Diskusia k téme Rádio Viva
Dnes sme vymenily kable ktore boli pravdepodobne seknute. Uz by to malo byt ok co sa tyka vypadkov. Riesime parazitne fq. Dajte vediet keby bol vypadok. :)
V Nitre vypadáva ľavý kanál. Sem tam to nabehne.
Celkovo to robí dojem , že to ide tichšie od ostatných staníc.
RDS funkčné aj sila signálu bez zmeny.
Počúval som to dnes od obeda cca.dve hodiny priamo v Nitre.
Som Ivanovi ponukal ze mu to spravim jak treba.ale oni chceli usetrit. Tak to Lacho ma ako chcel. ja zadarmo nérobym.
Dnes ráno sa objavilo mierne sekanie ako keď skáče poškriabané CDčko /pokiaľ je vysielač v TEST režime treba sa na to pozrieť aby to nepôsobilo rušivo/
Dnes som v Nitre a okolí overoval 97,9 MHz, bol tam mix rádií VIVA / Jazz. 101,0 MHz (VIVA) - 104,1 MHz (Jazz) = 3,1 MHz. 101,0 - 3,1 = 97,9 MHz. Je tam evidentne problém s nastavením, resp. odfiltrovaním vysielača. Predpokladám, že obe rádiá idú z jednej kóty.
Okolo 22:00 som pri autobusovej stanici v Nitre zachytil dočasné vysielanie na 99,6 (hudba)..potom už len šum.
Nebude to nejaký pirát? Keď som si postavil vysielač a chcel som si ho vyskúšať, tak som do neho pustil nejaké aktuálne vysielanie nejakého rádia :-)
Frekvencia 97,9 MHz v Nitre môže byť buď presah z káblovky alebo parazit z vysielača 101,0 MHz.
Takto veľmi sa zmenila Viva. Dnes ani jeden song od Roxette. Goodbye to You...
My hrame len na 101.0 . Neviem co moze byt ta druha frekvencia. Nemoze to by nejaky presah na 94.9 z Bratislave?
V centre mi hra Viva aj na 97,9 mhz. Nie je zbytocne obsadzovat dve frekvencie ked 101 fici v pohodicke?
Poobede po 17 tej išla stále , len nosná s RDS. Lokalita Šaľa.
K zvuku.. mne to ide podobne "hlasno" ako ostatné miestne stanice. Aj kvalita je v pohode.
Trnavské rádio na 103,9 mi ide iba v aute pre silné rušenie na bežných rádiach FUNkom z Bystrice na 104,0.
Nevieme sa spojit s IP zariadenim. Poslali sme tam technika aby to manualne restartoval. Potom uvidime ake to je vazne. Kuvang ty si z nitry?
Zeby sa im VYSIELAC z tej 200 % modulacie ZAVARIL?
Ono, VIVAnko LACHO asi nepochopil, ze ta funkcia (zdvih 150 kHz) nie je "ZAZRACNYM TLACITKOM" na z2nasobenie TRZIEB Z REKLAMY.
To je ten "SLOBODNY TRH", na ktorom vysielat si moze kazdy, kto ma peniaze a vie, do ktoreho (spravneho) vrecka ich strcit.
"
Po spravnosti by za to mali vyfasovat POKUTU! (Uvedene plati len v demokratickych a pravnych statoch, samozrejme, t. j. nie na Slovensku.)
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň