menu
predchádzajúce
nasledujúce
spustiť rotovanie
zastaviť rotovanie

Jeseň s RTVS bude opäť plná programových chuťoviek

| RTVS , Tlačová správa
Okruhy RTVS naservírujú svojim poslucháčom množstvo rozhlasových programov, športových podujatí, spravodajských relácií či programov pre deti.
Jeseň s RTVS bude opäť plná programových chuťoviek

Rádio Slovensko od septembra po letnej prestávke do vysielania opäť zaradí relácie Kontakty, Sobotné dialógy, K veci a Európsky týždeň, ako aj premiéry zábavníkov a relácií Pálenica Borisa Filana a Túto hudbu mám rád. Premiéry relácií Z prvej ruky, Hosť Nory Gubkovej a Nočná pyramída sú súčasťou programu od polovice augusta. Rádio Slovensko pripravuje aj novú súťažnú sezónu Ste múdri ako rádio.

Tematickými prioritami jesenného programu všetkých troch Regín sú Sviatok Sedembolestnej Panny Márie – 15. septembra, Sviatok Všetkých svätých a Pamiatka zosnulých na začiatku novembra, október ako Mesiac úcty k starším, a výročie udalostí Novembra ´89. Okrem toho Rádio Regina Západ bude vysielať v sobotu 3. septembra z Levíc z Medzinárodného folklórneho festivalu Takí sme, o týždeň neskôr z Festivalu moruše čiernej v Devičanoch v regióne Tekova; priestor dostane aj téma Modranského vinobrania, či Medzinárodný filmový festival pre deti a mládež Cinedu v Novom meste nad Váhom. Pre poslucháčov pripravujú aj súťaž s názvom Jeseň.

Rádio Regina Stred otvorí jesenné vysielanie v sobotu 3. septembra priamym prenosom programu Rádio Regina v horách. Po vysielaniach z Veľkej Fatry, Oravy, Vysokých a Nízkych Tatier sa poslucháčom tentoraz prihovoria zo Sedla Zbojská na hranici okresov Brezno a Rimavská Sobota.

Po deviatej hodine z čarovného miesta, v ktorom voľakedy dávno pôsobila zbojnícka družina Jakuba Surovca a dnes ho objavuje čoraz viac turistov, odvysiela banskobystrické štúdio obľúbenú reláciu Rádia Slovensko Rádiovíkend. Ďalšie dve hodiny už pre poslucháčov Rádia Regina Stred pripravia moderátori a redaktori informácie o prírodnom bohatstve národného parku Muránska plania, ale aj o historickom dedičstve Coburgovcov v oblasti, ktorej dodnes dominuje zrúcanina hradu Muráň. Pozvú na cyklovýlety či turistiku k prameňu rieky Rimavy alebo na nostalgickú jazdu zubačkou do Tisovca. No a keďže v sedle Zbojská sa nachádza aj legendárny salaš, neobídu ani atraktívne valaské tradície a to, čo z nich pretrvalo podnes. Počas 5. septembra 2022 vyvrcholia v celodennom vysielaní Rádia Regina Stred celoročné oslavy 65. výročia od začiatku pravidelného rozhlasového vysielania z Banskej Bystrice. Súčasní tvorivý kolektív sa poohliadne do minulosti, do čias, kedy sa vysielalo z provizórnych priestorov z Námestia SNP, po vysielanie z novej rozhlasovej budovy, ktorá dnes slúži aj pre potreby výroby a vysielania RTVS zo stredného Slovenska. Zaspomíname si na bývalých kolegov či legendárne relácie, ktoré sa z Banskej Bystrice vysielali a stále vysielajú, ako napríklad Sobotník, Rádiovíkend, Zahrajte mi túto a mnohé ďalšie. A poodhalíme aj zákulisie súčasnej rozhlasovej tvorby, do ktorej vstúpili nové médiá a technológie. Práve ich prostredníctvom do osláv banskobystrického rozhlasového výročia zapojí Rádio Regina Stred aj svojich poslucháčov. Štúdio RTVS v Banskej Bystrici na jeseň pripravuje i verejnú rozhlasovú nahrávku folklórneho koncertu cyklu Hrajteže mi, hrajte venovanú 65. výročiu vysielania banskobystrického rozhlasového štúdia. Uskutoční sa 7.10.2022 v Aule Beliana v B. Bystrici.

Rádio Regina Východ na jeseň zavŕši celoročný cyklus k 95. výročiu rozhlasového vysielania z Košíc Na košickej turni. Sériu o reláciách a osobnostiach košického rozhlasu, na ktoré nezabudneme, uzavrú časti o poľskom a českom vysielaní z Košíc, o zábavnej tvorbe košického štúdia a o gratulačnej relácii Hudobné pozdravy. Reláciu Na košickej turni vysielame v stredu o 15.05 h. Na podporu rozhlasového výročia a prezentácie ľudí, ktorí rozhlas tvoria v súčasnosti, budú do konca roka hosťami Večerných reflexií aj programoví pracovníci košického rozhlasového štúdia. Na jeseň sa do programovej štruktúry vracia cyklus Regina v regióne, v ktorej sme každú stredu od 9.00 h naživo v inom regióne východného Slovenska.

V septembri vyvrcholia oslavy 50. výročia začiatku vysielania Rádia Devín. V nedeľu 4. septembra je od 19.00 h pripravený priamy prenos slávnostného galaprogramu z Veľkého koncertného štúdia SRo. Druhý slávnostný večer – 30. septembra – bude patriť koncertu SOSR z diel slovenských autorov. V septembri sa začína aj nová abonentná sezóna SOSR; všetky koncerty z nej Rádio Devín odvysiela v priamom prenose. Okrem jubilea Rádia Devín budú v programe v obvyklých formátoch rezonovať ďalšie dôležité témy, vyplývajúce z aktuálneho diania, ako aj z výročí významných udalostí a osobností.

Od septembra sa Rádio_FM vráti k štandardnej vysielacej štruktúre, súčasťou ktorej bude opäť víkendový program Mixtape_FM, tzn. exkluzívne hodinové sety domácich djov a producentov, ktoré si poslucháči budú môcť vypočuť v sobotu a v nedeľu vždy od 13.00 h. Okrem dôrazu na hudobnú produkciu (obzvlášť domácu) zostávajú ťažiskovými Ráno na eFeMku a :Popo_FM, rovnako tak večerné hudobné a diskusné špeciály.

Rádio Slovakia International tradične napĺňa jednotlivé rubriky aktualitami zo Slovenska. Koncom roka plánuje v spolupráci s Rádiom Praha pripraviť cyklus k 30. výročiu rozdelenia republiky.

Súvisiace články

Súvisiace rádiá

pridať príspevok  Diskusia k článku: žiadny príspevok

K tomuto článku zatiaľ nie je žiadny diskusný príspevok.
Pridajte prvý príspevok!

Aktuálne články

Počúvanosť
pondelok, 15.7.2024
1.
21,12%   - 0,33%
2.
18,92%   + 4,00%
3.
10,55%   + 4,69%
4.
9,34%   - 1,54%
5.
7,56%   + 1,82%
Počúvanosť cez web a aplikáciu Radia.sk - 15.7.2024
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
1.
15,90%   - 0,17%
2.
13,48%   - 0,58%
3.
9,99%   + 0,14%
4.
8,77%   + 0,25%
5.
7,42%   - 0,20%
MEDIAN SK - Market & Media & Lifestyle - TGI
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
III. - V. etapa 2024
1.
31,0%   - 0,1%
2.
22,2%   + 0,1%
3.
21,4%   - 0,1%
4.
18,7%   + 0,2%
5.
16,0%   ± 0,0%
MEDIAN SK, RADIOPROJEKT, III.-V./2024
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň
Hranosť
28. týždeň 2024 08.07.2024 - 14.07.2024
1.
Album
Imagine Dragons
Eyes Closed
2.
Album
Artemas
I Like The Way You Kiss Me
3.
Album
Cyril
Stumblin' In
4.
Album
Dasha
Austin
5.
Album
Benson Boone
Beautiful Things
34. týždeň 2019 26.08.2019
1.
Album
Shawn Mendes & Camila Cabello
Señorita
2.
Album
Daddy Yankee & Katy Perry Feat Snow
Con Calma
3.
Album
Billie Eilish
Bad Guy
4.
Album
Lil Nas X feat. Billy Ray Cyrus
Old Town Road
5.
Album
Katy Perry
Never Really Over