Diskusia k téme DAB/DAB+ na Slovensku
... stále bez zmeny - nevysiela už 19-ty deň :-(...
Ešte že je ten internet - inak by sa človek k niektorým vysielaniam RTVS ani nedostal.....
PS: Načo potom vôbec platiť koncesionárske poplatky, keď si človek nevie naladiť niektoré zo staníc verejnoprávneho rozhlasu?
Tesne za štátnou hranicou v obci Ipolytarnóc sa dá naladiť jedine MUX 10B od AVISu.
Ahoj, vďaka za info aj keď nie je celkom pozitívne.
Utešujem sa tým, že TN je na hraniciach s CZ a idú tu všetky české DBV-T programy na anténu bez kupovania nejakých nezmyselných programov od slovenských operátorov
Prajem všetkým pekný večer
Slavo
Ahoj, viacerí sledujeme situáciu a je smutné že sa tu ešte nič nespustilo. Vieme len toľko že sú podané žiadosti od dvoch provajderov (Towercom a RadioNet). Situácia je taká čo som získal: Čakáme na povolenie. Tak som sám zvedavý ako a kedy sa pohnú ľady a začne sa vysielať. Prajem všetkým pekný deň. :)
V Cerenanoch sa dab z Krizavi naladit bez problemov,jeto 60km od vysilaca,da sa naladit aj dab z Rakuska.
nie myslel som vysielač Towercomu z Laskomera. Ale už to ide v poriadku ani nebolo treba nič dolaďovať, štandardný výpadok.
... tiež nevysiela už 3 deň... Obávam sa, že Pe3k to vidí realisticky. Rozvoj DAB+ pod záštitou Towercomu fakt nehrozí ...
v Banskej Bystrici dnes o siedmej nešlo DAB, neviem čo sa dialo, okolo jednej to už zasa išlo.
mam uplne na salame nejaký tuzemský DAB,aspoň nebudú rušiť zahraničný...mne stačí ten polsky zo Suchej Gory(Rzeszow)
Zožratím Avisu sa spečatila cesta rozvoja DAB. TWC má na saláme akýkoľvek rozvoj - za predražené služby majú dostatočný príjem a či už DAB, tak i DVB-T rozvíjať záujem nemajú. Robia minimum, len aby sa nepovedalo a neboli obvinení z negovania novších technológií, no ich skutočný záujem je udržať terajší nízkonakladový režim... Stačí sa pozrieť na info o DAB na ich stránke...
Towercom ako monopol prevádzkujuci FM a DVB-T mal aspoň ako test spustiť z každého vysielača zasahujúceho významnú časť územia spustiť aspoň po 5kW.
Kamzík, Krízava,Zobor, Sitno, Suchá Hora, Kráľová Hoľa, Dubník, Stavebnicka Magura a Magurica.
Keďže, prevádzkuje vysielače pre RTVS, Funradio, Europa2, Jemne,Vlna, Anténa Rock a možno aj ďalším. Očakával by som zaradenie týchto staníc do multiplexu.
Vážení priatelia a priaznivci digitálneho rozhlasu,
Trenčín je jediné krajské mesto, ktoré nie je pokryté DAB signálom. nevie z vás niekto, kedy sa táto sizuácia zlepší k lepšiemu?
Keď sa s tým človek pohrá, tak tu ide celkom slušne bratislavský vysielač, ale DAB signál má oveľa horšiu odolnosť voči rušeniu ako FM signál. BA vysielač je 104 km vzdialený, teda ide o skoro DX príjem a stačí zapnúť LED žiarovku a príjem ide do hája.
Kedy bude DAB v TN, neviete?
Vďaka za info
Nejde to ani v Banskej Bystrici..bez signálu.
AVIS informuje na Facebooku, že ich multiplex bude niekoľko dní nedostupný.
ako dlho myslite zexsa este bude rozhlas vysielat analogovo (nemyslim len sr ale aj krajiny ktore je mozne naladit s presahmi smerom k nam) a nie je predpoklad ze analog ostane a dab sa len prida ako dalsia sluzba? nevidim ani dovod na vypinane analogu - tak ako som nevidel dovod ani pri zruseni vkv1.. co myslite?
Je už zhruba 3 mesiace v prevádzke.
...už vysiela.... Namiesto Aktualu beží Radio Jazz - zatial vsak stale v zobrazeni “Radio Aktual”
Celkovo stanic je 8.
Litera
Junior
Devin
Slovensko
Patria / SRI
Radio FM
New Model Radio
Jazz
22:00 ... nevysiela? Technická odstávka?
Máte niekto info?
Staci len tak malo, radio co je v DABe moze informivat samo ze sa tam nachadza. Preco to tak nerobia je smutne!!!
Ale nastastie su tam radia co pocuvam a som v pokryti. Dufam ze to tak aj ostane ;)
Co sa tyka FM nech ide do haja to si mimo pokrytia pustim CRo na DV
A panom od TWC, treba spustat dalsie vysielace a nespat, samo sa to nespusti treba byt prvy ;)
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň