Diskusia k téme DVB-T na Slovensku

Bude to zrejme prechodom na DVB-T upravením distribučnej trasy zrejme budujú novú a testujú ju už na analógu veď keď chcú vynechať niektoré vysielače napr BB Suchú horu ktorá podľa mňa určite slúžili aj na distribúciu signálu na ďalšie vysielače. Je to fakt škoda že sa najväčšie vysielače nevyužijú BB Sucha Hora alebo čiastočne KE Dubník iba VP Mux. Mohli by vytvoriť jeden takmer celoplošný MUX z vysielačov:
BA Kamzík
ZA Križava,
BB Sucha Hora,
KE Dubník
A pridelené frekvencie spustiť na maximum čiže 50kW, u Dubníka je možné až 100kW.
Pre vytvorenie ďalšieho muxu pre menšie televízie s čo najväčším pokrytím stačilo by zo 4 vysielačov
Náklady by boli menšie ako je pri dnešných muxoch pokrytie by bolo dosť veľké v oblastiach s problematickým príjmom by sa využili vonkajšie ziskovejšie antény a kde by nebolo pokrytie tak už len satelit. Z týchto vysielačoch by mohli v multiplexe vysielať TA3, TV LUX Musiq1 MCBOX PATRIOT náklady vzhľadom na pokrytie,cena by na jednu tv vyšla do 800 000 to nie je až tak veľa vzhľadom na pokrytie a teda aj penetraciou obyvateľstva čiže tv by to utiahli aj z predaja reklám, v muxu3 v Česku vychádza cca 3 000 000 je síce pravda, že vysiela zo 17 vysielačov a aj republika je 2x väčšia ako Slovensko. To je na TV či s tým by súhlasili no min 2 by nad tým myslím, že uvažovali a to TA3 a LUX.Alebo z jedného vysielača regionálna TV.
Zaplniť by ho mohli aj s rádiami napr. Hornet, SRo, Expres, Viva Fun ... vedel by som si predstaviť aj keby tam sa ocitli nové rádia prípadne z internetu. Využili by to ľudia s notebookmi ale aj set top boxmy veď na výstupe majú audio výstup a v porovnaní s FM vysielaním by mohli ponúknuť vyššiu kvalitu.

Ja som bol sice fandom radii a obcas som prebehol i TV kanaly, no aby som sedel so stopkami a v tabulke kontroloval oneskorenie a rozdiel... Na to fakt nemam! :-)))
A potom ze ide ekonomika do ..., ked mladez sa zaobera blbostami... A rodicia upratuju, varia, nakupuju, staraju sa o dom... Hroza! Zamknut im PC na dva dni, tak pomru... :-))

http://soundcloud.com/peterbb/seri-l-t-d-a-digital…
5 dielov...14.03. - 18.03.2011

to jsou ti mladí ;-) přejme jim to, dokud nic nemusí a nemají povinnosti a závazky :-)

To isté robí Magurica. Ešte pred 2 rokmi išla rovnako s Dubníkom a teraz meská aj do 5 sekúnd oproti Dubníku, všetko analóg.

To sú náhodou zaujímavé veci. Ak Ťa to nezaujíma, nemusíš reagovať.

Ty sa musis inac nudit... Mat tvoj cas... :-))

Inak som si všimol, že STV1 (K7) a STV2 (K32) zo Suchej hory sú asi sekundu oneskorené oproti Skylinku, pritom bol predtým signál týchto dvoch TV zo Skylinku mierne oneskorený (nepatrne), Markíza (K49) zo Suchej hory ostala de facto synchrónna so Skylinkom.

Na Parabole píšu, že je silnejší ako MUX1, no to je samozrejmé keď má 19,95 kW a je to oveľa nižší kanál.

Dosť v predstihu, asi to tiež spúšťali o 11-ej...

Vp mux kanál 33.spustený.

Dik za link, až na to, že tam píše Uhrovec.

dakujem, viem ze nazvy nemaju vplyv, ja len ci sa nezmenili PID

ne, názvy kanálů na to nemají vliv, PID zůstaly stejné. Kdo nenaskenoval znova tak jede dál, jen tam má staré názvy ČT1JM a ČT24, kdo naskenoval znovu tak akorát to přepsalo názvy na ČT1 a ČT24JM

To znamená, že od nového roku trebalo zase scanovať multiplex?

Zle som to napísal a už sa mi to nechcelo opravovať, preto som napísal aj Pálava.

prosim ta, co to mas za software, z ktoreho je ten screen? nejako sa k tomu nemozem na nete dopatrat, ani Google si nevie rady :)

Hlohovec a Hlohovec u Břeclavi
Trnava a Trnava v okrese Zlín i v okrese Třebíč
nebo třeba Praha a Praha u Lučenca, ta je nejznámější :-D
Dalo by se jich podle mne najít hromada.

Zaujímavé, koľko názvov je duplicitných v ČR a SR. Napr. Žilina je minimálne 2x a to v okrese Kladno a potom Žilina u Nového Jičína. Dá sa nájsť aj Rajec a to tiež cez kopirák, napr. Rajec - Jestřebí, Rájec nad Svitavou a pod.
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň