Diskusia k téme DVB-T na Slovensku
mne sa zda ze moj zosilovac je od CH 06 do CH 69
Kralovu holu asi 30 km vzdusne v azimute 187° ale signal mi nejde len odrazom na priamo ani rana. Je to zaujimave ale ide to. Odraz od kopca. Cakam ked zapnu Roznavu mozna od tial bude signal lepsi.
jasne ze je to tak, najlepsi "zosilovac" je silna antena. A tie zosilovace co spominas su asi len do 60k.
na viacerych miestach v bliskosti vysielaca som skusal prijem cez sito zo zosilovacom uroven signalu vobec nebola po vybrati toho zeleneho zosilovaca swa3 a nahradenim simetrizacnym clenom my signal nabehol a nabehli aj programi zo zosilovacom preto nesiel digital lebo sa prebudil signal vplivom silneho prijmu
dvb-t kralova hola kvalita signalu 00 % sila signalu 00 % analog zrnity s farbou na C 42 ruseny stv 1 z vykryvaca na cintorine cmentarzu v lackovciach
Almáskeresztúr je odo mňa vzdušnou presne 309 km, to by bolo snáď proti zákonom prírody keby som to chytal. :-)) Je to západne od Pécsu, cca 20 km vzdušnou, ale druhý je 85 km vzdušnou odo mňa a asi je na slovenskom území :-O, tam ako sú Šahy.
Zapytam cię bo nie pamiętam. Czy ty odbierasz dvbt z Popradu-kralova hola CH51 i jakim sygnałe odbiorczym. Napisz jeszcze z jaką jakością docierają (z Poprad) do ciebie sygnały analogowe STV1 i STV2. Do mnie Svidnik dociera analog i można go oglądać. Czekam na odpowiedz. Kolega
vysielac to nie je bude to vykryvac
ak to nebol vysielač, tak to potom bol asi vykrývač, ale to by bolo veľmi zaujímavé potom, v Maďarsku sú aspoň 2 vykrývače pre M1, ktoré pracujú na frekvencii 759.25 MHz: Almáskeresztúr a potom Perőcsény/Kemence
vec je tá, že ten príjem bol okolo 05:30 a potom neskôr sa už zhoršil, takže to určite bolo prijímané z Maďarska.
Určite to bol maďarský vysielač, káblovka a niečo podobné je vylúčené, pretože tí to preberajú zo satelitu, pokiaľ nie je dobrý pozemný príjem, ale i keď je dobrý, tak zvyknú to brať zo satelitu. A v Skylinku je to oneskorené dokonca skoro 4 sekundy. Vykrývač bol hneď jasný, že to nie je. Ešte pohľadám na nete.
mozno nejaky odraz v zozname vysielacov takyto kanal nie je a vykrivac by do banskej bystrice nedoletel
v jasenove je to este celkom dobre myslim co sa tyka suchej hory
ak sa to co sa pytas petrika pytas aj mna tak ja som z popradu a byvam v humennom
Som od ZA, no byvam pri Handlovej... Casto chodim cez Pravno... a citam :-)
to sem nepatrí, ale chytil som v BB v Sásovej dole v údolí medzi panelákmi na teleskopickú anténu (bola pri okne) M1-ku maďarskú na K57, aký to môže byť vysielač ? Kvalita slabá (zvuk stabilný, bolo vidieť slabo aj obraz), bez farby, ale porovnal som to s Digi, určite M1, v Digi je to 0.5 sek. oneskorené...
odkial si ked sa takto vyznas na hornej nitre? Na pravno ziari vykryvac pri chvojnici.
-budu urcite problemy pokryt SK len tak, ako si to naivne mysli towercom ,ze zapnu 20 vysielacov a maju hotovo. Po slovensku je kopec malych vykryvacov, ktore tak sa zda ze ani nemienia spojazdnovat. Ale asi stavaju na tom ze kto nema dvbt ze si od nich kupi skylink. To je to najhorsie mozne riesenie.
Vysehradne moze mat nejaky presah od Pravna a Tuziny, ale asi maju vykryvac. Mozno aj od VJ alebo BA nejaku zatulanu vlnu chytia, no to skor Krizavu asi.
Kazdopadne, takych lokalit je plno - napr. aj cely zapadny Turiec je schovany pod kopcami - Vricko, Klastor, Jasenovo...
Dobry clanok o ladeni je na zive.sk
ma niekto skusenosti s tymto dvb-t mpeg-2 mpeg-4 a hd tv prijimacom http://www.dvbsklep.pl/fergusonft8100hddvbtmpeg4-p… zda sa mi dost lacny
viem ze dedina je podo mnou juzne od hlavnej cesty
ked len prechadzas Vysehradnym, tak si este "dost" na kopci, ale co ludia co byvaju pod cestou v dedine, tam nie je ani analog. TV, cize dvb-t by sa tam nejakym odrazom mohlo dostat, ale najprv musi byt silny signal v celom okrese.
este som to ti to chcel napisat doobedda aale velmi som sa ponahlal vo svojom predchadzajucom prispevku spominas nitrianske pravno a vysehradne v nitrianskom pravne ked nim prechadza mi nejdu velmi kvalitne radia zo suchej hory podobna kvalita ale dubnika je aj v hanusovciach nad toplou a vysehradne to bude pokryte signalom dvb-t len vtedy ak bude uz pokryte dvb-t signalom cele slovensko aj s prihranicim ak by si vedel ako ide analog vo vysehradnom je to dost utopena obec cize to znamena ze je velmi v doline
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň