Diskusia k téme Rádio Viva
Viva by si mohla vo výberovom konaní o frekvencie zobrať:
Trnava - 107,2 MHz -> 50W
Nové Zámky - 99,6 MHz -> 1000W
Nitra - 101,0 MHz -> 100W
Trenčín - 89,80 MHz -> 30W
Trenčín - 92,80 MHz -> 500W
Bánovce nad Bebravou - 104,40 MHz -> 300W
Aspoň by mali západné slovensko konečne pokryté trošku lepšie.
o tom, že prídu nové jingle sa vedelo už skôr, takže priestor na nahrávanie tu bol. To len ako informácia nie ako výčitka. Ja počúvam cez stream a už dávnejšie som si na svojom NASe nastavil, aby nahrával moderované vysielanie. Teda PO-PI 06:00-18:00 a WE 09:00-15:00. Nastavil som preto, aby ak som niekedy niečo prepočul si to mohol vypočuť znova. Už nemám nahrávky odvtedy ako som nastavil, lebo som z času na čas vymazal, ale mám od 01.09.2018. Majo tu dal odkaz na nové jingle. Stačilo vymazať v adrese text za posledným lomítkom a ukáže sa celý album. Tam je možné nájsť "Radio Viva_End" a počuť niektoré staré jingle. Aj s obrazom sa to dá nájsť na youtube.
Škoda celoplošnej vivy že skončila a je z nej metropolitné rádio a po zmenách vivu považujem naneštastie uz len za obyčajne tuctové rádio jak napr. E2 Fun Expres .
Zdá sa, že toto rádio má už HODNOTU len čisto NOSTALGICKÚ.
@IVANko to nezvládol - nedal na rady. Nuž, čo už - aspoň mi v teraz už bývalej relácii PIÁNKO na želanie zahral Yello - The Race (a to dokonca v predĺženej, ca. 8-min. verzii): https://www.youtube.com/watch?v=Y4QbJRAWvRU
R.I.P., kedysi slávne rádio.
CINTORÍN rádií: http://hemendex.sk/kaput-radia.htm
Mohol by si to dať na YouTube, popripade soundcloud. A dať sem link, nech je to pre všetkych aj do budúcna
Jingle mám oficiálne nahraté na kazete, kam som si nahrával aj hudbu z Vivy. Teraz som si ich nahral do telefónu. Jedine by som ti to mohol poslať napr. cez email, ak by Ti to tak vyhovovalo.
Máš pravdu. Tie nové jingle sú oničom úplne. Prídu mi tak že rýchlo rýchlo nech ich máme. Také neprepracované. Tie staré boli aspoň poriadne. Mohol by som ta poprosiť keďže píšeš že máš nahraté tie staré jingle vedel by si mi ich nejako poslať alebo ich niekde dať ? Tiež by som si ich rád nechal, chcel som to po @Ivanovi ale nejako sem prestal chodiť. Aj celá táto skupina upadla už.
Nové jingle Vivy sú úplne oničom tak isto ako už celá Viva. Staré boli moje obľúbené, ale tieto nové nenávidím. Kazia celý dojem rádia. Nehovoriac ani o nových hlasoch rádia, ktoré sa tam nehodia. Nové jingle boli zlé rozhodnutie. Hlavne to, že už nepočuť hlas Lucie Vráblicovej. Ešte dobre že ich mám nahraté. Ľutujem, že musím toto povedať, ale je to tak. Vôbec som nečakal, že jedno také super úspešné rádio ako Viva takto dopadne. Jedno výborné rádio takto pokaziť!
Čo sa týka hudby nič moc. Jednoducho dobré časy, keď to ešte bola najlepšia hudba všetkých čias skončili. Stará dobrá Viva, keď to bolo ešte celoplošné rádio. Odkedy je metropolitné a hlavne odkedy sú tieto nové, oničom jingle tak to ide dolu vodou. Celé zlé. No ja nikdy nezabudnem na tú dobrú Vivu, ale z tejto novej si neprosím. Vôbec nič zaujímavého. Takto sa Viva zaradila medzi ostatné rádiá hlavne ako je Expres, Fun alebo Europa 2. Veľká škoda. Takže zbohom Viva. Chcel som zostať verný, ale takto to nepôjde.
Práve na Vive zaznel reklamný blok - recenzia od ľudí -, kde sa 2x spomenulo, že Viva neopakuje pesničky (každé 2 hodiny). To jednoducho nie je pravda. Minimálne v každom 4 hodinovom bloku počuť rovnaké pesničky. Pesničku, ktorú som počul dnes 3x budem rovnako 3x počuť aj zajtra. Kým hrala Viva najlepšiu hudbu všetkých čias, bolo počúvanie oveľa lepšie. Dnes už nemôžem povedať, že dokážem Vivu počúvať celý deň bez prepnutia. Zdá sa mi skôr, že prepínam čoraz častejšie.
Zvučky/znelky jej "pradeda" nájdeš tu:
http://hemendex.sk/jingle.htm
;-)
Nevedel by si dať niekde staré jingle vivy. Rád by som si ich nechal uložené. Stále si neviem nejako zvyknúť na tieto nové.
Stále keď počujem "TOP OF THE HOUR jingle" tak si myslím, že mi seká stream. Tá 2. sekunda by podľa mňa chcela opravu.
ano, mate pravdu, som sa unahlil, asi som nemal stastie v ten pondelok na krajsie jingle (subjektivne), teraz pocuvam nocny playlist a je to v pohode uz aj s tymi novymi. takze ten "krok spat" beriem spat. :)
Musím povedťa, ze nový obal Vivy je super, znie to moderne a konečne ako súčastné rádio. Zmenu kvitujem a myslím si že malá Viva sa pochlapila, hneď sa to počúva lepšie a nesúhlasím s krokom späť, práve naopak. Gratulujem tomuto radiu
Nerozumiem čo Maťo myslí že ich nové spievané jingle je krok späť. Podľa mňa znejú lepšie ako tie pôvodné. A hlavne sú modernejšie, takže aký krok späť?
Nesúhlasím ani celkom s Majooom, že sweepre sú pekné. Podľa mňa neladia s hudbou, do ktorej sa púšťajú, na Exprese je toto absolútna nádhera. Dokonca aj vo Funku sweepre lepšie ladia s hudbou, čo je jediný svetlý moment v zvukovom obale Fun rádia. Vo Vive nový zvukový obal celkom fajn vzhľadom na to že Viva je malé rádio.
z mojho pohladu nic moc: cakal som viac, navyse spievane jingle... :/ krok spat do minulosti podla mna. nepaci sa mi uz ani hudba, mozno je to sezonna zalezitost, nefandim starej oldies vive, ale pacil sa mi mix veci tak pred rokom, dvomi. teraz nic moc tiez. k tomu este novi ludia, hlavne teraz v sobotu co bola nejaka baba cez den, hruuza. zly prejav, nepocuval som to dlho. aj rano bol so zuzou niekto iny miesto lukiho, tiez nic moc. snad sa to zlepsi, hlavne po hudobnej stranke. a hlavne mi chyba miro cief, to bol profik, skoda, ze odisiel (ci musel?). este zbyna mam rad, ale neviem, ci este moderuje, naposledy cez vianoce som ho zachytil iba v nejakom off-time sviatocnom. tolko odo mna.
Určite zmena potrebná bola, celé rádio znie teraz modernejšie. Možno čo by sa ešte mohlo urobiť, refreshnúť vizuálne logo. Možno niekedy v budúcnosti
je fajn, spev v transitions sice nie je podla mojho gusta, ale inak ok, pekne sweepre, dynamicka melodia. Aj metropolitne radio dokaze divy... :)
Refresh uz bol potrebny. Zbavili sa zastaralych prvkov a vytiahli nieco nove, fresh.
Mala ukazka, snad sa na mna nik s vivy nenahneva...
Svieži nový zvukový obal. Gratulujem.
Ešte by som riešil dokrytie spádových oblastí Bratislavy a to vysielače v TT , GA a MA a bude to super.
Prečo si sa pýtal už včera, keď nový zvukový obal sa začne používať až zajtra ráno? Ja osobne neviem ako budú znieť nové hlasy stanice, aké rôzne jingle budú v ponuke, v článku na týchto stránkach som akurát počul hodinový jingel, ale podľa neho hodnotiť celý zvukový obal, to musíš uznať, sa ešte nedá. Zajtra sa podľa mňa pár ľudí vyjadrí, som zvedavý čo napíše Majooo
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň