Diskusia k téme DVB-T na Slovensku

Witam. Z Bardejowa łapie mi tylko 40 kanał ale jest słaby raz idzie a raz szatkuje.. Ale mażna go ustawić tak ze można go oglądać. 54 to jest bardzo słaby prawie żenie do oglądania musiałbym z anteną pochodzić. Ja najprawdopodobnie mam z sininy 59 kanał a 25 z Dubnika. Teraz nie wiem jak z sygnałem jest bo odbieram na telewizorze SONY i tam pokazuje tylko zielony pasek i pisze że sygnał jest WYSOKI jak na 25 tak i na 59 kanale. Wcześniej miałem podłączony tuner i wskazywał na 25 kanale Moc 100% i jakość tak skakała z 90 na 100% na 59 kanale dzieje się podobnie . Teraz jak jest to nie wiem ale nadal mam wysoki poziom sygnału na telewizorze. Ale zauważyłem że wcześniej na 64 kanale obraz był o wiele lepszy nie robiło takiej pikselozy jak teraz jest. U mnie na telewizorze pokazuje na wszystkich kanałach rozdzielczość 576 a wcześniej chyba był 720. Nie wiem może to błędnie odczytuje. A co do tropo sygnału to raz pamiętam jak miałem na dachu antene ATX i było minus 25 stopni to łapało chyba z 30 kanałów po kilka polsatów jedynek i dwójek i TVP3 z różnych regionów jedno było nawet z Białegostoku. Szkoda że to tylko raz się zdarzyło..A nie wiem właśnie dlaczego sklepy nie sprzedają tych wzmacniaczy z serii PAP czy cena ich przeraża. Ale naprawde są bardzo dobre.. Również się trzymaj i pozdrawiam..

http://www.telmor.pl/Anteny na HD kanałi

zapytam cię jeszcze z którego kierunku - nadajnika łapiesz MUX2 słowacki czy to jest może Bardajev-Stebnicka Magura kanał 40. Napisz z jakim sygnałem odbierasz Bardajev (siła sygnału..,jakość sygnału...) szczególnie ważna jest jakość sygnału im większa tym stabilniejszy obraz (zauważyłem, że moc-siła sygnału powinna być równa lub nieco mniejsza od jakości sygnału przy zastosowaniu wzmocnienia sygnału, wtedy mniej pikseluje).
Prawdopodobnie kanał 54 z Bardajeva (MUX3 Słowacja) jest u Ciebie słabszy. Pytam dlatego że ostatnio u siebie próbuję coś niecoś łapać na kanale 40 z Bardajeva ale stałego odbioru narazie nie mam natomiast kanał 54 milczy.W ubiegłym tygodniu (jak było tropo) wszystko chodziło git, nawe dolatywał do mnie dobry sygnał analogowy TVP/Info z Krakowa-Chorągwica to 160km). No ale cóz dzisiaj wszystko wróciło do szarej rzeczywistości. Pytałem w sklepach o przedwz. serii PAP narazie nikt ich nie ma. Będę próbował jeszcze coś innego. Trzymaj się.

Vyzerá to tak, že sever už doladili. Od piatka chytáme znova po takmer mesiaci VP mux so silou nad 70% a kvalitou 80% a dnes som po pretočení antény na pôvodné miesto chytil aj 2. mux na 59. kanáli. Ide síce trochu horšie ako predtým, sila len 55% a kvalita tiež podobne do 57%, ale to môže byť aj výškou antény, tú som nedolaďoval, alebo aj momentálnym búrkovým počasím. Taktiež aj kolegovi z Hubovej začali fungovať oba multiplexy.
Ten VP mux ma trápil viac ako 2.mux, lebo VP mux už nebude šírený tu v blízkosti z ďalšieho vysielača. 2. mux čakám že pôjde lepšie z Krížavy, tak uvidíme kedy ho spustia a s akým výkonom.

Čo tu nadávate na Towercom v Česku sa to vlečie už odkedy a ukončia naraz ako my. Jednofrekvenčná sieť je vždy problematická tak, že tu niekomu vypadne signál VP multiplexu alebo 2 multiplexu nie je ich vynou nedá sa urobiť jednofrekvenčná sieť bez toho aby po spustení sa nemusela dolaďovať.Asi prečo nevypli 1 prechodový multiplex aby keď sa budú robiť úpravy aby diváci to nepocítili.
Ja som tiež najprv kritizoval, že 1 mux má také slabé výkony ale teraz sa to ukázalo, že to bolo dobré pretože 1 mux si každý naladil a umiestnil anténu aby mu to išlo bez väčších problémov a po spustení ďalších multiplexov už s väčšími výkonmi príjem sa skvalitní. Keby spustili len rovno bez prechodového bolo by to horšie a veľa ľudí by len nadávalo, že mu to raz ide a potom neide keď nie je sieť nastavená tak je to problém. Kde je vytvorená jednofrekvenčná sieť Mux VP a Mux 2, netreba vymazať TV programy prechodového multiplexu až po jeho definitívnom vypnutí naladiť všetky programy z ďalších multiplexov.

no zato niekde nedodrzia terminy lebo subdodavatel technologie meska tak aj zato zobor nevypli 18.maja ale az 25ho towercom neskladuje zariadenia na dvb-t pre vsetky vysielace skor by ma zaujimalo preco vysiela s malymi vykonmi niekde ked mame povolene 50kw a 25kw asi vacsie vykony sa premietnu do ceny

Hele předsedo, vono se to zase pokazilo,
hele předsedo, vono to zase nefunguje,
hele předsedo vono se to zase zaseklo,
hele předsedo vono to zase nejde,
hele předsedo vono to zase nevysíla!
...děti no to je předse TWC

http://dvbt.towercom.sk/domacnosti.php?article=208
Towercom sa tým verejne nechválil, ale na svojej stránke to má opravené. Takisto aj dátum vypnutia vysielača Zástranie bol posunutý z 12.5. na 17.5. Rád by som vedel, prečo sa to niekde dá stihnúť za 8 dní a na Krížave to trvá skoro mesiac.

Tekekomunikačný úrad SR uložil Slovak Telekom pokutu 140 tis. eur za výpadok linky 112 (inak vtedy zomrela aj jedna žena z Kysúc)

dik za návrh ale nič asi mám zlú antenu budem musiet kúpit novú kvlitu

pre milan z. zo Spisskej Starej Vsi:
Napis este raz aky mas e-mail, lebo na enigma1@azet.sk je niekto uplne iny...

Problematický príjem:
http://www.zive.sk/dvb-t-bude-mat-do-konca-mesiaca…

Mój ojciec ma PAP-633 i z tego co sobie przypominam to był mocniejszy.Ale dużej różnicy nie było...

Witam. Synbol tego przedwzmacniacza to PAP 300. Dałem za niego 30 zł. Oni mieli dobre te wzmacniacze bo można było kupić na różne kanały. Miałem takie na 42 kanał na 12 i na 29.Były świetne nie łapały żadnego zakłucenia. Teraz nie ma nigdzie w sklepach w mojej okolicy. Jak byś spotkał gdzieś takie to daj znać..A co do mocy z Dubnika to nie powiem nic bo cały czas miałem 100% . Ale nasi mogli by z nich wziąść przykład.Tak samo góry a sygnał dochodzi idealnie. A tu raptem w prostej lini z Suchej góry z 40 kilometrów i takie dziadostwo. Szkoda gadać....

Podľa toho má byť Markíza zo Suchej hory vypnutá 31.12.2011, no posunuli to o rok podľa aplikácie Towercomu..teda po novom pôjde až do 31.12.2012, STV1 a STV2 len do konca augusta 2011.

Dziękuję za odpis na moją sugestię. Nie wiem czy ty zauważyłeś
że od kilku dni moc i jakość sygnału z Dubnika się znacznie powiększyła. Najprawdopodobnie robili coś przy nadajniku ale o to
zapytam Quaide może coś wie. A tak przy okazji prośba Paweł odpisz dokładny symbol przedwzmacniacza dopuszkowego jeżeli masz do niego dostęp.

je t sakramenski hornaty teren najmenej je tieneny vysielač poprad kralova hola 61 mux1 najmenej tieneny apotom by si mohol skusiť bud dubnik alebo bardejou na obe vysielače su riadne kopce bola by to sakramenska nahoda keby si ten signal stamad dostal asi sa musiš presťahovať niekam inam :))VER mux by som skušal asi len z dubnika na 25k
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň