Diskusia k téme DVB-T na Slovensku

U nás v Spišskej starej vsi vermux nemám šancu asi chytiť.Nevie mi s tým niekto pomocť?

Dzięki widze że jesteś dobrz obyty w tym temacie. Wreście po tylu latach rozwiązała się zagadka. To mój Ojciec się ucieszy. Dzięki i pozdrawiam serdecznie...

RaiUno był przez kilka lat (w 90-tych) nadawany z Krakowa na 35 i 50 kanale UHF. Archiwalne wykazy znajdziesz tu
http://radiopolska.pl/wykaz/archtv.php?pid=17

Witam. Ja mam zamontowany przedwzmacniacz dopuszkowy telkom TELMOR od 21-69.jest dobry bo niełapie zakłuceń jak te inne typu sva 2000 itp, itp.Też bym chciał taki mieć sygnał z Suchej.Marzenie...ale mam nadzieje na Góre Jawor bo polsat i tvp 1i 2 ma dobry z tego nadajnika tylko zrobiła mi się żaluzja na tych kanałach bo nam na nadajniku komórkowym włączyli CDMA i sieje okrutnie..Ale będe się tym martwił jak ruszy nadajnik dvb-t...Widze że masz konkretny system antenowy. Szacunek. Ja nie mam takiej możliwości rozbudowy systemu antenowego. Blok mieszkalny.Jak mieszkałem w domu jedorodzinnym to tylko same anteny miałem wkoło domu. Z ukrainy 1 kanał z węgier 4 kanały i za dawnych czasów nawet dochodziło do nas raiuno z włoch. Do dzisiaj się zastanawiamy z ojcem jak to było możliwe że z tak daleka dochodził sygnał. Ale takie sygnały naziemnie jak się łapie to jest frajda a takie z satelity, ustawi się talerz i już wszystko jest i to tak już nie cieszy.. Napisz jakie sygnały udało Ci się kiedyś złapać.Pozdrawiam

zkus tyto kanály
http://www.vysielace.sk/clanok.php?id=428

možu sa lišiť prečo nie pokritie 54k može byť menšie čim višši kanal tym horšie širenie vln

ahoj potreboval by som poradit bývam 13km od RS a chcel by som vediet či je možné chytit dvbt z MADARSKA som skúšal naladit ale mi nič nechytilo pritom analog mám bez problémov... mám klasickú sito antenu a TV s DVBT-tunerom s MPEG-4 HD može to byt v anténe?

od včera mám VPMUX z palaská signál vynikajúci škoda že 2MUX neplánujú...

V súvislosti s týmto je zaujímavé, ako vyzerá mapa pokrytia Lysej Hory na dvbtmap.eu. Pokrytie pre MUX1 a MUX2 sa dosť líši, pritom má LH rovnaký výkon i vyžarovací diagram (pekne je to viditeľné smerom na Třinec a Jablunkov alebo Studénku). Sú obidve tie mapy správne? Môžu sa tie pokrytia naozaj až tak líšiť?

pokud by to někoho zajímalo, vyzařovací diagramy a vyzářené výkony do daných směrů vysílačů relevantních pro příjem na SK: Lysá hora, Valašské Klobouky a Mikulov.
Kojál a Zlín nají 100kW kruhově všesměr, tam nemá smysl diagram dělat.

Tylko Ci pozazdrościć odbioru słowackich muxów. Ten mocny sygnał na kanale 25 to prawdopodobnie Dubnik z Koszyc. Ja tylko
ten kanał odbieram na antenie siatkowej (pol.V) +przedwzmacniacz dopuszkowy SWA9, moc 60% jakość.62%(na LNA 177, antenie kierunkowej, sygnał był słabszy ). Mam pytanie czy w twojej antenie siatkowej masz symetryzator czy zamontowany przedwzmacniacz. Odnośnie Suchej Góry to niema Ci czego zazdrościć, jesteś trochę zadaleko od nadajnika. U mnie Sucha Góra idzie na max tj. oba muxy 89% / 100% na antenie kierunkowej + wzmacniacz masztowy ALKAD AM-417. Faktycznie musisz poczekać na włączenie cyfrowe Góry Jawor. Ja z tamtąd odbieram niezły analogowy POLSAT. Pozdrowienia.

Včera zapli vysielač Rim. Sobota-Palaska k.54. Sila signálu vynikajúca, len škoda že 2. Mux odtial neplánujú.

STV 1 HD mala byť vysielaná len počas MS v hokeji ,STV3 končí 30.06.2011.

??????? To prečo zrušili STV 1 HD ved´mali zrušiť STV 3 ???????

Sygnał mam ze zwykłej siatkówki tylko odwrócona pionowo. Kiedyś łapałem z anteny komórkowej 64 kanał, sygnał na tej antence był idealny. 59 też dobrze idzie na takiej antence ale 25 już nie.Dobry mam też z Bardejowa ale tylko 40 a 54 szatkuje..59 kanał mam chyba ze Sininy bo wystarczy troche antenką ryszyć w strone maguricy i słabnie sygał .Natomiast 25 jest bardzo mocny bo kręce anteną 180 stopni a sygnał minimalnie się pogarsza. Tak więc nie wiem skąd mam 25 kanał.Szkoda że wyłączyli już STV1 HD. Hokej był na nim piękny. Teraz czekam na Polskie dvb-t bo porażka. Z suchej góry mam tylko w zimie 42 kanał i tylko na poziomie 40 % Ratuje mnie tylko Góra Jawor.Teraz jak będe miał czas to musze poszukać Madziarów. TOKAJ 63 i 68 kanał,..SLOVENSKO ma DVB-t THE BEST !!!

Ahoj.To iste sa stalo u nas na juhu spustenim Roznavy vsetko off -to je ta ich SFN siet ..... a napisal som im a vraj stazujem sa sam seriem na nich !

Buď majú poruchu,alebo nejakú výluku,nejde STV2 z K. H na 30k analóg.Plánovaná výluka na tomto vysielači je 18.5 od 10:00 do 17:00 na 61.k MUX1

Funguje vam MUX2 v B.Bystrici? Koncom minuleho tyzdna vypadol signal a Doma ani Joj Plus nejde naladit. Markiza a JOJ mi ide zatial cez docasny MUX-kanal c.65. Nie je to sposobene spustenim Brezna, kedze by to mal byt ten ist kanal c. 51 ??

Odbiór z Maguricy i z Makovicy 0% za niskie nadajniki jak dla mnie, natomiast dolatuje do mnie minimalny sygnał MUX2 z Stebnickiej Magury z Bardajeva ale narazie jest mało stabilny.
Pozostaje mi na razie oglądać MUX3 - Dubnik. Pozdrowienia.

Na jakim sprzęcie odbierasz ten dobry sygnał (system antenowy?).
Pewnie łapiesz nadajnik Makovica z Koszyc lub Magurica ze Śniny.
Ja w tej chwili odbieram MUX3 z nadajnika Dubnik-Koszyce bo tylko
z tamtąd dochodzi sygnał (i czasami obraz lekko przycina) ale hokej oglądałem. Odpisz jak będziesz miał czas.

v Malych Ozorovciach ide Kralovsky Chlmec vynikajuco. k25 intenzita signalu 90%, kvalita 100%, k59 intenzita 70%, kvalita 100%. priamy vyhlad na vysielac. vzdusnou ciarou 39km

tento vysielač vam ide ako?? v pondelok budem na neho smerovať anteny v oblasti zo vzdušnou vzdialenosťou 50km
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň