Diskusia k téme DAB/DAB+ na Slovensku
Caw mino chytil som DAB+10 staníc a ty počúvaš vkuse DAB v Košiciach a kde bývaš presne na akom mieste skus dat 93,1 FM ci uz vypli.
Ja mám SENCOR SIR 5000 WDB, nemám signál na DAB/DAB+ v Prešove, ale hľadal som len v bytovke a to môže byť s horšími príjmovými podmienkami ako vonku a rádio ide len na zástrčku, teda nedá sa používať napríklad vonku. Ale cez internet ide myslím všetko čo na FM aj DAB a ešte aj oveľa viac a aj zahraničie, tak momentálne mi signál na DAB/DAB+ ani nechýba a ak budem na mieste s lepším signálom, tak určite vyskúšam, alebo možno aj pri okne, ak bude signál.
Potom napis co sa ti podarilo naladit.Ja mam cervene DAB+ radio Tesco.
Máš pravdu mino islo fantastické a Po je aký signal kde hraje na akom mieste a ja vyskúšam vo štvrtok aj stredu ja mam sencor značku.
Zrejme preto vam nabehlo DAB+ asi ste to ladili na vyssie polozenom mieste akebo na kopci.
Hore na kopci vo finticiach bolo na 4 miestach výborný signál na DAB všetkých palicky, bolo stereo na antene rock a oproti fm o 1,5 sekunde pre tebe rasto z Prešova aj mino z Košíc ty tiež mas DAB pre teba sa pytam v zahradnom chytim vyššie iba 3 paličky boli smerom ku zastávke aj pri susede chytil.
Poľské DAB ide iba sem-tam. Viac nejde, ako ide. Boli tam len verejnoprávne stanice a regionalne vysielanie Rzesov.
Maďarské DVB-T som skúšal a naladil som ho, jemne kostičkovalo, ale dalo sa pozerať. Žiaľ nespomínam si kanály. Nie som aktuálne doma a do leta ani nebudem. Ináč by som kľudne vyskúšal a napísal presne čo potrebuješ.
A vo Finticiach chytáš aj DVB-T/T2 z Maďarska? A na akých všetkých kanáloch?
A pri horárni pod Strážou chytáš aj poľské DVB-T a na akých všetkých kanáloch?
Všetkým, čo majú slabý signál, odporúčam použiť vonkajšiu anténu, najlepšie Yagi napr. https://elektro.bazos.sk/inzerat/109634865/dab-ant…
No to je celkom o.k. ked sa ti vo finticiach podarilo naladit DAB+.Ja skusam v Niznej Sebastovej behat po celom dome ale nenabehne mi DAB+
Žiaľ, dedina kde bývaš je za kopcami a ešte aj "utopená" od smeru Košice-Heringeš, kde je vysielač. Nezabudni, že z Košíc sa vysiela len 2 kW v DAB+. Bývam vo Finticiach, na kopci, smerom na Záhradné a DAB chytám LTT (len tak tak). Anténu mám na povale. Možno u Teba idú dobre v DAB poliaci. Chytám poliakov len sem-tam. A hore pri horárni nad Finticami smerom do Záhradného mi hrajú na rádio z Tesca stanice DAB z KE a PL a na FM ide pár staníc aj z HU a UA.
môžem sa opytať mne nechce chytiť košickú frekvenciu DAB 12B a na záhrade som polital a nič a ondrej forgáč chytil niečo pred 3 rokmi ked bol u mňa a teraz nič čo môže byť prijímač a je dobrý tuner poradíte mi mne.
Podarilo sa mi pri západnom portáli tunela Višňové naladiť 150 W vysielač z Lysej; trochu ma zmiatlo zloženie staníc, pretože som myslel, že ide o zlínsky vysielač. Vo vyšších polohách (od 500 m n. m.) ide aj ostravský mux, poľský z Opole mi tentokrát nenačítalo (neskúšal som opakovaný sken).
Ja som 10B z Panského diela zachytil napr. i v Lučenci pri žel. stanici.
Som si myslel. Aj fmscan mi písal že DAB nechytím
Zdravím, mám otázku. Akú veľkú mám šancu chytiť DAB v Revúcej keď najbližší vysielač je v BB?
Asi to nepatrí celkom do tejto témy..avšak v DS je napr. DAB+ (Towercom).
Na satelitnatv sa pise, ze ide iba o prerusenie vysielania.
tak VK a okolie je podľa tej mapky mimo pokrytia signálom to sa dalo aj čakať , zatiaľ asi nikto nerieši nové rádiá keď nie je čo prijímať . :-)
nie, Zobor by pokryl aj územie hornej Nitry a Levice
Ale na tej mape je asi zobrazené aj pokrytie z DAB+ vysielača Nitra - Zobor, ktorý nevysiela...
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň