Diskusia k téme DVB-T na Slovensku
mam nastavenu antenu na dubnik a ide k62 antena horizontalne intenzita 70 kvalita 69-74% sem tam zakockuje a je na30%
obidve ale vyssia by mala byt kvalita signalu aby to menej kockovalo ak mas silu signalu viac ako 50 % a kvalitu signalu viac ako 50 % tak by ti to malo ist bez problemov
je podstatna pri DVB-T prijme ?
Sila alebo Qualita ?
Box Orava
TIA
a sila a kvalita signalu bola aka aky si mal dvb-t prijimac
Na kopci žiar(869)na kysuciach je z východu kvalita signálu približne rovnaká čo je prekvapivé.Analog z KH je dobrý.Ani jeden kanal sa my nepodarilo naskenovať.64 k som prekvapený že prejde cez tatry.
čaute, videli ste už niekde set-top boxy s tými nálepkami "Vhodné pre slovenské dvb-t"?
dziękuję Ci za wiele ciekawych informacji. Przymierzę się (zamówiłem w sklepie pojadę i kupię) do zainstalowania anteny siatkowej CX-8/B i dołożę wzmacniacz dopuszkowy typ SWA 49 (ponoć najlepszy na CH 61-62 i trudne warunki pogodowe-trzyma sygnał stabilnie, jest na duże odległości od nadajnika powyżej 50km). Teraz jest duży mróz w nocy i występuje silne tropo, może to mi pomorze (choć na chwilę) w odbiorze dvbt. Pozdrawiam też Martina -Dolny Kubin, niezłe koło niego są tereny i woda i góry, ma też daleko (70km) do nadajnika dvbt ale widać że jakoś sobie radzi. Narazie.
to sito má predsa len dobrý zisk. Najskôr som si myslel, že to asi blbne zosilňovačom, ale predsa: Na 61. kanáli som zachytil Kráľovu hoľu, síce len kvalitu, sila bola na nule. S anténou som nehýbal, tak ktovie či by chytilo aj silu. Ale aj tak je to prekvapko. Pri tak malom výkone, medzi horami a tak ďaleko (na rozhraní okresov Ružomberok - Dolný Kubín - Martin).
Inak stále chytám Krížavu tak ako som to už písal nižšie.
antena je vo vsetkych pripadoch rovnaka sito zo zosilovacom
markiza na C 59 mi ide vyborne mierny odraz ide mi este lepsie na C 57 stv 2 na C 23 C 25 a C 30 stv 1 na C 06 C 42 C 47 joj slabo na C 21 C 27 C 32 C 49 mtv 1 C 24 C 28 a C 43 rtl klub na C 26 tv 2 na C 41 a C 60
Makovica do mnie nie dochodzi (dvbt) natomiast dochodzi sygnał dobry Markiza CH 59 chyba Kosice-Dubnik. Pytam cię, czy kiedyś próbowałeś łapać Markizę na tym kanale (CH59) przecież do Kosic jest od ciebie bliżej niż odemnie. Kralova hola -Bardajev to daleko od Humenne, a mówisz że łapiesz dobrze Markizu na CH 42. Odpisz jak pamiętasz jaki masz wzmacniacz przy antenie siatkowej (sito) na dvbt, czy masz inną anteną na Markizu i jaką. Trzymaj się.
antena je sito zo zosilovacom obraz je normalny myslim CH 64 1. slovensky dvb-t multiplex makovica 10,1 kW V
Dziękuje Ci bardzo za duży wór ciekawych informacji o odbiorze dvbt u ciebie w Humenne. Niby blisko mieszkamy (okoł 70km) ale sygnały dvbt różnie do nas docierają. Ty masz bliżej do nadajnika Makovice, ja natomiast 2 razy dalej. Interesujące jest to że obierasz dvbt 1MUX w dobrym sygnale (przydałby się Ci mocniejszy sygnał cyfrowy bo pewnie obraz czasami przycina). Widzę że z Bardajeva też nic nie łapiesz. Ja nie łapię sygnał ani z Bardajeva, ani z Makovic, ani Poprad. Gratuluję że dociera do Ciebie sygnał z Węgier (Madziarsko) ale mają mocne vysielace. Nie pamiętam na jakiej antenie (typ?) odbierasz Makovice i czy masz wzmacniacz i jakej mocy (typ?). Być może zastosuję to u siebie. Z pozdrowieniami miłego dnia.
Sitno asi až jún 2010, no spomína sa tam aj marec 2010, Štúrovo do konca marca 2010 zrejme.
tiež v pláne marec 2010.
Stará Ľubovňa marec 2010.
že Snina, Sitno a Blatný vrch sú v pláne do konca marca 2010, Sitno bude aký kanál ?
a este CH 64 1. slovensky dvb-t multiplex makovica ma vykon 10,1 kW V
este chytam v humennom dvb-t z madarska ale to iba ukazuje signal CH 63 nagy kopasz multiplex C 46,80 kW H sila signalu 00 % kvalita signalu dnesny rekord skace od 00 % do 70 % ale to bolo mozno len pol sekundy CH 68 nagy kopasz multiplex A 55,5 kW H sila signalu 00 % kvalita signalu skace od 00 % do 10 % na CH 62 zastavi tuner pri automatickom ladeni a hned pokracuje dalej CH 62 1. slovensky dvb-t multiplex stebnicka magura 8,50 kW V sila signalu 00 % kvalita signalu 00 %
neviem ale licenciu uz ma vraj jej bola udelena teraz v januari 2010 v decembri 2009 vraj nezaradili do 1. slovenskeho dvb-t multiplexu markizu preto pretoze nemala licenciu na dvb-t potom neviem ako je mozne ze isla 5 rokov v pilote doma ma licenciu na dvb-t od zaciatku svojej existencie aj ta 3 uz ma licenciu na dvb-t a tiez nie je v 1. slovenskom dvb-t multiplexe mozno tu niekto napise ze sa uz do mpeg-2 viac stanic nezmesti zmestila by sa este jedna ale mne ide hlavne o to preco a z akeho dovodu je programova skladba 1. slovenskeho dvb-t multiplexu taka aka je
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň