Diskusia k téme DVB-T na Slovensku

že vraj uš ide 52 kanal ta skušajte v blizkosti žiliny

http://www.nitricka.tv/spravodajstvo/aktuality/ana…
A ako to vyzerá s DVB-T, už to spustili ?

Kralova hola se komplet vypina az 31.8.2011.
mux2 na k54 se zapina 29.6.2011, nema to spolu primou souvislost.

ad - ďakujem za info, tak to bude stačiť, veď už teraz ide 68k z Krížavy a 52k sa predsa len bude ľahšie chytať.
Nemala sa dnes náhodou vypnúť Kráľova Hoľa? Tie termíny sa nejak rozchádzajú. Predtým to bol koniec júna, 13. jún pri Markíze a teraz začiatok júna. Taktiež tie dátumy sa rozchádzajú pri vypínaní nášho prevádzača Ľubochňa - Havran. Tam boli predtým tuším vypínanie koniec júna a teraz je napísaný až koniec augusta. Myslel som si, že berie signál z Kráľovej Holi, ale tak teraz už vôbec neviem.

http://nitra.sme.sk/c/5915241/anteny-na-zobore-vym…
Fotoreportáž z vysielača Nitra Zobor
http://www.dvbt.towercom.sk/aktuality.php?article=…

Zilina-Krizava MUX 2 K52 pôjde s výkonom 19.923KW s vyska 1449+100m.
ale MUX-1 to môže byť aj vyžší výkon.?..

Takže Krížava sa spúšťa až 03. júna. Nevie niekto akým výkonom pôjde?

Czy mógłbyś dokładnie opisać ten twój kabel komórkowy tj. jakiej jest długości czy może naprzykład być 15metrów przy maszcie i jakiej jest średnicy, gdzie go kupiłeś lub można kupić (ile za 1mb).
W piątek zamówiłe 4 dłuższe direktory 7 elem. do siatki i zastanawiam się mocno nad wymianą kabli koncentrycznych, są różne, więc dlatego pytam Ciepie Paweł o szcegóły. Odpisz z tego przewodu symbol (cały) i napisz. Dzięki ! narazie.

Nie je niekde na nete menu alebo nejaka recenzia aby som to videl ?<br />
Od kial si ?<br />
Dik

Golden media T-BOX 8060 HD

Fte max 115 HD Pvr. Mám ho som veími spokojný!

Zdravim
Viete doporucit STB na mpeg 4 na dialkovy prijem mad. programov ?
Mam DI-Box T22 ale ten ma len mpeg 2 ale kvalitnu citlivost
Moze to mat aj modulator pripadne usb na prehravanie a nahravanie
Na modul to nepotrebujem neplanujem davat do toho kartu
V sucasnosti mam pozicane 3 ks stb -Strong SRT 8110,Opticum HD FT 24p a Axil RT 0406 ale ani jeden ma neoslovil
Neviete poradit po com sa pozriet ?
TIA

Ktovie ako je to s tým povolením. Aktuálny stav je,že ešte nevysiela. Aj Straník bol spustený o deň neskôr ako udávali v pláne. Chce to veľa trpezlivosti a človek musí byť asi fanúšikom pozemného príjmu aby to nevzdal a nekúpil si satelit. Je to totiž úplne iná situácia ako keď sa v Československu zavádzal analóg, ľudia majú veľa možností ako sledovať obľúbené programy inak.

A na Krížavu už majú povolenie? Pretože som pozeral aktualitu na DigiZone a tam Krížava a K52 medzi vydanými povoleniami nebola. Leda, že by ho získala už skôr.

Witam. Ja wcześniej maiałem zwykłe kable koncentryczne i jak się nimi poruszało to sygnał się zmieniał. Zmieniłem kabel na taki co był przy antenie komórkowej. Porządny jest bo mogę nim ruszać i sygnał nawet niedrgnie ani trochę. Będe czekał na tropo może węgry mi pociągnie.. Pozdrawiam serdecznie....

Áno kanál 68. chytám odkedy ho spustili. Našťastie niesom na bielej mape Svrčinovca kde signál nieje.Skúšal som zachytiť aj iné DVB-T vysielače a ide všetkých 6 mltiplexov určených pre túto oblasť s presahom:
k68, k32-mpeg-2, SVK
k37, k54-mpeg-2, CZE
k38, k62-mpeg-4, POL
Krížava na 52 kanáli ešte nevysiela podľa plánu by mala začať dnes.
Tiež čakám kým spustia Čadcu aby sa všetko dalo chytať na horizontál.

Spustený tento vysielač na 24 a 55.k

A funguje ti aj K68 z Krížavy? Ja som ju tu nechytil a o K32 sa asi zatiaľ ani nejdem snažiť (počkám si na Čadcu; momentálne mám anténu na H polarizáciu).

Pustili 32.k zo Stranika, Cadcu pustia neskor. Vykon 5kW.

Cześć Marjan z Sanoka, na tym forum pojawia się 2-gi Marjan (jeżeli się nie wstydzi to niech napisze z kąd jest). Dziękuję Ci Paweł za dokładny opis twojego odbioru różych sygnałów słowackich. Z tego wynika, iż stały odbiór (dzień i w nocy) masz z najbliższych dla Ciebie nadajników. Ja narazie stały obiór mam z Dubnika (MUX3) kanał 25 (76%/72%) antena siatkowa + przedwzmacniacz SWA 109 (wcześniej SWA9). Wogóle nie sprawdził się przedwzmacniacz LNA177 (słabszy sygnał, falujący do minimum), antena kierunkowa YAGI profesjonalna też w niczym nie pomogła (śladowe sygały 5sekundowe z Dubnika oraz Bardajeva) i ten zestaw dobrze pracuje na Suchą Górę z Krosna bo bliżej do mnie. Czasami praktyka jest inna niż teoria i zaskakuje. Zastanawiam się jeszcze nad wymianą kabli koncentrycznych (starych) na nowe (czarny żelowy z podwójnym ekranem-folią aluminiową) ponoć lepszej jakości typ RG6 (Conotech NS100 Trishiede Gel) nr katalogowy KK005 do 100% skuteczności ekranowania, ale nie znam praktycznej strony zastosowania tego typu kabla więc narazie nie spieszę się z zakupem. Ponoć około 30 maja ma być tropo na naszych terenach. Pozdrawiam. Cześć!

Práve som ho vo Svrčinovci naladil. Verejnoprávny multiplex na kanáli 32. Má však o 10 percent silnejší signál než Krížava a tá tu šla vždy lepšie. Buď je to tou nižšou frekvenciou a inými parametrami ako mal analóg,alebo ho už spustili aj v Čadci. To by musel overiť niekto priamo z Čadce.
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň