Diskusia k téme Licenčné výberové konania

V štatutárnom orgáne sedia traja právnici, v dozornej rade je ďalší. Načo sú tam, keď nevedia zmanažovať ani takú elementárnu vec ako predĺženie licencie. Argumenty typu zabudol som neberiem......

Funguju tusim od 2010, bez nejakych problemov a seriozne. Kto z malych radii nejde na hrane?

Práveže ma na tomto portáli vyviedli z omylu, že to tak vždy nie je a rada pridelila frekvencie aj iným.....
Ja im samozrejme držím palce nech to získajú späť, na druhej strane ekonomicky a programovo fungujú dosť na hrane.....

Otázne je, či sa dodrží gentlemanská dohoda a ponechá sa rádiu Piešťany....

Podla mojich info, Piestany len pozabudli poziadat o predlzenie v stanovenej lehote, preto poziadaju RPMS o predlzenie licencie a chcu dalej normalne pokracovat.

Ale aj tak to bola chyba. Myslel som na to, že rádiu SiTy chýba frekvencia v Senci, aby mali kontinuálne pokrytie z BA až do Galanty, navyše ma prekvapilo, že do maďarského regiónu - DS- chce ísť toto rádio a vyšiel mi z toho paškvil.....

V pohode je to na stránke aj Mediálnej rady
https://rpms.sk/stav-vyuzitia-frekvencneho-spektra…

Ospravedlňujem sa, myslel som na niečo iné, keď som to písal. Je to samozrejme Rádio 7.....

Frekvenciu Senec 103,5 MHz je možné prideliť iba držiteľovi rozhodnutia o pridelení frekvencie Bratislava 103,6 MHz.

92.2 MHz / 100W - Dunajská Streda --- koordinované pre rádio SiTy
103.5 MHz / 100W - Senec --- koordinované pre rádio SiTy
101.0 MHZ / 500W - Trstená --- koordinované pre rádio E2
90.2 MHz / 500W - Piešťany --- voľná od 6.1.2026
92.7 MHz / 100W - Žarnovica
91.0 MHz / 160W - Žiar nad Hronom
95.8 MHz / 100W - Žiar nad Hronom
88.6 MHz / 500W - Žilina
99.6 MHz / 250W - Martin
Takže rádio SiTy expanduje na západné Slovensko, možno zmení aj názov na rádio Západ :-D
Prekvapením sú spomínané Piešťany, mohlo by tam vzniknúť niečo netradičné - napríklad rádio Jazz :-D
Možno niečo zhrabne aj rádio Rock - Martin
Asi aj Best FM sa bude o niečo uchádzať, však nespustených frekvencií nikdy nie je dosť

d) po WOW všetky, ale až nabudúce
e) prekvapko - pozabudnuté WINTER Media

Nižšie citujem z uznesenia Rady:
Licencia č. R/123, ktorej držiteľom bola spoločnosť Rádio Rebeca, s.r.o., tak bola v platnosti
do 30. 6. 2023.
Jednou z nových povinností pre žiadateľov o autorizáciu vysielania, ktorá sa zároveň vzťahovala aj
na vysielateľov, ktorí už vysielali na základe licencie vydanej podľa zákona č. 308/2000 Z. z., je
povinnosť byť zapísaný v registri partnerov verejného sektora. Spoločnosť oznámila dňa 20. 6. 2023
údaje podľa § 228 ods. 5 zákona č. 264/2022 Z. z., avšak do dnešného dňa nevykonala zápis do
registra partnerov verejného sektora. Spoločnosti Rádio Rebeca, s.r.o. tak nebola vydaná nová
autorizácia vysielania ani licencia na vysielanie rozhlasovej programovej služby analógovým
terestriálnym vysielaním

Najprv však treba oficiálne odobrať licenciu Rebece, až potom sa môžu zaradiť do výberového konania. Rovnako to platí aj o WOW, kde do výberového konania ide iba LV a NR.....
Takže viac frekvencií bude na jeseň.....

frekvencie
a) ktoré už nikto nechcel
b) ktoré sú výstrel na slepo
c) po Rebeke
d) po WOW niektoré/všetky
e) prekvapko

Máte pravdu, je to v programe najbližšieho zasadnutia 26.03., viac info tu:
https://rpms.sk/o-nas/zasadnutia/zasadnutia-rady/z…
Pár dní dozadu to tam ešte nebolo.
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň