Diskusia k téme Rocková republika
Neviem odkedy, ale práve som si všimol že na bratislavskej frekvencii 90,1 je RDS "ROCKOVA" na 92,6 je stále doterajšie "ROCK-R". Žeby chystali zmenu? Najprv som sa aj chvíľku tešil na dynamické RDS :) no vieme ako to s tým u nás je...
Košice by mali ísť do konca mája.
Od spustenia vysielaca v BB uz presiel nejaky ten "piatok", preto jeden moj postreh - konkretne k intenzite signalu. Ako som uz spominal, smerom na Zvolen je pokrytie prekvapivo velmi slusne (prekvapivo preto, lebo podla vyzarovacich diagramov ma byt silne potlacenie - obmedzenie prave tymto smerom). Ako obyvatel sidliska Sasova mozem konstatovat, ze v ramci mesta je signal RR najhorsi prave tam. Pri jazde autom zvuk neprijemne susti, signal sa sprava ako na hranici kvalitneho prijmu. Pri funkcii autoscan dokonca radio tuto frekvenciu nedokaze naladit (autoradio Blaupunkt). Hovorim vyhradne o lokalite Sasova. Vo zvysku mesta tento problem nie je a signal je citelne silnejsi. Prax teda ukazala, ze kota EuropaSC nie je vhodna prave pre sidlisko Sasova, zvysok mesta je v pohode. Som prekvapeny, lebo zo Sasovej je priamy vyhlad na budovu ESC.
Od dnes v prevadzke Liptovsky Mikulas 96.7 MHz
Bodaj bi to tak dopadlo nič iné si Lengyel nezaslúži nech mu ta Rocková republika krachne, to bude odplata za zničene rádio b1 a iné dobre regionálne radia.
Teraz som zistil, ze Rocková Republika ma novú APP-ku pre Android.Uz ju mám aj nainštalovanú.Super :-) :-)
z toho co je vo VKV eteri: one rock, aligator, rockova republika, antena rock
je RR najlepsia volba - a ze cez vikend nebudu nasilu kecy je fajn, stacia v tyzdni
odsúdené na neúspech a zánik (to je za to zlikvidovanie regionálok pre Je.lé melódie)
pozeral som ich web a weekend už nie je moderovanie, ale len reprízy.. ... v moderátoroch je tiež nejako menej ľudí ako na začiatku.
som v Rožňave skúšal 95.3, zatiaľ tam hrá Expres z Levoče.
ANTÉNA ROCK vs Rocková republika (okrem vlastníka a regiónov pokrytia) ?
Co sa tyka 98, tak ide ovela slabsie ako 88,4 Expres z tej istej koty.
S akými novými? BB a LM? Veď to môže trvať ešte aj pol roka.
Nie neyabudli rozvysielaju ju spolu s novymi frekvenciami.
Už sa to tu spomínalo. :) 02.10.2014 13:52
Nezabudli páni nejak na Rožňavu?
Okrem toho, že všetky posledne pridelené frekvencie (okrem RV) už majú spustené, RV absentuje aj v zozname a mapke pokrytia tu: http://www.rockovarepublika.sk/frekvencie/
Na 106.3 MHz tu hrá Lumen.
Celkom pekne mi hrala rockova republika aj v besenovej na frekvencii 98 fm a v ruzomberku som videl reklamu na to radio.
Po D1 ide v pohode po Senec. Potom už ide kvalita rýchlo dole. Doma v Novom Meste na tejto frekvencii už čisté stereo. Doteraz iba mono z 92,6.
Akurát hrali Ramones. Jedna z prvých punkových skupín. Často sa polemizuje či to bol Sex Pistols alebo spomínaný Ramones.
Chcel som napísať, že frekvencia 90.10 je posunuta niekoľko sekúnd oproti 92.60 a 106.10, ale uz sú všetky tri synchronne.
ani ja som ešte neskúšal v aute, dnes som sa o 90,1 dozvedel až doma tak zajtra ráno to hneď vyskúšam a uvidím..
Tam kde popisuješ, že kde bývaš, tak tam aj na mobile už zachytim pomaly všetky nízkovýkonovky bez problémov.Je pravda, ze som tadiaľ dnes nešiel, ale ked tadiaľ pôjdem, tak 90.10 samozrejme vyskúšam, že aky tam ma signal v aute.
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň