Diskusia k téme DVB-T na Slovensku

Prepáč ešte jedna vec. Nepoznáš pozadie našej hádky. Spolupracujeme spolu na mape vysilacu, preto všetko to.

Nech mi Jirka už nič nenúka, pretože vždy chcem niečo zlepšiť a takto sa mi to vypomstí. Zdá sa mi, že autorom nie je Procházka ale Kříž. Procházka je iba postava, ktorá udeľuje práva a o ničom nevie, raz tvrdí tak raz onak.

Celá naša diskusia s Davidom je úsmevná, pretože je to človek, ktorý musí mať pravdu a keď nie tak si ju vynucuje. Prečítaj si iné diskusie napríklad na českých fórach ako sa v nich správa David Kříž. To, že tu je zmätok nemám na svedomí len ja, ale aj keby som mal, tak nikdy neurážam ľudí ako on. No koľkokrát si David povedal, že na mňa nebudeš reagovať. Múdrejší ustúpi, ale nie na 2 dni, ale navždy.

To, že všetko ovládam, možno máš iba taký pocit. Nikde som to nevyhlásil ani si to nemyslím. Zaujímam sa o rôzne regióny, hlavne tie v ktorých som býval a bývam a aj o iné, tak ako Ty, pretože som toho v okolí 1000 km prešiel veľmi veľa. Tiež sa nezaujímaš iba o svoje okolie ale aj o Gerecse, Maguricu a iné. Neplácám o tom o čem nevím, mám taký pocit, že áno. Písal si, že ovládaš jazyk na východe, napísal som Ti ukážku, nereagoval si na ňu. Neovládam ho len ja ovláda ho veľa ľudí. Nikdy som nepovedal, že niečo ovládam, keď to neovládam. Obhajuješ Towercom, tá ich stránka, ktorú si nevedia dať do poriadku linky piate cez deviate je hanba. Vyjadruješ sa iba k tým veciam, ktoré Ti pasujú a inde sa stiahneš.

Ja riešim, že Jirka dáva iné obmedzenia, nie to čo je mapa pokrytia.

Pocuj, ja to tu citam, pozourujem, ale to je naozaj niekedy chaos. Vidno ze ta toto naozaj zaujima a bavi, ale troska premyslaj. Tvoje reakcie a uvahy su niekedy naozaj usmevne. Mozem sa spytat kolko mas rokov?

Quido [213-108-126-76.netrox.sk]
Ty reaguješ iba na to čo vieš: viď Vendelín.
---
Ano, neplácám o tom o čem nevím, to je překvapení že :-D
A ty reaguješ pořád dokola na to "čo nevieš", viz 90procent toho tvého spamování v různých tématech... :-)

odvozovat z jakékoli mapy jestli mám nebo nemám pokrytí a srovnávat to s realitou, resp. se divit že to neodpovídá, je holé bláznovství...
Mapy jsou fajn věc, kuknu a řeknu si, jé ten vysílá daleko, nebo tady je jasný stín, atd. Ale pro samotný příjem v konkrétním místě si na mapu ani nevzpomenu, mapy pokrytí pro laiky nemají žádný význam, ani vypovídací hodnotu.

v PD je víc kót, na to tam nemusím bydlet abych to věděl, ale TV vysílač/převaděč je jen jeden. Pokud nepočítám lokálku ve městě.
Pořád machruješ jak co kde znáš a víš a nikdo jiný to vědět nemůže než ty (jazyk na východě, UA, apod, kde je jaký kopec, kde co jak hraje), přitom máš sám v základních věcech chaos. Z toho vyrosteš, v pubertě jsem měl taky takové pocity, že když to najdenou zjistím sám jako světový objev, tak to vlastně musím vykládat celému světu, protože ten to určitě neví :-) čas vše vyřeší... snad.

Neviem ako to robí Jirka s obmedzeniami. Podľa jeho mapy som pokrytí dokonca v zelenom CH 63 Nagy kopasz a ja mám len náznak signálu. Sito so zosiľovačom.

Nižná Šebastová je dnes Prešov:) Ľubotice sú samostatné.

Towercom má asi smútok, že dáva anténne systémy do polovice stožiara.

DVB-T ide v aute po SV biedne, čakal som viac.

Košickú niekto nazýva Železníky, podľa sídliska.

Jasne som napísal Prešov. Ak by si poznal PD, tak by si zistil, že je tam tiež viac kót.

TVP Prešov ani neexistuje je to TVP Nižná Šebastová. A názov Šibená hora využívali už bývale Rádiokomunikácie-Spoje, keď budovali vysielač pre ruskú TV a OK 3 na Šibenej hore K52 na stožiar vykrývača s využitím modulácie cez družicu niekedy v 1987 roku, to isté sa budovalo aj v iných mestách

obávám se, že Jirka (mapavysilacu.cz) tam ten útlum nezahrnul a počítal to bez směrového omezení.

Dik za info. No podľa tej mapy to vyzerá presne naopak. Gerecse je výborná kóta hlavne pre pokrytie juhozápadu SK. Vysiela odtial aj MR1 na 105,6 a to ide v pohode od BA až za Nitru+celý juhozápad s 10kW,ktoré budú tiež asi utlmené na náš smer.

no to Geresce je taky na sever brutálně omezené, ale ono stačí i to co zbyde, na pokrytí té placky tam na sever od Dunaja, protože ten kopec má dost převýšení nad okolím.
Tady je diagram podle koordinace, bylo tam max 50kW, nevím kde Maďaři najednou vzali 100kW?! No ale i z těch 50 co šly na jih zbylo na sever pár jednotek kW.
http://www.edisk.cz/stahni/29304/Gerecse.pdf_46.65…

Anténu mam klasické sito zo zosíkom. Ten môže robiť problémy. No do cca. Novembra to išlo v pohode. Je X možností ako hovorí D.K.čo to môže rušiť. Na jar sa s tým pohrám. Momentálne to ide v pohode na medený drôt,ktorý chytá určite iba Zobor. Pozeral som na http://www.mapavysilacu.cz dosah madarských muxov z Gerecse K63,64 skoro 100kW. To vyzerá ako keby boli určené na pokrytie hlavne Slovenska. Nechápen ako to mohli takto skoordinovať. Hlavne že naša Javorina smer CZ je totálne utlmená a Lysá Hora zase naopak.Dalej Kamzík,Štúrovo smer juh tiež total útlm. V strede Slovenska zase najviac chýba Suchá Hora ,ktorá nemohla byť spustená pre veľké obmedzenia. Fakt odfláknuté koordinácie hlavne za Slovensko.

No taky tam tu anténu moc vysoko nedali...
http://img204.imageshack.us/img204/2025/magurica1.…

a prý kdo se chce hádat :-) Šibená hora v Prešove tak byla evidentně nazvána, aby se odlišilo, že se už nevysílá z nemocnice. Kdyby napsali jen "Prešov" tak by lidi nevěděli. A je to tak normálně pojmenované i v seznamu rádií, resp. tam je Pod Šibeňom, takže v tom sami mají zmatek.
A Šibená hora v Košicách se tak nazývá odjakživa. Ani nenapsals kterou myslíš...
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň