Diskusia k téme RDS
V madarsku vysiela radio 1 a retro radiotext+ co znamena, ze nazov pesnicky a interpret je rozdeleny do dvoch riadkov, pre nechapavych dam aj vzor:
RT: Artist Name - Song Name
RT+ Artist Name
Song Name
Bolo POP M na 107.7 BB a teraz je prázdne.
Na 102.9 z Panského diela sa RDS CT nevysiela.
http://poupa.cz/rds/countrycodes.htm
Slovensko má 5XXX, CZE 2XXX, Maďarsko BXXX, Rakúsko AXXX, atď.
Omylom som vlozil tento prispevok sem do temy.
Od rana uz funguje RDS na 102,50 MHz Wien pod novym nazvom AUSTRIA :-) :-)
Diky ze nesuhlasis, ja som narazal na RTcko = ako nazov pesnicky :-) Myslim, ze takto to aj autor myslel, preto som pisal ze sa nevysiela. Ak to berieme exaktne, tak ano, je tam ten text. Kedze toto mam v radiu PN nastarosti, tak viempresne, co sa tam vysiela :-)
Nesúhlasim s tvojou odpoveďou. RadioText sa vysiela, je v ňom statický text: *www.radiopiestany.sk* Hrame na 101 percent.
Nie, nevysiela sa RTcko, je to zamer.
Vie niekto overiť či sa vysiela RT ?
Všetky celoplošky už prešli na zimný čas (RDS CT)
Chcem poprosiť tím rádia Yes aby už konečne rozbehali dynamické rds. Odkedy odišiel pán Bujna z rádia ostalo zaseknuté na nejakej skladbe od Nelly Furtado !
RT - RadioText maju v podstate vsetci ale RT+ - RadioText+ ma este malo radii. My ho mame napr len v Trencine, kedze tam sa nedavno davalo nove rds.
Ten rádio text na Slovensku majú takmer všetky celoplošne rádia.
Ako aj regionálne napr. KOSICE, One...
rádia Anténa Rock alebo podľa rádia Jemné, tieto rádiá majú na 97.6 MHz (BB) a na 87.7 MHz (BB) úplne presný čas.
že Lumen vysiela CT-ko aj na frekvencii 89.7 MHz RK.
Majú zle nastavený dátum a to 25.03.2016
Asi jeden z mála vysielačov kde je podpora RDS CT pri Rádiu Lumen, čiže je tým pádom INFO i o dátume.
_SRO_1__ je nastavené na PTY "VARIED" taktiež na košickej frekvencii 96.6 MHz a na rožňavskej 97.3 MHz.
_LUMEN__ na BR frekvencii 103.4 MHz používa RDS PS označenie "LUMEN___" a na rožňavskej frekvencii 106.3 MHz sa identifikuje ako "Lumen___".
Rádio Rocková Republika sa na rožňavskej frekvencii 95.3 MHz identifikuje ako "_ROCKOVA", na väčšine vysielačov je to nastavené na "ROCKOVA_" a inak martinská frekvencia 106.3 MHz má RDS PS stále "ROCK-R".
Rádio Košice má PTY ROCK M (taká zaujímavosť).
91.3-ka RV (Rádio 7) doteraz nie je rozvysielaná (už bezmála 16 mesiacov!) Načo sú tu potom nejaké zákony ? Na to, aby sa porušovali ?!
89.0 MHz RV stále len šum...
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň