Diskusia k téme Dobré Rádio
Tak ako píšeš. Je to nie úplne dávno čo MT a ZA mali niekoľko ms od seba ... Ale tak vieme aký rozdiel bol dávnejšie medzi DK a RK (cca 7 sec), takže tých pár ms je v pohode :)
Je inak prekvapivé, ako tá -V- 106,5 zo ZA dobre svieti na Oravu. Je to najskôr čistý kmitočet, nemá ho čo gumovať, narozdiel od -H- Frontinu, ktorý kvalitne zrušil -V- Devín z RK
Dnes večer som si pri rýchlom bandscane všimol, že vysielače Dobrého rádia zachytiteľné v DK (t.j. DK, RK, MT, ZA) už hrajú synchronizovane, t.j. žiadne výrazné posuny v jednotlivých streamoch som nezaznamenal.
Schválila by rada aj keby niekto dal z recesie názov Zlé rádio ? ! ?
ahojte už vysiela čadca dobre rádio na 106,4 od dnes 13:00 hod. spustili na fb informuje Sedlák môžu tam ladiť frekvencie a rádia-ON AIR
Dobre ránko aj deň ahojte Trenčíne nejde dobre rádio,beta,Mária,wow nejde bol problém s rds zaskočilo ľudí ráno to ako reagujete na to tu odpoveď môžete odpísať.
Vdaka za zaujimavy prispevok, DR je celkovo pozoruhodny projekt, ktory v mnohom voli trochu ine strategie nez zabehnute znacky. Otazne je, preco by sme mali CHR format oznacovat vyslovene za radio pre mladych, aj ked je pravda, ze vacsina CHR radii cieli prave na mladych ludi. A dalsia vec - kto su mladi posluchaci? Iba ludia do 25 rokov? Alebo aj do 35? My sa na to mozeme pozerat uplne inak ako ich mapovacia studia. Na druhej strane, na jednom z vypocuti pred RVR uviedli, ze maju k dispozicii studiiu, podla ktorej im na format dobrych sprav najlepsie reaguje cielovka 20-40 rocnych a tu podla mna treba hladat odpoved na tvoje otazky. Je to mimoriadne komplikovana cielovka, lebo potreby 22-rocneho muza su diametralne odlisne ako potreby 34-rocnej zeny napriklad. A podla mna prave tuto dilemu DR riesi. Tiez treba brat do uvahy fakt, ze DR ma nejaku historiu a nezacalo vysielat tento rok. Na internete funguju tusim mozno 5 rokov a ich format, ak sa to tak vobec da nazvat, v case cisto internetoveho vysielania cielil na uplne inu skupinu - ved oni bezne hrali Mariku Gombitovu alebo Vasa Patejdla. V jednom rozhovore s majitelom som zachytil, ze ked im Rada pridelila prve frekvencie medzi ktorymi nebolo ziadne vyznamne velke mesto, bol to pre nich tak velky problem, ze museli uplne zmenit strategiu a podla mna tam sa to zlomilo a stal sa z toho CHR format. Svojim sposobom je dobre, ze im RVR dala na zaciatok take nevhodne frekvencie, pretoze sa museli serioznejsie venovat strategii a urobili si mapovaciu studiu, ktora pomohla to radio niekde ukotvit a je to teda diametralne odlisne radio od toho, co bolo na nete. CHR format im pristane, uvidime do akej miery je fokus na spravodajstvo sucastou nejakej strategie a hlavne co ta strategia prinesie.
Jedna vec, ktorú považujem minimálne za zvláštnu. Rádio dáva svojou hudbou najavo, že chcú byť pre mladých poslucháčov. Ich slogan, ktorý hovorí že prinášajú len dobré správy, je počuť takmer po každej pesničke. Určite častejšie, ako po každej druhej. Mňa by len zaujímalo, ako veľmi takýto slogan môže mladého poslucháča osloviť. Áno, je vo svete mnoho CHR rádií, ktoré správy vysielajú a Dobré rádio im nedáva až tak veľký priestor, ako rádiá podobného formátu inde. Ale je slogan o len dobrých správach pre mladých poslucháčov natoľko zaujímavý, aby ich na počúvanie DR lákal? Ja si myslím, že slovíčko "dobré, dobrý" by sa vrámci ich selfpromo mohlo využívať ináč, čo viac osloví skupinu, pre ktorú je CHR formát určený, lebo fakt som si nie istý, či len dobré správy v sloganoch takmer po každom songu a aktuálne hity pre mladých ide k sebe
Neviem co tebe nejde, ale 106,5 v Ziline hra a hrala. Pocuvam to v robote aj v aute, ziaden problem som nezaevidoval, a uz vobec nie tri dni po sebe. Ovela pravdepodobne mas nejaky problem ty.
ale nešlo , ani v nedelu ani pondelok. mozno krátkodobo zrovna ked si skúšal
Neviem kde a na com to ladis, ale 106,5 normalne hra.
106,5 je off, výpadky už pozorujem dlhšie
Vsimol som si, ze dobre spravy dnes rano hlasi Matus Kesiar , ktory bol predtym v Europe 2. Neviem ci je to zaskok alebo uplne nahradenie niektoreho z doterajsich spravarov....
koho zaujímajú tie vaše žvásty ked sú aj tak o ničom a nikomu nepomožu vy si len myslíte že jediná pravda je tá vaša napísal som svoj názor na DR lebo opisovať ako objavil niečo nové ked zacalo toto čudo vysielať je zbytočné nikoho okrem vás 3 to NEZAUJIMA Radio Maria to istí potom sa môžete zase raz odbaviť!!!
Re: Pepo_DK
Predpokladám že je to na kóte Brezovec, pretože tá 107,7 svieti až do MT v celku stabilne svojím spôsobom. Áno distribúcia sa rieši cez Stream (kvalita prenosu .. celé zle). Ďalšie veci podorobnejšie, môžme dať osobne, keď tak.
Re: evosonic
To ako vyzerajú diskusie tu na radia.sk je problém hlavne redakcie a je úplne pasívnym prístupom problém riešiť. To že tu chodí každý (to sa ani maximálne vulgárne nedá napísať) je samozrejme vec druhá ... Ale maslo na hlave má Redakcia. Bohužiaľ. Kedysi tu pravidelne chodili našpikovaný odborníci, ľudia z rádii .. Jedna úžasná diskusia to tu bola .. tomu je koniec. Bohužiaľ. Prečo? Halo Redakcia? Na to už môžte kľudne odpovedať, veď odpoveď poznáte ...
To aký sú ľudia (sprostý, primitívny .. alebo horšie slovo na J ?) si už všímam s doby ešte pred .. Covidovej. To sa nedá opísať. Covid tomu ešte dal benzín, a aktuálna Ukrajina už len podtrháva všetko. Ovce, ovce .. a ešte raz. Ovce
Tvoj príspevok vypovedá nielen o tvojej inteligencii a osobnosti, ale odzrkadľuje celkovú "úroveň" diskusií tu na radia.sk. Potom takí ako Pepo_DK sem prestanú chodiť úplne a namiesto zaujímavostí z éteru sa to tu zvrhne (hoci podľa mňa sa už zvrhlo) na zbytočné osočovanie, urážky a osobné útoky. Naozaj nerozumiem, na čo ešte redakcia čaká so zavedením povinného registrovania účtov a z toho vyplývajúceho bannovania vybraných "diskutujúcich". Kde sú tie časy, keď sme sa tu vecne doťahovali s diskutérmi ako Palo zo Stankovian, Palo CA, Kexxx, Waldo, Majo, Quido, Hemendex alebo trebárs aj Niecze :) To už aspoň základná slušnosť nikomu nič nehovorí? Obávam sa, že ako spoločnosť nás nečaká nič dobré.
koho toto zaujíma radio nepočúvateľné keby hralo neviem ako po obsahovej stránke ODPAD ešte sa poteš raz ked ti spustia radio Maria a budeš úplne ejakulovať:)))
Tak som sa na 107,70 MHz trochu pozrel a nejak sa mi nezdá, že by to išlo z Brezovca (aspoň určite nie z antény a s výkonom, ktorým ide Vlna, ktorá ide počuteľne kvalitnejšie - a pritom parametre to má, aspoň papierovo, rovnaké + aj frekvencia 107,70 MHz je tu vcelku čistá, čiže ani tam problém imho nebude).
Aj pri naladení v mojej domovskej lokalite (Medzihradné) cítim určitú interferenciu (nie je to až tak čisté ako Vlna) a ani kvalita zvuku (zjavne to berú z netu) nie je podľa mňa nič moc, navyše zvuk ťahá viac do pravého kanála (nie je to celkom vyvážené).
Pri porovnaní s ružomberskou 98,00 MHz ide dolnokubínska 107,7mička cca. o 10 sekúnd popredu (čo je podľa mňa dosť + pri prepínaní v aute to musí spôsobovať "radosť").
RDS: *DOBRE*__, Radio Text bol za celú mnou sledovanú dobu iba statický: "Len dobre spravy" (neviem, ako to majú na ostatných vysielačoch).
Ale určite vítam, že 107,70 MHz v DK po dllhom čase opäť hrá a dolnooravský éter je o niečo pestrejší.
107,70 MHz v prevádzke.
Museli to spustiť dnes popoludní (na obed to ešte bolo off).
No tak je to teda "správne o ničom amatérske rádio". Snáď nechceš odporovať takému argumentu?
Najsilnejší znak amatérskeho rádia je dať si hviezdičky do RDS pred a za nazov. Takéto rádio okamžite prepínam to je znak amaterizmu a vyzerá to dizajnovo veľmi rušivo v názve. Každé správne o ničom amatérske rádio ma hviezdičky v RDS. Dobré rádio to dokazuje.
pocuval som to cez víkend pri práci, tak konštatujem že občas hrajú pesničky čo som nepoznal a dali sa počúvať. len vacsinou hrajú pesničky - tzv hity zodraté už v iných rádiach. A každý den to isté v inom poradí, takže nič prevratné.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň