Diskusia k téme Licenčné výberové konania
Podľa mapy pokrytia má "dieru" v pokrytí práve v Tvrdošíne, takže sa im to hodí....
Čo sa týka peňazí, investovali do kúpy rádia Vlna, ktoré je účtovne stratové. A ktovie koľko peňazí z FUN Group si vyberá Boris Kollár pre vlastné potreby, pretože jeho život vyžaduje dosť veľkorysé financovanie. Na rozdiel od BAUER, ktoré je silne orientované na výsledky a zisk - teda to, čo FUN Group tak akosi chýba....
Hej viem že nepotrebujú, to som sa len smial, Fun nemajú toľko peňazí ako Bauer, čiže si myslím že aj vyhrajú tie frekvencie o ktoré žiadajú
Mňa prekvapuje Rádio v Nitre, ktoré už asi nebude len Rádio v Nitre....
Vlna urobilo rozumný krok, skvalitní sa im pokrytie....
Pri rádiu ROCK mám dojem, že BAUER má túto frekvenciu len preto, aby ju nemohol mať iný. Tých pár tisíc na prevádzku vysielača majú bez problémov v rozpočte....
Pri SUB FM by som predpokladal, že sa budú uchádzať aj o Zlaté Moravce a Levice, aby to pokrytie bolo také celistvejšie....
@EriQ
Fun rádio nepotrebuje ostatné frekvencie ... možno okrem Tvrdošína a Sniny....
Fun sa uchádza iba o jednu frekvenciu, čo je kríza?
A o tú istú v Tvrdošíne sa uchádza aj E2, to bude súboj.
NR 87,8 MHz: Detské rádio, Rádio v Nitre a SUB FM
ZM 91,9 MHz: Rádio v Nitre
SV 93,2 MHz: Rádio Šírava, E2 a Rádio Košice
RV 95,3 MHz: Detské rádio
KE 95,7 MHz: Rádio Šírava a Detské rádio
TS 98,5 MHz: FUN a E2
PO 99,5 MHz: Rádio Šírava a Detské rádio
LV 104,2 MHz: SUB FM a Rádio v Nitre
BB spomínam v príspevku nižšie a o zvyšné frekvencie neprejavil záujem nik. Za mňa je trošku prekvapením, že sa o žiadnu frekvenciu neuchádza Bauer pre Rádio ROCK, Dobré rádio či Rádio Viva. Pri Nitre som čakal záujem zo strany Rádia Mária a minimálne v prípade PO aj Rádio 7.
Súhlasím, každú žiadosť treba skontrolovať a prípadne vyzvať žiadateľa na doplnenie žiadosti.
Len snáď by to mohli stihnúť na Rade za 5 pracovných dní.
Tak ale treba povedať aj to, že musia skontrolovať, či je každá žiadosť kompletná, či náhodou niečo nechýba, v prípade potreby vyradiť, zatelefonovať niektorému žiadateľovi, že niečo treba doplniť....
Už si niekde niečo čítal? Že nie? Tak treba čakať, to že sa tu budeš vypytovať to asi ťažko urýchliš
Si predstavte, že by minulý piatok o 14.01 h dvaja pracovníci úradu otvorili všetky obálky, celkovo možno 5-6 obálok od 7-8 rádií, do vopred pripravenej tabuľky dopisali ku každej frekvencii názov žiadateľa, všetko vzájomne skontrolovali a do 15.00, pred odchodom z práce zverejnili na stránke.
No hej, čo by potom robili ďalšie 2 týždne?
Asi ešte nezrátali kto sa o čo uchádza, je to predsa len náročná robota. Plus je piatok, aj domov sa chodí skôr, bude slnečný víkend, treba niečo nakúpiť na grilovačku, zohnať pekné kočky a tak podobne....
Nebudú s tým nič robiť. Bude sa argumentovať kvalitným pokrytím podľa noriem a podobne.....
RpMS, RÚ a D.EXPRES, k.s. by mali konečne niečo robiť s frekvenciami 103,7 MHz Prešov - Lysá a 107,1 MHz Bardejov - Magura. Ide o dlhodobé nezmyselné neefektívne zbytočné duplicitné pokrytie ženevských 10 kW frekvencií. Na jednej z frekvencií by mali vymeniť stanicu a dať ju napr. Rádiu Rock - napr. 103,7 MHz Prešov - Lysá a 107,1 MHz Europa 2 presunúť z Bardejov - Magura na Lysú.
Podla mna bude tak žiadateľov kto sa prihlásil o výberové konanie BB 87,7 - Rock,vlna--Nitra 87,8 detské,Mária--zlaté Moravce 91,9 sub fm,rock,dobre radio--Snina 93,2 Košice,Európa 2,šírava--Rožňava 95,3 rock,detské--Košice 95,7 rock,viva--Žiar nad Hronom 95,8 detské,dobre--Tvrdošín 98,5 rock, Európa 2,detské--Brezno 98,5 tiež taka istá frekvencia detské,viva--presov 99,5 rock,šírava,viva--Levice 104,2 sub fm,detské,mária tak bude podľa mňa.
Funradio písalo, že zvažujú žiadosť o pridelenie licencie pre Tvrdošín, len si museli dať urobiť ekonomickú analýzu ešte. To bolo cca pred mesiacom.
Rádio Rock bude žiadať hlavne Banskú Bystricu, a možno požiada aj o ostatné
Melody nepotrebuje ani jednu z frekvencií
E2 bude žiadať len o Sninu
Rádio Košice požiada o Sninu
Dobré Rádio požiada o Banskú Bystricu, Rimavskú Sobotu, Sninu, Lučenec, Zlaté Moravce, Rožňava, Žiar nad Hronom, Tvrdošín, Levice
Rádio Viva požiada o všetky frekvencie
Rádio Vlna nepotrebuje ani jednu z frekvencií - aj keď o výkonnú Banskobystrickú by mohli požiadať....
.
.
.
Rádio Rock požiada o všetky alebo väčšinu frekvencii,
Nitra 87,8 Petraš Detské rádio, Dobré rádio
Košice 95,7 Dobré rádio, Rádio Šírava, Rádio Viva
Rimavská Sobota 91,1 Petraš Rádio Košice
Zlaté Moravce 91,9 Dobré rádio
Snina 93,2 Petraš Rádio Košice, Európa 2
Lučenec 93,5 Rádio Melody
Rožňava 95,3 Rádio Vlna
Prešov 99,5 Rádio Šírava, Rádio Viva
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň