Diskusia k téme DVB-T na Slovensku
Tak to je plynuly prechod ako sa patri... Len pre uplnost Svaby a centrum PO = signal nikde, takze ktora polovica Presova ide?
Rád by som videl tú polovicu Prešova,ktorej dvb-t ide!Ja som takého zatiaľ nenašiel
Kosice bez signalu, veru super ostra prevadzka DVB-T!!!
Uz samotny tender bol ostry a tu je vysledok.
Len tak dalej "Ako na Novy rok tak po cely rok".
presne o 00:00:00 ma byt presne od 00:00:00
kde su nalepky vhodne pre slovenske dvb-t tie nalepky a set-top boxy mali byt pripravene najneskor do 01. 12. 2009 kedy to chcu urobit ti co si set-top box maju kupovat podla tejto nalepky su ukrateni o dvb-t vysielanie uz 10 dni a boli ukrateni o vianocny a silvestrovsky program a na silvestra to uz nemalo ist skusobne ale naostro pretoze k 31. 12. 2009 znamena aj 31. 12. 2009 presne o 00:00:00
Tak to dnes 1.1.2010 vypli vysielanie z monobloku v Presove.Doteraz som mal sygnal 100%.Z Kosic nechytam ja ani pol Presova NIC. To je krasny zaciatok roka .
je to blbe, je 1.1.2010 a je ticho ako by sa nechumelilo. Cesi spustili pekny web k prechodu, u nas nic, ani co (kupit), ani kde, ani ako prijimat. Tak sa zda ze dvb-t je na slovensku dalsi projekt so super utajenim! Este mam stipku dovery k TU a verim, ze coskoro si preveria zavazky vysielatela a ak nebudu splnene , bude nasledovat sankcia. Ved ked fyzicka osoba nedodrzi stanovenu zmluvu nasleduje postih, co bude nasledovat pre towercom? Pochvala? Alebo novy dodatok, ze nie je potrebne pokryt 80%, ze staci 40%? Je mi z tejto kauzy velmi zle.
pockali sme si a nie do 01. 01. 2010 ale do 31. 12. 2009 pretoze to malo byt k 31. 12. 2009 a nezmennilo sa ulpne nic
pre dobry prijem je dolezita kvalita uroven je menej púodstatna ked nemaner kvalitu nemate signal cize nic 50kw je V no aj takim premiestnovanim anteny sa da dosiahnut dobry prijem jak to je v prispevku podomnou bolo tomu tak aj v analogu neni to nic nove napr ked antenu presuniete na druhy koniec strechy mozte mat lepsi prijem ako na tom mieste gde ju mate teraz
Vcera v korzari bol rozhovor s majitelom Telecom corp, povedal, ze na Silvestra vypinaju Kosice aj Presov... tak zajtra sa otacaju anteny :-)
Ten test v Presove prevadzkovala ina spolocnost Telecom Corp, ktori v tendri uplne utreli hubu, takze nemaju dovod to dalej prevadzkovat a minat na to dalsie peniaze.
už vyše 2 hodiny ide Kráľova hoľa K61 !!! Týždeň nešla zhruba. Vraj bez výpadkov.
Ten mi cloni cela Furca i Tahanovce, takze ho nevidim. Ale po nasmerovani yaginy smer Kosice mi nabehuje signal.. dojde cca na 60%, pekne to reaguje na zmenu polarizacie, ale obraz nenabehne- resp kvalita je velka nula. Ma to daco do seba - vcera som skusal v izbe miesta, kde by to slo, samozrejme s yaginou. Je miesto , kde mam signal super, ale kvalita nula - a zas mam miesta kde zase signal poklesne a kvalita je OK teda aj program je OK. SIla signalu teda nieje vsetko. Hned vedla steny mam v podstate cestu - mala bocna ulica - a ked obcas prejde nejaka avia okolo, alebo tatrovka tak kvalita padne na nulu obraz sa zosype a zas sa musi poskladat. V KE nam v centre mesta v robote chodi i 64k i 44k na tu pidi malinku antenocku - nijaky zosilnovac nic.
a co heringes ja mam teraz v humennom na CH 64 sila signalu 69% kvalita signalu 67% antena sito zo zosilovacom vysielac makovica 10,1 kW V a zda sa mi ze test bez programov isiel 50 kW H
Bankov este funguje, teraz ho pozeram. Maju ho vypnut zajtra, to bude sranda ked sa mi ozvu ludia co som im to kedysi podaval - hlavne starsi ludia :-) Ta Makovica mi nejde do hlavy... zo strechy domu ju vidim volnym okom - v teste stacil drot,a teraz potrebujem 7 prvkovu YAGI - signal a kvalita cca 50/50 , plus 16dB zosilnovac a mam 75/80 ... je to divne... bud strasne znizili vykon, alebo antena je v kybli. Viem napr, ze na Kralovej sa po opadnuti snehu chysta komplexna vymena anten.. ale to asi najskor April cca... pojde tam velky zeriav.
Ten skúšobný DVB-T v Prešove mohli nechať, príjem bol z neho omnoho kvalitnejší ako z Makovice.Mnoho ľudí ktorí prijímali signál z monobloku teraz ostane bez signálu.Pred tým stačila aj obyčajná malá izbová anténa a teraz ak niekto chce prijímať DVB-T musí mať tie ogary na streche a pod.Mne sa podarilo zachytiť Makovicu len v jednej izbe aj to len pri okne a signál bol nič moc stále vypadával a to k tomu bývam na kopci s výhľadom na Tatry aj smerom na Makovicu ( obraz bol nepozerateľný )
obnovil K59, ZV Malá stráž, http://www.dsl.sk/article.php?article=8529
takze nejde uz ani bankov ani monoblok
je oficiálne info ohľadne K59 DVB-T Zvolen: http://www.dvbt.towercom.sk/aktuality.php?article=…
K61 Kráľova hoľa bude ešte mimo prevádzky, už je to vyše týždeň...
Som z Prešova a po vypnutí pokusného dvb-t to zatiaľ vyzerá tak,že tu dvb-t neide vôbec,Makovica je pre Prešov nedostupná.To mi včera potvrdili viacerí,čo chceli chytiť Makovicu.Je to hanba !!!
Vie niekto, či Kráľova hoľa K61 už fachčí alebo je vždy off?
Dnes dopoludnia bol odstavený Mux 1 - K68 - Ružomberok-Úložisko.
je opäť zapnuté, vie niekto o tom niečo ? Zdá sa, že je to pre Zvolen, tu v BB mám občasne na malú anténku 10 percent, spravil som video ( http://www.youtube.com/watch?v=bnTrwwlaB3k) , skladba programov vraj zhodná s K65.
markizu tam mohli dat. tie demo-televizie ako trojka a joj-plus su o nicom. ak aj markiza nemala licenciu, aspon cez vianoce to mohlo ist akoze este "pilot" aj s markizou. a na "ostro" to mohli spustit az 31.12. ako to vlastne planovali. ked som to rodicom preladil, namiesto markizy nabehli tie dve demá. na jednom bezela olympiada z 2006, a na druhom stary komunisticky major zeman... akoze stary pilot bol 1000x lepsi.
Na druhej strane kukni ovacie susedov, ktorí sa chvascu a babru s DVB-T roky a kde su. Tu sa za par mesiacov urobilo ovela viac. Tak neznizujme pracu technikov a budme radi, ze sme naskocili na opet takmer zmeskany vlak pokroku. Ideme na TGV, tahanom parnou masinkou, no vezieme sa vpred :-)
Suhlasim vsak, ze robit paniku este bude kedy :-))
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň