Diskusia k téme DVB-T na Slovensku
clovek ani poriadne nevedel k comu to sluzilo :)
Vážený zákazník,
dovoľujeme si Vás touto cestou informovať o ukončení poskytovania služby otta k 31.12. 2021 z dôvodu technickej neuskutočniteľnosti ďalšieho poskytovania tejto služby.
Službu môžete využívať až do 31.12.2021 aj v tom prípade, ak Vaše predplatné bude ešte pred ukončením služby vyčerpané, nové už nebudeme požadovať a súhlas s inkasom platieb z karty Vám bude automaticky ukončený. Prípadné preplatky Vám budú vrátené na Vašu
kartu, ktorú ste zadali pri registrácii.
Towercom, a.s.
technický poskytovateľ služby
Cesta na Kamzík 14
831 01 Bratislava
info@otta.sk
Tak opravujem, od cca 11hod obe stanice znovu kódované
Aktuálne na K32 Markíza HD a na K34 NovaSport 1 HD sú nekódované
Na Donovaloch bol 25. októbra 2021 uvedený do prevádzky nový DVB-T prevádzač pre lokalitu Korytnica. Signál je šírený zo stožiara v objekte TV prevádzača na kóte Nová hoľa [1369 + 30 m]. Multiplex 2 vysiela na 37. kanáli a Mux 3 na 33. kanáli UHF. Zdrojový signál je použitý z TVS Banská Štiavnica - Sitno.
GPS miesta príjmu:
Latitude: 48,57885
Longitude: 19,12901
Altitude: 297 m
Accuracy: 4 m
http://maps.google.com/?q=48.57885 ,19.12901
Prenosná telka Sencor SPV 7012T.
K42 AVIS bez problémov..naplno.
Kvalita signálu okolo 50 percent na malú anténku.
Signál je, ale nič nenaskenuje..multiplex je prázdny.
Asi o jedenástej vypli K23 a o zhruba 30 minút neskôr už išiel K44 regiomux..pokrytie sa zlepšilo. 3 TV.
Niektore vysielace vypinaju, vraj maly zaujem...a to co mysleli, ze kto tam asi pojde?
Npr. v Cadci tam sla TV Roma, Tv Severka ,TV Raj a NOE...4 stanice, to sa im zda na lokal malo?
Skoda hlavne Severky a TV RAJ, maju celkom zaujimavy program.
Je to kvôli tomu aby neprišli o frekvencie. Zrejme majú s nimi ešte nejaké plány do budúcna. Možno budú prevádzkovať pre obecné siete tieto kanály na vysielačoch. Vždy lepšie aspoň mux3 ako keby len šírili monoskop.
Duplicitné vysielače MUX 4: zbytočné žiarenie a zbytočne vyhodené peniaze za elekrinu tzv. EKO myslenie, fakt výmysel hodný Nobelovej ceny... Chcel by som vedieť, kto stojí za týmto "skvelým" nápadom a kto to povolil...
Nielen v KE, ale aj z predošlého príspevku v BB a možno aj na iných miestach ide MUX4 na bývalých kanáloch Avisu. Možno tam niečo museli dať, aby neprišli o licenciu na tie frekvencie, nakoľko už niekoľko mesiacov nevysielali.
Nechápem načo na bývalých vysielačoch Plustelky Viac ide MUX 4, keď napr. MUX 4 v KE ide z Dubníka aj Heringeša, tak načo ešte aj z Bankova z lokálneho vysielača miestneho multiplexu.
Nedalo mi to, tak som dnes vzal notebook s USB tunerom a malou anténkou a šiel som neďaleko nemocnice, odkiaľ je priamy výhľad na Bankov. Tu už mi na K41 patriacej Avisu naskenovalo programy Plustelky - MUX4. Napriek priamej viditeľnosti a vzdialenosti asi 2km od vysielača je signál v porovnaní s K39 veľmi nekvalitný (odkódovaný NGC štvorčekoval). Prikladám aj obrázok merania - sila signálu je síce rovnaká -33dBm, no napr. odstup signálu od šumu je len 24dB v porovnaní s 36dB na K39.
https://2i.sk/images/2021/10/05/KE-K41-K39.jpg
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň