Diskusia k téme Vrátili by ste do éteru Hviezdu FM?
Aj keď uznávam,že malo dosť skalných po celom Slovensku,dokonca istu dobu tam pracoval aj niekdajší člen mojej domácnosti,mal som tam jedinú obľúbenú reláciu vo štvtok o 20.00,Hitparáda 80.rokov,ale nič viac.Inak by sa azda na to rádio,najprv NITRA,potom HVIEZDA FM,inak som ho nenazval ako RADIO HYDRA,hodila skladba od exBeatla G.Harrisona DEVIL´s Radio,veru to bolo take "Gosip broadcast",aspoň tie sobotná komentáre týždňa.Veru aj ten názov HVIEZDA bol príznačný,veď v rokoch 1971-89 sme rádio toho názvu v éteri mali a tiež slúžilo záujmom len jednej strany (predtým a potom Rádio Československo).
Ale to je len môj názor poznám veľa ľudí,čo na "Hydričku" nedali dopustiť ani svojho času neneladili iné rádio.
Buďte radi že tá Mečárova hlasná trúba už netrúúúbi!!!
:) ja som tam pocuval kadeco, takze ako je to dost mozne ze sa pozname :)
:P
hitmania.host.sk :P --- ja by som vratil radio nitra (hviezdu fm) urcite.. Slávny Netopier Club, Studio "Tresk" s Jančim Patakym, Tancuj tancuj, 90+ hmmmmmm... do kelu.. placeeeeeeeeeeeeem :((((
lutujem, ze to muselo skoncit. cele radio mi je u riti, ale hudobne zameranie a roznorodost vysielania bola naozaj idealna. v spojitosti so starym funradiom, ktore som tiez pocuval vtedy zaroven aj s hviezdou, a v spojitosti s novym fmkom, by pre mna vzniklad najidealnejsia stanica, aku som kedy poznal. Moderatori mi chybaju po kope ako jedna banda, takito rozlezeni kadekde je to o nicom, a hlavne plno relacii, za vsetky vyberam niektore: Stredajsie, teda vlastne najskot utorkove dve do polnoci este z cias, ked ich mixoval marek garaj, potom 90+, tancuj tancuj, a valstne kadeco. len uz som sa tak trosku upokojil po tych dvoch rokoch co nevysielaju, takze sa k tomu nejako uz nechcem radsej vracat, mne to vtedy bolo aj luto, jaj, to boli casi! :'(
niéééééééééééééééé,
moderátori síce boli celkom OK,ale tá nechutná politická propaganda---niéééééééééééé
Jedno z mnohych vyhaseni RVR tykajucich sa tohoto proMeciarovskeho hviezdneho radia:
Vo vzťahu k rozhlasovej stanici HVIEZDA FM Rada rozhodla hneď v dvoch konaniach. V prvom prípade konštatovala, že vysielateľ porušil § 16 písm. a/ a písm. b/ zákona č. 308/2000 Z. z. tým, že v dňoch 31.5., 28.6., 4.7., 12.7. a 23.8.2002 odvysielal jednotlivé vydania programu K veciam verejným, pričom nimi nezabezpečil názorovú pluralitu v rámci vysielanej programovej služby, ani objektívnosť a nestrannosť v nich, resp. že dňa 24.8.2002 odvysielal Komentár týždňa, v ktorom nezabezpečil jeho objektívnosť a nestrannosť, čím rovnako porušil § 16 písm. b/ zákona č. 308/2000 Z. z., a preto mu Rada v súlade s § 64 ods. 1 písm. a/ zákona č. 308/2000 Z. z. uložila sankciu - upozornenie na porušenie zákona. V druhom prípade Rada konštatovala, že vysielateľ opakovane porušil § 32 ods. 10 zákona č. 308/2000 Z. z. tým, že dňa 12.7.2002 odvysielal v rámci programu K veciam verejným slovné vyjadrenia týkajúce sa politickej strany HZDS, ktoré boli politickou reklamou, za čo mu uložila v súlade s § 64 ods. 1 písm. d/ a podľa § 67 ods. 5 písm. a/ zákona č. 308/2000 Z. z. sankciu - pokutu vo výške 35.000,- Sk.
Bol by som rád, ak by som si na pôvodných frekvenciách Hviezdy FM mohol naladiť ich program. Patril som ku skalným poslucháčom a ak mám byť úprimný, táto stanica bola jediné objektívne médium na slovenskej mediálnej scéne. Mala najlepšie spravodajstvo a mnoho publicistických relácií. Hviezda FM vychovala množstvo kvalitných moderátorov z ktorých značná časť pracuje v tejto brandži. Ako napr.
Juraj Gejdoš (Fun rádio)
Silvia Glendová (hovorkyňa strany SMER)
Gabriela Matušíková (rádio EXPRES)
Marcela Schmitová (Fun rádio)
Marta Jančkárová (Slovenská televízia)
Martin Kopor (Slovenský rozhlas - Rádio Regina)
Miroslava Daníková (rádio Okey)
Noro Brat (Slovenská televízia)
Jozef Hajtman (rádio MAX)
Roman Michelko
a mnohí ďalší.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň