnemu rádiu, tak máš po chlebe.
Da mi niekto tip na zakon, kt. hovori o piratskom vysielani a kde su aj sankcie za vysielanie "na cierno"? V zakone o vysielani a retransmisii som to nenasiel. Vdaka
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň