Diskusia k téme Dobré Rádio
Dnes som prvý krát naladil a už asi nie...hudobne priemer, nuž zabili to "dobré správy"...: covid, očkovania, etc. Ďakujem, neprosím takéto dobroty.
Nie je to malo?
Ty dam otazku TKPO preto spominal lebo sa čaká na vyhlásenie výberového konania a tam budu frekvencie po rome a anténe rock mat dobre rádio v ke 94,8 a presov 97,2 teraz týchto dňoch do 24.1.by mali vyhlásiť tak mi povedala lucia hovorkyňa rvr aj ostatné frekvencie na strednom Slovensku sa budu chcieť prihlásiť a v priebehu marca prideli rada keď bude výberové konanie budu častejšie do roka aj 4x tak ti píšem aby si vedel a pochop preto tak písal pan Robert sedlak bojuje o 3x.
Vo vysielaní spomínali aj KE a PO. Ako to? Veď v týchto mestách frekvencie nezískali.
Pozerám FB p. Sedláka:
Dobré rádio rozširuje nielen svoje pokrytie, ale aj program. Už v najbližších týždňoch spustí vysielanie na frekvenciách v Ružomberku, Trenčíne, Novom Meste nad Váhom a Žiline. A od 17.1. spustí rannú šou, ktorú bude moderovať dvojica Adam Bačkor a Katka Andrejcová. Rozšíri sa aj počet spravodajských blokov, ktorých bude denne medzi 5:30 a 18:00 dovedna sedemnásť.
A podľa Fb Dobrého rádia ide RK (oficiálne) odo dnes.
Tak predsa, kamarát z RK mi 3 dni cca spomínal že bola nosná na 98,0 MHz.
Úplne náhodou si tak skenujem pásmo a 98,00 MHz Ružomberok už hrá. Netuším odkedy, ale už to majú uvedené aj na ich stránke v časti frekvencie.
O tom, akým skvelým moderátorom je Mirec, vypovedá najmä fakt, že jeho jediným pôsobiskom za posledných 10 rokov bolo posledný rok Dobré rádio. A tým je povedané všetko. Ale aby som bol spravodlivý, to rádio bolo nepočulvateľné nielen vďaka nemu, ale aj tým dvom študákom alebo čo to bolo, čo robili dopoludnie. Trápne vtipy, žiadna invencia, vrieskanie vo vysielaní, nulový obsah. Aká hudba, takí moderátori. S týmto by na frekvencie nemohli ísť ani omylom a našťastie vo vedení rádia prišiel ku slovu zdravý rozum. Aby bolo jasné, nestačí vyhodiť moderátorov a nastaviť hudbu. DR má čo robiť, aby dobehlo zameškané. Ale počkajme si aspoň na avizovanú rannú šou a prestaňme oplakávať Mirca.
mne je jedno kto ich vedie a kam pre mňa je toto rádio nepočúvateľné a ak maš na mysli Mirca tak ten je podľa teba zlý moderátor tak potom vidím že sa vyznáš zas niekto kto je platený DR :)
Keby to riesili s profi konzultantmi, tak by nemali minimalne take nepochopitelne utahane dzingle. Ak by mali na konzultantov, potom by nestreamovali cez lowcost internetoveradio.sk To, ze hraju novsiu hudbu z nich este nerobi profi radio.
Súhlasím s Ty, že Dobré rádio má teraz konečne jednotný hudobný formát, čo je druhý krok k profesionalizácii rádia. Prvým bolo, že vyhodili moderátorov, ktorí nedosahovali ani úroveň internátneho rozhlasu. Ak sa ti toto páčilo, prosím, ale faktom je, že Dobré rádio je teraz riadené lepšie. Ak viem, vedú to ľudia školení nemeckými konzultantmi z BCI, ale diskutéri na radia.sk sú samozrejme múdrejší. :))
Hrali tam prevazne 90_ roky s presahom +- a moderatori usli teraz absolutne radio o nicom funko expres tu uz mame tak nam chybalo dalsie radio kde hraju hudbu ktora sa neda pocuvat dufam len ze si niekto z radia ked ho tak obhajujes inak si posluchac co nema vkus!
Ak takto vyzerá poriadne rádio, tak sa kohokoľvek vetry dajú považovať za popmusic hodnú top 10 v billboard hot 100:)
A čo konkrétne sa tam podľa teba dalo počúvať? Hudobný guláš a ti dvaja nemožní moderátori dopoludnia? Konečne sa tam toho chytili ľudia, ktorí evidentne chcú ísť na koncepčne, má to jasný hudobný formát a ak to nedodžubú moderátormi, tak majú šancu urobiť poriadne rádio.
pre mňa nepočuvateľé radio ešte pred upravou sa to dalo počuvať teraz už nie bohužial
Čo na tomto rádií vidíte a odbavujete?obyčajne tretotriedbe rádio bez ničoho.nema životnosť podľa mna.co bolo dobre pokazili a nič nové nedali.amen
je licencia do oficialneho spustenia vysielania iba zdrapom papiera. nic netreba dodrziavat. s panom bohom aj s tymto statom.
Ale mám aspoň jednu výhradu aj ja. Mohli nechať aspoň pôvodný playlist. Osobne som sa tešil na Dobré rádio, keďže som myslel, že si playlist ponechajú, ale keď som sa dozvedel, že to bude inak, tak trošku sklamanie...
Inak to je az nedostojne ako maju nekrori ludia z toho dobreho radia nalozene v gatiach :)))
Na rozvysielanie majú rok, začali experimentálne na jednej frekvencii o polroka skôr a aj na poslednom vypočutí uviedli, že do skončenia ročnej lehoty na rozvysielanie budú jednotlivé programové prvky pridávať postupne. Postup je imho podľa zákona, rada ich nemá prečo riešiť.
R.Sedlák na jesennom vypočutí povedal, že rannú šou uvedú “v januári”, nie 1. januára. Avizujú to aj vo vysielaní.
Neplnia programovu skladbu. Vo vysielani chyba detsky program, ktoremu mali vyhradit 0,6 % vysielania. Aj spravodajstva je zalostne malo, podla licencie ma tvorit 3,7 % programovej skladby.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň