Diskusia k článku Rádio Slovensko na stredných vlnách aj digitálne
Dakujem, V kazdom pripade vyskusam, aj ked 20. marec uz nestiham, Keby sa vzpamatali a zaviedli trvale vysielanie....
skus pohladat s NE612 DRM converter , alebo podobne. Linku nemam... najdes stranky, je k tomu aj program, pichnes to do mikrofonneho vstupu a hura... krystalovy zvuk..St.
Mozes sem hodit linku na navod na ten konvertor? Viem, ze je nejaky GNU projekt na dekodovanie DRM na Linux-e. Predpokladam, ze si musel vyviest MF z radioprijimaca.
Pred casom som skusal prijem na 5990khz- tam je DW. Postavil som si k pocitacu uplne trivialny konvertor s krystalom. Natiahol som antenu krizom cez zahradu - a hura- fungovalo to. Postupne som skracoval antenu az na cca 10cm a slo to stale. Kvalita zvuku - hlavne pri nejakych koncertoch skvela. Ibaze, naroky na vykonnost pocitaca su dost dolezite- z mojho notebooku - celeron 1300MHz bral cca 40-50%.Mozno sa to ujme, ale treba si pockat na komercne prijimace.
Skusil som na mojom analogovom radiu, veru, poriadne to na tej frekvencii chrasti. :) Asi to dopadne ako s DVB-T. Boli sme prvi vo vychodnej Europe, ktori to skusali a nakoniec sme sa dockali pravidelneho vysielania medzi poslednymi. Keby sa k comu mali, tak to nechaju bezat aj po 20. marci. Dovtedy sa k DRM prijimacu nedopracujem. :(
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň