Diskusia k téme Licenčné výberové konania
môže ŽALOVAŤ každý sankcionovaný.
V demokratickom právnom členskom štáte EÚ je neprípustné, aby rovnaký skutok bol hodnotený a ne/-postihovaný pri rôznych subjektoch odlišne!
Presne tak, no piratske vysielanie p.******* sa akosii prehlida. Rada nebude robit zle “kamaratom”. Takto to zial funguje na slovensku nasiel sa obetny baranok a na nom sa odbavili.
Aj takéto javy boli v kúpeľnom meste oveľa skôr ako pán E.
(a dosť často)
A ja som celý čas myslelo, že f Piešťanoch bolo pirátske vysielanie Rádia Erik.
História 95,0 na trnavsku siaha ďaleko pred konflikt SUB FM vs Trnavské.
Myslim ze ty si nejaky lobista pana Petlaka.ked tak koordinovali tak preco sa neohradili ked trnavske na tej frekvencii vysielalo.a myslis ze by len tak vysielalo bez povolenia ako sub fm?pochybujem.sub fm ma chytene ru a vsetko im prejde aj ked nacierno vysielali v pn na 105.9 aj navysovali vykon v nr
Si na velkom omyle, frekvencia 95.0 bola v koordinacii od sameho zaciatku SUB FM (informacia z RU), a to ovela skorej ako sa Trnavske radio rozhodlo poziadat RU o docasne pridelenie, jedine co bolo snaha zo strany TT radia zasa parazitovat a lobovat s uradmi, tak ako to robia stale kedze im vsetci vadia hlavne p. jurakovi, pretoze v ich “kraji” nemoze nikto iny vysielat. Paradox na tom je to ze z RU a RPMS niekto donasa Trnavskemu radiu a pekne spolu lobuju, co je jasne. Frekvencia 95.0 patri tomu kto ju orvy koordinoval. Takze nemas pravdu. A toto su info z prvej ruky kedze som sa na ne dopytoval podla zakona 211/2000 z.z. o slobodnom prístupe k informáciám a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o slobode informácií). Nemyl si hrusky s jablkami, jasne je napisane kto koordinoval frekvenciu uz vo vyberovom konani. Trnavske radio by si mali davat pozor, pretoze to zavana lobingom a nekalosutaznym konanim.
ať nem zabudnú spustiť 95 mhZ Trnava a 105.7 mhZ Levice ečte pred pridelením a vydaním prevádzkového povolenia...
Trnavské je v tom nevinne. Frekvenciu navrhla fyzická osoba štýlom: Vezmeme dve Ženevy a na pol ceste medzi nimi požiadame o tú istú frekvenciu s výkonom ~100W, aby to tým Ženevám nevadilo. Keď to prejde, tak tam pustíme asi tak kW aby to hralo aj kúsok za mestom a všetci budú spokojný. A takýchto je celkom dosť. Koniec koncov na takomto prístupe zakapalo velé slovenské lokálne DVB-T. Ale to som už dosť mimo túto tému ... možno by to chcelo založiť novú tému - "efektívne využitie spektra".
Áno, ja viem že rádio Diaľnica už ukončilo svoje vysielanie, aj som to v príspevku spomenul. Niektoré jeho frekvencie si zobralo rádio Čas a ostatné sú nepoužiteľné, lebo pokrývajú neobývané územie.....
https://radiodalnice.cz/radio-dalnice-ukoncuje-fm-… Radio Dalnice uz je vypnute
Existuje program, ktorý vyráta rôzne parametre dosahu frekvencie. Je však otázne či tieto parametre majiteľ rádia aj dodržuje. Býva tu totiž zvykom že sa svojvoľne vysiela vyšším výkonom, alebo sa spustí nelegálne vysielanie aby sa zistilo čo všetko bude daná frekvencia rušiť. A namiesto mastnej pokuty Rada urobí len bu-bu-bu a všetko sa zametie pod koberec....
V čechách takýmto nízkovýkonným vysielačom hovoria "bubláčiky". Typickým fanúšikom bol Radim Pařízek (majiteľ aj rádia Čas) ktorý pre svoje diaľničné rádio zasvinil český éter takým spôsobom, že po zrušení rádia Dálnice je väčšina z frekvencií nepoužiteľná.....
Telekomunikačný úrad by sa mal ísť pozrieť napríklad do Holandska, ako má vyzerať optimalizácia sietí....
Ale ako som tu už spomenul, veľkí vysielatelia na toto nikdy nepristúpia, sú spokojní s tým čo tu teraz je...
K optimalizácii pochybujem, že niekedy dôjde. Frekvencia sa skratka schváli a čo je už potom už málokoho trápi. Dobrým príkladom je DEVÍN vs. TRNAVSKE na 106,2 10kW/200W....sú miesta kde hrá jedno cez druhé a nikoho to nedvíha zo stoličky.
Nešaškujte tu s rušením lokálnych vysielačov so 100 či 200 W, ktoré sú od seba 100 km a oddelené x kopcami. Podobné to je s tým RK/MT, kde je kopcovitý terén a dané frekvencie sú určené na vysielanie v daných lokalitách - uzavretých kotlinách. Pri dnešných kvalitných digitálnych tuneroch nie je problém odfiltrovať susednú frekvenciu. Ten, kto sa uchádza o nejakú takúto frekvenciu, má určite vedomosť o možnom rušení v okrajových oblastiach pokrytia. Ale to v dnešnej situácii preplneného pásma nie je nič prekvapivé. Ak nebola vyradená žilinská kilowatovka 90,8, ktorá má jasnú kolíziu s Veľkou Javorinou, potom prejde čokoľvek. V Žil. kotline to Best hrať bude a v PB už bude iná frekvencia, ktorá pri rušení preladí autorádio. A tak je to všade... Ak by to merania neumožnili, vyradia to, čo treba...
Pokiaľ nenastane optimalizácia frekvencií, budú tu také bizarnosti ako prekrývanie frekvencií a nemožnosť ich využitia vďaka vzájomnému rušeniu....
Rád by som videl ako bude v prípade zlepšených príjmových podmienok na jeseň fungovať frekvencia 92.7MHz v Žarnovici, ktorá môže byť rušená rovnakou frekvenciou v Nových Zámkoch....
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň