Diskusia k článku Zemková: Rozhlas je v kritickej finančnej situácii
Za nase korunky ste pri korytku a stale je vam malo a nikdy vam nebude stačit naučte sa gazdovat.
Ty čítaš Talianove blogy ?!
Je to najväčší škodca Rozhlasu
http://blog.aktualne.centrum.sk/blog y/vladimir-talian.php?itemid=169
Regina už neprepája na Slovensko, je to samostatný okruh.
Ano, Regina by mohla namiesto prepajania na radio Slovensko vysielat radsej pre mensiny. A hned by sa usetril jeden okruh. Ale to by rozhlas musel vediet efektivne hospodarit.
Asi som to zle napísal, ale myslel som osobitný okruh pre menšiny. Vrámci regionalného vysielania - odpojováky na 15 až min. denne - nie je problém. veď od toho je aj regionálná stanica Slovenského rozhlasu.
No buď si istý,že Český rozhlas vysiela aj pre národnostné menšiny.Na regionálnych okruhoch ide slovenské,poľské,rómske vysielanie.Npr.ČRo Regina Ostrava dáva Kwadrans polskich aktualności,dávajú aj slovenské vysielanie-to je skoro na všetkých reg.okruhoch:Plzňou počnúc,cez Prahu,Hradec,Olomouc Ostravou končiac.Slováci majú dokonca aj privilégium byť aj na hlavnom okruhu ČRo1-Radiožurnál.Takže si myslím,že patria by fungovať nemusela,stačilo by to ako som spomínal v rámci odpojovákov na regine.
pardón - myslel som "premena okruhov" nie v roku 2004, ale v roku 2000
Možno budem mať podľa vás chorý názor, ale ...
Zemková škodí Rozhlasu. Rozpytváva témy, o ktorých sa za Rezníka nehovorilo a má choré nápady (RUšENIE OKRUHOV, ZAVEDENIE NáRODNOSTNéHO VYSIELANIA NAPR. V UKRAJINčINE NA MAĎARSKÉ HRANICE ...)
Určite by Rezník dlh zvyšoval, no redukcia by nehrozila. Šak on sa vždy pred hroziacou krízou spametal (napr. premena okruhov v r.2004, zmena v 2004) a určite by "ututlal" aj tému financií.
treba zrušiť, či presnejšie zlúčiť okruhy SRo na max. 3, a vyhodiť polovicu neschopnej veteže, čo tam v rozhlase robí kedysi uznávanej inštitúcii "dobré meno", susediace s chrbtom.
A začať treba aj u veľkej časti vedenia, rozhlasovej rady, atď.
Národnostné vysielanie je blbosť na entú. Žil som 8 rokov v Taliansku, teraz v Čechách a nevšimol som si, žeby verejnoprávny rozhlas vysielal pre hŕstku ľudí. Maďarský spoluobčania na juhu Slovenska aj tak počúvajú maďarské rádia.
Národnostné vysielanie zrušiť, redaktorov prepustiť a hneď je nejaký ten milión ušetrený.
národnostné vysielanie by mohlo kľudne byť súčasťou vysielania SRo2-Regina.Samozrejme,že nie rusínske vysielanie v Komárne alebo maďarské na Orave,ale tzv.forma odpojovákov npr.medzi 10.00-12.00 a 16.00-19.00 alebo tak nejak.A devín by mohol fungovať ďalej
veru veru, a nech mi nehovoria, ze nerozumeju po slovensky napr taki rusini alebo kto, ked tu roky ziju...
Ako moze mat rozhlas dost penazi, ked musi investovat do takych blbosti, ako napr. narodnostne vysielanie. Ved pre obcanov SR by malo uplne postacovat vysielanie v slovenskom jazyku. A ak narodnosti chcu mat svoje vysielanie, nech si to platia. Preco by som ja mal prispievat na nejakych Madarov?
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň