Diskusia k téme DVB-T na Slovensku

Ani len netuší, kde je Trnava, nie to ešte, aká je tam situácia v éteri, ale radí nakúpiť nepotrebné haraburdy. Tak nám napíš, ako pásmový filter oddelí signál 570 MHz z Kojálu od signálu 570 MHz z Trnavy ... GaGa

Mňa osobne klasické lineárne televízie nezaujímajú, neponúkajú nič čo by sa tam oplatilo sledovať. Nikdy som nechápal, čo tam ľudia vidia a na druhý deň o tom diskutujú. Ja tam potom stojím a pozerám na nich ako teľa na nové vráta. Jediné čo sledujem je Anglická Premier League na Canal+, v lete Tour de France, ale na Eurosporte. Ostatné veci nájdem na streame ako Amazon alebo Apple....
Čo sa týka športu, teraz kúpila JOJ Šport práva na konferenčnú a európsku ligu - neviem kde bol Slanina a nekúpil to pre STVR....

Ja nehodnotím obsah programu. Pre náš a CZ trh už roky skupujú práva privátny vysielatelia pre top športové udalosti. Dlho Telekom, potom Orange a teraz Canal+. V CZ sa spoplatnenia Nova group bála. Nemá tam zďaleka také postavenie ako Markíza group na Slovensku. Je tam silná aj ČT. Tá bude free stále. Diváci si však platia za HD verzie programov od privátnych vysielateľov až na malé výnimky.

V Maďarsku máš v základnej ponuke všetky televízie, ktoré vysielali analógovo, čiže M1, M2, RTL a TV2, k tomu pridali Duna TV, M4 Sport (Liga Majstrov a F1), M5 a ďalšie štyri bezplatné televízie....
V Rakúsku máš bezplatne ORF1, ORF2 a ATV2, ale len v SD kvalite.....
V Nemecku je rozšírený kábel a satelit, DVB-T prijíma od 3% obyvateľstva v Baden Württembergu po 9% v Berlíne
V Čechách je nepredstaviteľné, že Nova by zakódovala svoj program, ale funguje tam bezplatne aj lineárny kanál od Warner Bros

Stále dookola. Všetky TV čo chcú na Slovensku vysielať free v DVB-T aj sú. Zvyšok je v platenej ponuke. Máme model ako v HU,AT,DE. Markíze prechod do platenej TV sledovanosti vôbec neuškodilo. Jojka ju ani po rokoch nedokáže dobehnúť či predbehnúť. Načo by to menili?

V Trnave mam naladeny Brno-Kojal na 626Mhz na urovni signalu 52 a kvality 100. Problemom su lokalne rusicky, ktore mi rusia 570 Mhz a 514 Mhz. 570 Mhz vysielac je presne oproti Brno Kojal, cca 2km s vykonom 1,2 kW.
Mate recepty ako to odrusit, odtienit? Skusal som druhu antenu chrbtom k antene na Kojal dufajuc, ze reflektorova stena to odtieni... ale bez uspechu.

že ich hanba nefackuje urobiť ešte kampaň a strápňovať sa, riadna drzosť po tom kam dostali celé DVB-T... výsmech divákom... by som sa od hanby prepadol po tom všetkom...
Trapoši, 9 programov, že sa nehanbia, nech sa pozrú do ČR, kde je zdarma cca 50 programov v DVB-T2:
Koniec platenia za televíziu“, čím Towercom pripomína divákom, že Grátis telka im umožňuje sledovať deväť základných programov bez nutnosti platiť mesačné poplatky:

No kto asi ho bude môcť sledovať? Každý kto si to zaplatí, ostatní majú nejaké slovenské televízie v paži.....

Zatial co stvr 24 je dostupna aj v dvbt (cize aj na starsie telky), joj 24 je iba v t2…

To bude asi preto, lebo v niektorých lokalitách vysiela rádio FM, Devín alebo Patria na rovnakých frekvenciách (Lučenec, Modrý Kameň alebo Rožňava, Štúrovo, Nové Zámky), aby bola Patria dostupná aj v FM pásme, no Towercom to jednoducho takto dáva do DVB-T.....

V dvbt vysiela 2 krat patria a to patria fm a patria rd. Aky je medzi nimi rozdiel? Ak niekto viete budem rad za odpoved dakujem.

Ked uz odblokuju joj sport mohli by odblokovat joj v hd, snad nebudeme pozerat slovensky hokej v otrasnej sd mazanici…

Keď to dávalo len jednu farbu, bolo potrebné vymeniť elektrónku. A tá sa dala častokrát získať len po známostiach....
A v návode na použitie bola taká fascinujúca veta "Keď odchádzate z domu, nezabudnite vytiahnuť zástrčku, aby vo vašej neprítomnosti nevznikol požiar."

navod ako bez wifi zozrat data technologie ktore nevydrzia viac ako tie starsie a nie vsade kde je mobilny signal funguju rovnako data

nez maju smartfony - jedine pre CCCP nostalgikov.
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň