Diskusia k téme DVB-T na Slovensku

Stále sme bez možnosti príjmu MUX2, kedy s tým už niečo spravia, aby aj tu bol signál? Javorina ani Kamzík tu nejdú.

najvišie stožiare niečo cez 300m maju BANSkA BISTRICA SUCHA HORA A KOSICE DUBNIK a najvyšie položeny je kralova hola ale či vykonny no neviem či je vykonny:))

možno myslel najväčší preto že s neho vysiela najviac vecí (TV/radio)...ináč je to samozrejme blbosť...najvišší Dubník a najvyššie položený (vysokovýkonný) je Kralova Hoľa...
nie?

"Po zapnutí šírenia DVB-T z najväčšieho slovenské vysielača Kamzík" - preboha to je čo za vetu "slovenské vysielača" a aký je Kamzík najvačší vysielač. ten človek zjavne nevie o čom píše upozorňovalo na to vo fórach už niekoľko čitateľov.

nerozumiem sa lebo to az tak zasadne nesledujem.. ale teraz ked mi to niekto fundovane vysvetlil tak je to v poriadku :)

Keď niekto nerozumie problematike DVB-T tak nech nepíše také blbosti.Česká republika má pridelené 100kW frekvencie tak môže ich spustiť aj vďaka tomu, že Nemecko a Rakúsko prešlo na DVB-T vyplo analógové vysielače. tým pádom nemá kolízie DVB-t s analógom ako aj fakt že má väčšiu rozlohu a nemá taký členitý terén ako SR.
Na Slovensku sú koordinované iba 50kW frekvencie iba jeden vysielač má 2 frekvencie zo 7s výkonom 100kW a to Dubník ale ani Dubník nemá zmysel aby vysielal až s takým výkonom keď teraz s 30kW pokrýva kvalitne aj za hranicami najmä v Poľsku a Maďarsku.
Niektoré vysielače musia vysielať s dočasným výkonom až po vypnutí analógu aj v okolitých štátoch bude možné navýšiť výkon.
Ďalej by som sa chcel vyjadriť k tomuto čláku http://medialne.etrend.sk/digitalne-clanky/extrate…
Oni idú kritizovať prechod na DVB-T veď bola vytvorená celoplošná prechodová sieť bez vypnutia akéhokoľvek vysielača je pravda, že bola vytvorená na vysokých kanáloch lebo nižšie neboli voľné , a s malými výkonmi no treba si uvedomiť, že koľko ľudí malo umiestnené po strechách počas analógu tv anténu aj niekoľko metrov nad úrovňov strechy aby mali ako taký príjem tv JOJ keďže mala minimum XX kW frekvencií.A že počas DVB-T stačilo pri slabom signály upevniť vo väčšine prípadov anténu na komín ale pri tom v množstve prípadov bol problém zosilovač v anténe keby ho vybrali problém nemusel byť vôbec.
Idú tu tvrdiť, že DVB-T je renesancia pre terestriálny príjem iba čiastočne a to preto, že sa zmestí viac TV programov. Počas analógu boli vytvorené 3 terestriálne siete mala ich STV1 STV 2 a Markíza, TV JOJ mala prevažne individuálne koordinované frekvencie s nízkymi výkonmi.Teraz je ich 7 ďalej idú kritizovať mpeg 2 veď si ju vybrali TV. Počas majstrovstiev bola terestriálne cez anténu aj STV1 v HD v Čeku sú montováné DVB-T vysielače podporujúce iba mpeg2 u nás aj s mpeg4.
Ďalšia fáma je o boj o jedno miesto v muxe 2 pritom to tam nenapíšu, že je možné vytvoriť ďalších 5 multiplexov veď v Česku je tiež 3 muliplex a vysiela v ňom aktuálne jedna TV.Vysielala v ňom Public Óčko Z1 a prečo v ňom nevysielajú? Public a Z1 by doteraz zrejme fungovali lenže sa zadlžili vďaka terestriálnemu vysielaniu Óčko sa zadĺžila no sa spamätala a opustila túto DVB-T sieť.Barrandov je jediná tzv digitálna TV pretože vznikla počas budovania DVB-T sieti ale aj tu treba povedať, že doteraz nie je v zisku a jej majiteľ ju musí financovať s iných zdrojov pretože si ešte na seba nevie zarobiť.
Satelit je cenovo dostupný čoraz viac možnosť príjmu aj bez mesačných poplatkov.
Rozvoj satelitného príjmu pomohla aj platforma DIGI vďaka ktorej bol možný bezplatný príjem platených atraktívnych TV napr balík programov HBO, DISCOVERY...
V každom štáte mnoho ľudí prešlo na DVB-S čiže satelit a to je pre menšie tv dobre

hanba slovenskemu towercomu! 50kW kamzik ... a ceski susedia uz len v posranom brne 100kW kojal .... 4 muxy a hd stanice... toto asi netreba komentovat

Mali by zaktualizovať vysielače na str. 895..už je väčšina neaktuálna a nemajú tam skoro žiadne vysielače MUXu 2, hlavne, že v reklame odkazujú na túto teletextovú stránku, ach jaj..

http://medialne.etrend.sk/digitalne-clanky/extrate…
Aspoň TA3 by mohlo vstúpiť do DVB-T..však už v DVB-T boli..

Tesne pred 14:38 to odpojili, už je len oznam..
http://i52.tinypic.com/2m4ywbt.png

Určite to niekde na nete nájdeš,žiaľ ja som to nikde nevidel.Inak vysielač Čadca je zaradený medzi vysielača,kde je rovnaký stožiar, rozdielne antény a výkony.

A nevieš, na koľko sa plánuje zdvihnúť ten výkon? Zaujíma ma hlavne Čadca.

zosilovač sa vam nemusi prebudiť na digitalnom signale z dubnika vysiela aj stv1 ktora je velmy silna naviac vysiela vo vertikale kludne sa može pri sitach prebudiť aj nanej polske zosilovače prave vtomto pasme maju najvedši zisk a nemaju priepusť len na uhf pasmo pozor nato ako ine širokopaasmove zosilovače

Towercom dnes na tlačovej konferencii k spusteniu vysielača oznámil aj plány pre budúce mesiace. Už v najbližších dvoch mesiacoch sa pripravuje zvýšenie výkonu vysielačov Stará Ľubovňa a Čadca. Spoločnosť však musí spolupracovať s poľskou stranou, keďže signál zasiahne aj územie susedného štátu. Zmena čaká aj vysielač Kráľova hoľa. Towercom na ňom plánuje vymeniť anténny systém

Na http://www.mapavysilacu.cz jest inaczej. Więc niech to ujednolicą.
Dziękuję Ci Peter.

z jaką faktycznie mocą nadają MUX2 z tego nadajnika 1KW czy 25KW. Quido może coś wiesz na ten temat.

http://ekonomika.sme.sk/c/5959703/trojka-konci-vo-…
EPG je do 23:55.

žiadne vypadky som nespozoroval možno použivaš zosilovač ktory sa prebudil a treba ho vybrať a nahradiť simetrizačnym členom

Vsetky 3 muxy z BA mi idu na meter dvojlinky. BA - Nove Mesto.
Sila cca. 80% kvalita 100%. Skoda tej STV Trojky ze uz zajtra konci.

Nespozoroval niekto krátkodobé výpadky na kanáli 59 Makovica trvajúce už asi týždeň? 64 nevypadáva, takže neviem ,čo je vo veci.Ak by niekto výpadky zistil u seba, dajte vedieť. Šarišské Michaľany Jozef

idemy kanal 27 ,56 ale neviem odkial nemam antenu otocenu na bratislavu mam otocenu na nitru,kanal 66 ba nigdi mi neisiel .

Dnes som skúsil, či náhodou budem mať nejaký slabý signál na k 54 a bol som prekvapený. Bez zmeny polohy antény, sila 50% a kvalita 45%. Naskenoval som aj programy, ale bez obrazu, ale aj tak som prekvapený, ide o odraz od Malej Fatry. Slabý signál sa ukazoval aj na k 21, 48, 56,57.
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň