Diskusia k téme Viva Metropol
Trochu musím poopraviť môj predošlý príspevok. Všetky streamy zatiaľ ešte nefungujú. Funguje viva128.mp3 a o niekoľko minút posunuté streamy viva96.ogg a viva48.ogg. Streamy viva64.acc a viva24.acc zatiaľ nefungujú, čo by bola škoda, pretože viva24.acc počúvam stále v práci, kvôli úspore prenosu dát.
Ešte aj jedna úsmevná situácia: o 22:19 bolo na MP3 streame počuť okrem Jany Kirscher aj zvučku prvého spustenia zvukového programu Winamp. Na spozdených OGG streamoch som si to vypočul ešte raz, či sa mi nesnívalo :-)
Hurááá streamy zase fungujú. Snáď to vydrží a od zajtra budeme môcť reštartované moderované vysielanie počúvať aj my neBratislavčania - teda z ďalekého východu :-)
Ja osobne by som nazval Oldies všetkú hudbu, ktorá má už nejaký svoj vek. Pre mňa je Oldies aj pesnička z roku 2003 :)... Samozrejme, že aj hudba 50-70s je Oldies. Chcem len povedať, že ak by to rádiá príliš delili (na Oldies, Classic Hits, Golden Oldies), tak ľudia v tom môžu začať mať mišung (ja si pod "Classic Hits" predstavujem vážnu hudbu :).
BTW, nie je slogan BEST FM náhodou "Golden Classic Hits!"
suhlasim s nizsie uvedenim, tiez si myslim ze hudba z tohto obdobia patria do OLDIES a tiez ich rad pocuvam....A preco vobec tomu formatu urcit nejake hranice smerom nadol ako ze len od rokov...
Tak potom ja som jeden z nich,pretoze ja si 50-70 roky jedoducho predstavujem ako Oldies a to aj od Oldies formatu ocakavam.
mne nefunguje stream na vivu je to len u mňa ale je chyba u nich v rádiu
Keď sa povie slovo "oldies" bežnému poslucháčovi, povedal by som, že si predstaví hudbu tak 70-90tych rokov. Myslím, že práve tým by sa mali rádiá ako Best FM alebo Viva riadiť. Avšak Viva hrá aj 00s a sporadicky aj nové songy (10s), čiže ich by som dal niekde medzi nejaké oldies rádio a niečo ako Fun alebo Kronehit. Vive by som však neodporúčal začať hrať najmä 00s a 10s... na to tu je Expres, Fun, E2, KRonehit a tona ďalších.
Čo sa týka rádia s 50-70s... no nevieme, povedal by som že základňa poslucháčov, ktorí by takéto rádio počúvali, je celkom malá.
Viem že sú dva vyrazí Oldies a Golden Oldies.No ak niekde povedia Oldies tak si pod tým proste predstavujem 50-70 roky.80-90 by som skôr nazval Classic Hits.A veľká škoda,že sa u nas v poslednej dobe menej hrávaju 50-70 roky.To by som v rádiu,ktoré si hovorí Oldies skorej očakával ,ako 80s či 90s .
Osemdesiate roky a začiatok 90-tych rokov je oldies. Myslím že ešte aj za čias Rock FM a Pop Antikvariátu už bol začiatok 80-tych rokov oldies. Povedzme že v roku 95 nikto nepochyboval o tom že skladba z roku 75 je oldies. Teraz je rok 2015. Niekde som čítal že skladby z 50 - 70 rokov sa dajú označiť ako golden oldies
Radio WIEN hraje "HITS und OLDIES".....
Ranná show bola celkom OK, "Pinďo" niekedy trošku koktal a rozprával hovadiny, ale to bolo celkom vtipné :)
Poobede to bolo super, výrazne lepšie - potešilo ma že moderoval aj Miro Chief - ten to ťahal, ale aj ten Adam bol veľmi dobrý!
Bolo vidno, že sa snažili, myslím že za pár dní, týždňov z nich bude super moderátorský tím.
Inak, asi o 8:30 im stále vypadávali vysielače.
Absolutny súhlas.Ja si pod Oldies predstavujem hudbu 50- 70 rokov a nie 80-90s .
Ako nechcem byt za rypaka, ale uvedomte si konecne, ze 80-te a 90-te roky nie su ani nahodou oldies! Takze Best FM a aj Vlna maju od oldies asi tak daleko ako peceny bocik od zdraveho jedla :)
Tak potom už vieme, kde je chyba. ;-)
Počúval som ranné vysielanie (aspoň kým mi išiel stream) a bolo to celkom fajn. Playlist lepší ako Vlna (to ale mala koniec-koncov Viva vždy).
V druhej polovici rannej šou mi však (počúval som cez appku Radia.sk pre WP na mojej Lumii) začal vypadávať ich stream. Stretli ste sa niekto s obdobným problémom?
Stream momentálne nefunguje na strane rádia. V najbližšom čase by mal byť problém odstránený.
Novšie skladby, to je podľa mňa o ničom. Raz za hodinku nech zahrajú, ale viac nie.
Akurát, že momentálne nefunguje stream.
Mate funkčnú streamovu adresu ?
doterajšie mi nefunguju.
dakujem
Prečo máte pocit, že by sa Vlna vzdávala Oldies formátu? Možno 1% sú skladby, ktoré nie sú Oldies ako napríklad Ďurica alebo Gotye ale zvyšných 99% hudby je oldies. Čo sa týka Best FM tak áno v playliste sa nachádzajú aj skladby z predošlej dekády 00s ale nie je ich zas až tak veľa. Pomaly ale isto sa skladby 00s (2000-2009) budú stávať klasikou.
postupne budu opustat oldies model ..... a davat aj novsie piesne...Hmm.... no neviem, lebo aj Vlna ci Bestko sa oldies formatu postupne vzdavaju
Bomba! Zajtra vstavam o 6tej! :D Aj som si myslel, ze zacnu (ked som videl, ze je Oldies Party)... tak to som zvedavy, co to bude :)
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň