Diskusia k téme Aký najzábavnejší brept moderátora ste kedy počuli?
konecne super tema. dobre som sa pobavila, bohuzial ziadne brepty si nepamatam ( a to som ich pocula kopec) ale ked si na nieco spomeniem urcite ho sem dopisem.....
Nie je celkom pravda, co hovoris s tym rokom, pretoze v slovencine je mozny dvojtvar[zvlast pri vzore dub], som ucitelka slovenciny, takze nieco o tom viem, zalezi od privlastku a nie od sklonovacieho vzoru. Ak chceme poucat, tak si to najprv treba nastudovat.
zlatkó, belovička robila v rozhlase... teraz si sa osral
este som si spomenul ako raz v spravach na ex niekto poplietol meno generalneho riaditela Dop.podniku Bratislava... "Hovori generalny riaditel DPB, Jan Rachar... ehm... no... Jan Zachar". :D
Dopravné spravodajstvo:
Na ceste medzi x a y leží na ceste veľký koMár :) - namiesto konár.
Nooo, toto neni brept ale aj tak to bolo celkom pekne.. Na Exprese volakto teasoval pesnicku co mala ist po doprave a zrazu ho piesen uplne prerazila.. po 2 sekundach ju zrusil so slovami: "Nooo... mixpult je o jeden gombik lahsi... Ale tu piesen si dame... Po doprave" :D
ti maju na brebty relaciu a stoji to zato:Dlebo tam idu vzdy nazivo a barco sa im podari:Dskuste www.radiomax.sk myslim ze tam maju niektore brebty.maju to aj v dziongli ze ak chcete radio kde viete aka ide pesnicka(+brebt)a kde viete kolko je hodin(+brebt)tak to musite pocuvat uplne ine radio:Dhehe su svetovi ako si vedia urobit srandu sami zo seba:)
Mne sa najviac paci, ked v radiach zaucaju novych telefonistov. Ako som pocul myslim na radiu One druhy den vysielania telefonistka za radom zlozila 4 posluchacov - bola to zabava :)))
*M.Škarohlídová: 1982-1993 hlásateľka v BB pobočke česko-slovenského Rozhlasu
*J.Belovičová - taká nejaká osoba tu nikdy nerobila
na otázku v sútaži (dôležitý 5 sek. limit na odpoved) že kto vystúpil na mesačný povrch ako prvý človek volajúca sputila že to bol armstrong neiil lui neil lui, moderátor Láďa Kroc dal hlášku že :::nemyslím že by zpíval ...hihihih
si ich aj zopakujú???(tie brepty) lebo Moji to tak robia roky, prosím doplnte ak o tom niečo viete(ktoré slovensky hovoriace rádio), pýtam sa v rámci môjho súkromného prieskumu, lebo sa jedná z môjho pohľadu o ssssuper reláciu.
spravarka v jednej nemenovanej reginalke:
,,Prezident Gasparovic vySral sustrastny telegram...´´
Zvlastne, pokial viem tak Skarohlidova a Belovicova tiez robili v Sro :))
Tam tie všeliaké Škarohlídové, Be,lovičobvé, Žitavské a neviem aké ...
Jeden brept za druhým :-) Tak im treba
Vobec to nie je pravda. Títo moderátori zo všetkých okruhov SRo (6) spravia dokopy menej breptov, než vyjde priemerne na jedno komerčné rádio.
A najviac breptov sa samozrejme spraví len a len na Exprese !!!
V predošlom texte máš jednu obrovskú gramatickú chybu:
!"celého ROKU"
rok = vzor dub, teda v 2. páde (genitíve) - od duba a nie dubu, to by bolo po česky
Teda počas celého (koho/čoho) - roka (duba)
inak najvacsi brept tejto diskusie je ze "SRo" tu uz mesiace spini diskusiu vyzdvihovanim Slovenskeho rozhlasu do nebies a teraz tu pospini tych svojich profesionalov zo slovenskeho rozhlasu tym, ze napisal snad viac breptov zo spravodajskych blokov, nez kolko sa ich podari v komercnom radiu pocas celeho roku...
Viliam.H.:
... " do mesta pod Ďubnom ... Ďub ... ehmm ... Dubňom ."
Ale nik asi nepredbehne Didianu a jej hlody, ked nam padlo lietadlo, tak zahlasila,ze vlada asi vyhlasi statny sviatok.....
"ministri zahraničných vecí európskych krajín sa dnes v Bruseli dohodli na pomoci krajinám postihnutých SMRDIACIMI vlnami v Ázii"
M Tvarožek: "najmenej 7 ľudí zahynulo pri výbuchu bombi ukrytej v AUTOMOBILOVE ... ehm automobile ..."
B. Zvara: "Zahraničný blok pok ... pokr ...zahraničný blok pokračuje teraz ... agentúrnymi správami"
P. Stano: "Informuje zahraničný spravodajca Gregor Martin PAPIČ .. Papuček"
S. Dutka : "Slovensko zastupuje aj Juraj Konz, ktorý si cez víkend ZAPÍSAL .. ehmm ... ehm ... zapískal v jednej z najkvalitnejších súťaží na starom kontinente"
P. Kolárik: "Bolo 15 hodín (zvučka správ( ... dobré RÁNO želá Peter Kolárik"
A. Bugošová: "pri dnešnom jesnom, neskˇor miestami OBČASNOM počasí vystúpi teplota do 19 stupňov"
M. Laca : "desiatky mŕtvych a stovky zranených si vyžiadalo vyčíňanie 2 ARMÁD, ktoré sa ... dvoch tornád, ktoré sa včera prehnali v ..."
O. Holič : "... opätovne ENERGETICKY ... opravujem ... energicky ubezpečil, že Teherán neuznáva existenciu ..."
to nic Mato, zrkadlo toho znesie vela a eter tiez, hlavne pri tolkych "s" a "e" po sebe, ale bacha, SRo ta teraz bude nahravat alebo ta mozno uz v archive ma, no mohol by si mu to autorizovat. :-))
Moderator chcel v dopravnom servise povedat: "...v smere do Serede...", no omylom zo seba vyvalil: "...v sere do Smerede..."
...dokonca toho breptajuceho moderatora poznam. Uz roky ho stretavam kazde rano vo svojom zrkadle.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň