Diskusia k téme T-DAB alebo DRM?
Európa pretláča DAB, natlačila do toho veľa peňazí a nič z toho. Treba všetky rádiá nahnať do multiplexov monopolu.
Žiadne DRM netreba, veď by tam mohli vysielať lokálne rádia samostane na vlastných vysielačoch !!!
SK médiá šíria protištátnu propagandu, a nikomu to nevadí.
Neviete ci pojdu teraz do DRM? Ako Rusko?
Nadpis jak sviňa,skoro som si myslel že je rok 1979
Podľa mňa nebolo nutné vyťahovať túto starú tému a dať tam tento príspevok, ale mohol si ho zaradiť do témy T-DAB v zahraničí
Ak to bude hrat v Trencine tak to bude paradicka lebo mame radio doma aj v aute co to podporuje :)
K tým prijímačom, sa ti neviem vyjadriť. Podľa mňa tie boxy sú reálne. Vlastne budú prijímať multiplex a potom vlastne modulovať na analóg na užívateľom zvolenú frekvenciu. Prípadne budú sendovať aj RDS ak budú mať nejaký zdroj info z Digitálu.
Samozrejme Jasná varianta bude box (Tuner), ktorý vlastne Digital bude prijímať a prehrávať a už len potom ho zapojíš k zosilňovaču cez linku.
K tomu pokrytiu? Úprimne? Moja predstava napr. pre Oravu? Katastrofa. Signál pôjde spoľahlivo len "stacionárne" a ak teda za jazdy, tak len jednak z priamou viditeľnosťou na vysielač, alebo teda kde nebude moc hornatého terénu (čo je teda na Orave veľmi málo). Napríklad na Ceste do Zázrivej si taký príjem neviem predstaviť ak teda nebude čo ja viem taká Kráľová Hoľa valiť čo najväčším výkon (V danom úseku je analógovo jediná z akým takým, počúvateľným stabilným prijímom. Magurka alebo Krížava? Takmer nula bodov a to teda nech by pražili aj vyše 50 kW)
Mam par dotazov na T-DAB.
Ako sa budu riesit povodne prijimace ? Bude treba nove ci iba nejaky box k tomu ?
Bude lepsie pokrytie krajiny ? Naprikald pojdem z vychodu na zapad SR a aj teraz sa stava, ze na niektorych usekoch je problem s prijmom radii. Cize to by uz mala byt minulost ?
To sa teraz ešte nedá povedať.
Podla tejto stranky ano http://radiomap.eu/cz/praha
Nitra a okolie, budete ladit :)
cesko testuje? ved tam dab-t funguje uz par rokov.. (napriklad dance radio)
Slovensko je posledna krajina v strednej europe kde sa netestuje vobec DAB
Nemecko,Rakusko Madarsko,česko,Polsko testuje
Citujem z webu VUS: Slovensko je prvou krajinou na svete s pravidelných vysielaním DRM+. Vysielanie prebieha v Bratislave na frekvencii 98,9 MHz s vyžiareným výkonom 100 W.
Nasleduje link: http://www.drm.org/?p=3862
Pravidelne vysielanie? To ako vazne? Ktore pokryva 0,0% Slovenska? ... neprehanaju to s tym chvalenim sa vo VUS?
co sa tyka toho norska tak v originalnej tlacovej sprave z toho norskeho telekomunikacneho institutu ci kde som to cital sa pise ze ten dab pocuva udajne denne viac ludi nez analog... tak ako chapem na jednu stranu ze robia pokrok kedze digitalne vysielaju uz od druhej polky 90. rokov +- len chcem tym povedat ze ked dab budeme mat vsade tak sa rovno mozeme rozlucit s dx-ingom lebo fec nie je velmi dobry sluha v tomto pripade :/
a co sa tyka toho volneho pasma vkv ii tak to som tiez nikde nezistil ci to bude nepouzite alebo co s tym dalej
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň